Kawon ( arbuz ) - część 5
Re: Kawon ( arbuz ) - część 5
Jakie już wielkie ;) u mnie na razie jest z 5 sztuk takich dużych piłek tenisowych i kilka piłeczek pingpongowych:D a gąszcz mam podobny do Twojego ;D
-
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 29 wrz 2013, o 19:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Zbyszek T ale duże te arbuzy,moje to jeszcze maleństwa Kiedy siałeś?
Zależy to od pogody. Rok temu sadziłem 15 maja, część sadzonek nie przeżyła, w tym dopiero ok. 15 czerwca. Tylko 3 sztuki, tylko jedna odmiana, japoński żółty. 100% przeżycia. Już są małe zawiązane, wielkości właśnie orzecha. Owoce dorastają do 2 kg (tak było rok temu) więc raczej nie obawiam się by nie zdążyły. Najlepsza odmiana jaką kiedykolwiek i gdziekolwiek jadłem.jokaer pisze:U mnie arbuzy są wielkości orzecha włoskiego. Czy mają szanse jeszcze w tym sezonie?
- kamil211a
- 200p
- Od: 17 sty 2014, o 15:53
- Kontakt:
Pasjonat olbrzymich warzyw, ostrych papryczek i wszystkiego co zielone
Nie pamiętam kiedy siałem. Wyczytałem na forum kiedy jest odpowiednia pora i posiałem. Jakoś w kwietniu to chyba było.jagoda85 pisze:Zbyszek T ale duże te arbuzy,moje to jeszcze maleństwa Kiedy siałeś?
o zgrozo! Wasze arbuzy to olbrzymy :< moje rosną taaaak wolno. Nie wiem czemu :<
Moje również rosną w oczach z dnia na dzień, są porównywalnej wielkości do tego wyżej na zdjęciu, nie podlewam w ogóle i to moje pierwsze arbuzy w życiu
Jestem zadowolony od kilku dni, pszczoły jak tylko jestem z rana lub w południe to latają i zapylają, jest pyłek zostawiony na kwiatach żeńskich, już się kilka małych arbuzów wielkości agrestu lub truskawki jest dzięki temu . U mnie przez ostatni dzień kilka mocno przyrosło, a tak to stoją prawie w miejscu. Największy okaz mam z sugar baby, największa roślina jest bez owoców heh, Mało mam chwastów, ale ten syf już się sieje, chyba sobie odpuszczę wyrywanie.
- Viola K
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 mar 2013, o 19:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja posypałam ścieżki grubo ... skoszoną trawą i jestem bardzo zadowolona .. chwastów mało
-
- 200p
- Od: 23 sty 2011, o 17:00
W tym roku jest wyjątkowo sprzyjająca pogoda. Może nie ma takich ekstremów jak rok temu, że 37-38 stopni, ale często jest 28-30. Od tego weekendu znowu prognozują 30-31.