Amatorzy pomidorów gruntowych. Część 4
Re: Amatorzy pomidorów gruntowych. Część 4
Trutki i kot się wykluczają.
A co do pomidorów gruntowych - właśnie przeleciałam z wiadrem i oberwałam trochę liści od dołu. Jednak nie ogołacam tak, jak większość osób pokazuje na zdjęciach. Jakoś mnie boli odrywać zdrowy liść, nie dotykający ziemi, który aż nie chce się dać odłamać (te nadwątlone odchodzą łatwo)..
A co do pomidorów gruntowych - właśnie przeleciałam z wiadrem i oberwałam trochę liści od dołu. Jednak nie ogołacam tak, jak większość osób pokazuje na zdjęciach. Jakoś mnie boli odrywać zdrowy liść, nie dotykający ziemi, który aż nie chce się dać odłamać (te nadwątlone odchodzą łatwo)..
- Pyxis
- 200p
- Od: 19 lip 2013, o 12:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Te ponizej pierwszego grona i tak sa oswietlone w znikomy sposob, a ich stopien "zuzycia" czyni je podatnymi na infekcje.
W pomidorach chodzi nie o ladny wyglad, a o dojrzale owoce.
W pomidorach chodzi nie o ladny wyglad, a o dojrzale owoce.
Kolega mówi, że kupił na rynku jakieś sadzonki. Urosły ładnie w gruncie, nieduże, ale mówi, że od 2 tygodni zbiera już dojrzałe owoce. Możliwe to?
Jakie są takie wczesne odmiany do gruntu???
Jakie są takie wczesne odmiany do gruntu???
- Rzepka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 mar 2014, o 14:55
Może kolega kupił Maskotki, ja też ponad dwa tygodnie zbieram dojrzałe pomidorki z moich krzaczków Maskotek
- whitedame
- Od: 17 lut 2012, o 16:22
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
My już jemy Króla Syberii ( żółty) i Cuor di Bue a Cytrynek Groniasty zaczyna dojrzewać, myślę, że jutro go spróbujemy.
Beata
Umysł jest jak spadochron. Nie działa, jeśli nie jest otwarty Frank Zappa
Umysł jest jak spadochron. Nie działa, jeśli nie jest otwarty Frank Zappa
- jacekb
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 15 wrz 2012, o 20:18
Od około 2 tygodni zbieram Betaluxy i Red Cherry, od tygodnia Cytrynek Groniasty, wczoraj pierwsze Malinowe Kapturki.
Jacek
Lepiej mieć Parkinsona i trochę rozlać - niż Alzheimera i zapomnieć wypić...
Lepiej mieć Parkinsona i trochę rozlać - niż Alzheimera i zapomnieć wypić...
- zuzia55
- Od: 24 kwie 2008, o 21:26
- PaulaPola
- Od: 26 mar 2012, o 21:18
Zuzia, piękne. Kiedy siałaś i sadzilas?
- lunaria
- 50p
- Od: 5 sie 2013, o 12:41
zuzia 55, cudne...na takie pomidory to ja poczekam chyba do sierpnia. U mnie długo było chłodno, potem padało..teraz coś się ruszyło ale zanim one dojrzeją......
?Be the type person that when your feet touch the floor in the morning, the - says, ?Aww shit..they`re up??.
pozdrawiam Ania
pozdrawiam Ania
-
- Od: 30 sie 2013, o 16:03
Zuziu gratuluję okazów
lunaria to czekamy razem. U mnie też pogoda była w kratkę, teraz upały. Tak patrzę na moje i liczę, że na koniec sierpnia będą pierwsze dojrzałe. Za rok muszę szybciej posiać i już mam Previcur do odkażenia gleby, by się tegoroczne perypetie nie powtórzyły... Ale najważniejsze, że pomidory powinny być, tylko trochę później ;)
lunaria to czekamy razem. U mnie też pogoda była w kratkę, teraz upały. Tak patrzę na moje i liczę, że na koniec sierpnia będą pierwsze dojrzałe. Za rok muszę szybciej posiać i już mam Previcur do odkażenia gleby, by się tegoroczne perypetie nie powtórzyły... Ale najważniejsze, że pomidory powinny być, tylko trochę później ;)
- zuzia55
- Od: 24 kwie 2008, o 21:26
Dzięki za uznanie Siałam pomidory w 3 turach 20,27.II i 3.III.Do gruntu wysadzałam:26.IV-odmiany ,które miałam nadwyżkę sadzonek,aby w razie mrozu było czym uzupełnić i pozostałe nowinki 7.V.Tylko koktajlowe zaniedbałam w tym roku i siałam i wysadzałam dużo póżniej.
Widać różnicę ,te wysadzone wcześniej są bardziej rozrośnięte,natomiast na póżniejsze przyszły ulewy i tonęły w błocie.Teraz susza, już od dłuższego czasu nie pada i zaczynają więdnąć .Muszę chyba podciągnąć wąż i podlać.A tak czekam na deszcz...Mimo takiej pogody są zdrowe,tylko raz pryskane.
Widać różnicę ,te wysadzone wcześniej są bardziej rozrośnięte,natomiast na póżniejsze przyszły ulewy i tonęły w błocie.Teraz susza, już od dłuższego czasu nie pada i zaczynają więdnąć .Muszę chyba podciągnąć wąż i podlać.A tak czekam na deszcz...Mimo takiej pogody są zdrowe,tylko raz pryskane.
-
- Od: 17 kwie 2013, o 12:13
No to wszystko jasne,u mnie będą takie za miesiąc .Piękne sztuki,gratulacje!zuzia55 pisze:Dzięki za uznanie Siałam pomidory w 3 turach 20,27.II i 3.III.Do gruntu wysadzałam:26.IV