W ogrodzie u Gosiaczka
- christinkrysia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: W ogrodzie u Gosiaczka
Gosiu sporo pracy miałaś na początku sezonu. Tworzenie nowych rabat to ciężka fizyczna praca ale ... efekty już widać.
Kilka liści na hortensji z plamami - pryskałaś ją czymś choć patrzę bliżej i nie wiem co by to mogło być ? Pozdrawiam
Kilka liści na hortensji z plamami - pryskałaś ją czymś choć patrzę bliżej i nie wiem co by to mogło być ? Pozdrawiam
Jestem!!!
Z radością oznajmiam ,że wróciłam dziękuję tym co tu zajrzeli i zatęsknili
W ogrodzie dzieje się sporo: kwitnie lawenda i wszędzie rozsiewa swój cudny zapach a pszczółek i motyli ci na niej dostatek zaczyna kwitnąć też latria zresztą zobaczcie sami
moje łany lawendy rośnie u mnie jak szalona i znów muszę ją podzielić, bo się zaczyna nie mieścić
a teraz róże
Z radością oznajmiam ,że wróciłam dziękuję tym co tu zajrzeli i zatęsknili
W ogrodzie dzieje się sporo: kwitnie lawenda i wszędzie rozsiewa swój cudny zapach a pszczółek i motyli ci na niej dostatek zaczyna kwitnąć też latria zresztą zobaczcie sami
moje łany lawendy rośnie u mnie jak szalona i znów muszę ją podzielić, bo się zaczyna nie mieścić
a teraz róże
No popatrz ,a u mnie lawenda wymarza z kilku kęp ostał się ogryzek i tak wegetuje , nie wymarza ani nie przyrasta , po prostu sobie jest Twoja cudna
Różyczki obsypane kwiatami , nic tylko podziwiać szkoda że tak szybko przekwitają , pogoda im nie służy , za sucho i za ciepło
Różyczki obsypane kwiatami , nic tylko podziwiać szkoda że tak szybko przekwitają , pogoda im nie służy , za sucho i za ciepło
u mnie lawenda mam 4 lata i co roku robi się większa i teraz muszę pomyśleć o małej przeprowadzce dla niej,bo jakoś dziwnie rabatki brakuje
Ja mam poczucie że w ogóle jakoś strasznie szybko przekwita zanim się naciesze kwiatami już ich nie ma
Ja mam poczucie że w ogóle jakoś strasznie szybko przekwita zanim się naciesze kwiatami już ich nie ma
- christinkrysia
To prawda Gosiu - to co ładne i pięknie pachnie zawsze za krótko kwitnie.
Jednak w porównaniu z kwiatami jednego dnia nie jest tak źle.
Jednak w porównaniu z kwiatami jednego dnia nie jest tak źle.
- misia i klusek
- 1000p
- Od: 29 lip 2012, o 20:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Gosiu -późno bo późno ale odpowiadam - niestety nie znamy odmian tych hortensji,sadziła je Mama Basi.
Fajnie że pogoda dopisuje - można cały dzień przebywać wśród zieleni.
Upał jest nieznośny a zapowiadają ciąg dalszy u nas w ogóle nie padało i jest sucho strasznie roślinki potrzebują wody a tu specjalnie nawet nie ma jak podlewać, bo ciśnienie wody słabe Wszyscy się kąpią podlewają i woda słabo leci czekam na deszcz choć na burzę niekoniecznie A jak u was pada?
Kupione w tym roku powojniki
hagley hybryd
multi blue
Kupione w tym roku powojniki
hagley hybryd
multi blue
- tu.ja
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
A ja też czekam na deszcz jak na zbawienie. Istna Sahara - i sucho, i gorąco
Śliczne powojniki!
Śliczne powojniki!
- misiaczekm
- Od: 31 paź 2009, o 19:32
U nas nie dopisuje, 34 w cieniu, 38 na słońcu (w nocy ponad 20), ostatni raz padało w sobotę, 12 lipca!misia i klusek pisze::...
U mnie tak jak u Ciebie właśnie zrobiłam sobie przerwę , dopiero połowę ogrodu zlałam a jeszcze druga połowa i warzywnik a ja już padam ze zmęczenia nie wiem czy widziałaś , w przyszłym tygodniu ma jeszcze podskoczyć o kilka kresek w górę oczywista właśnie przechodzi burza ale nie u mnie , może chodź Ciebie zahaczy czego życzę
Powojniki ładniusie
Powojniki ładniusie
- zeberka4
- Od: 10 sty 2009, o 17:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Oba powojniki bardzo ładne, u nas popadało ładnie ale tylko chwilkę. Ciapa ze mnie, otwarłam w domu okno i bum cała kuchnia zalana.
- christinkrysia
Gosiu - to prawda ... upał nieznośny i trudny do wytrzymania.
My jakoś dajemy sobie rade ale rośliny .... kiepsko to widzę.
Powojniki ładnie Ci sie zaprezentowały w pierwszym roku więc kolejne to będzie burza kwiatów.
Mnie z powojnikami jakoś nie wychodzi - niby wszystko wiem co i czego potrzebuj a jednak słabo przyrastają .
Pozdrawiam życząc ochłodzenia i upragnionego deszczu.
My jakoś dajemy sobie rade ale rośliny .... kiepsko to widzę.
Powojniki ładnie Ci sie zaprezentowały w pierwszym roku więc kolejne to będzie burza kwiatów.
Mnie z powojnikami jakoś nie wychodzi - niby wszystko wiem co i czego potrzebuj a jednak słabo przyrastają .
Pozdrawiam życząc ochłodzenia i upragnionego deszczu.
- Kochammmkwiaty
- 1000p
- Od: 25 maja 2012, o 09:30
- Kontakt:
Witaj Gosiaczku,
Przepiękne powojniki. U nas właśnie jest po ...burzy - lało jak z wiadra. Roślinki się cieszą bo co im więcej trzeba prawda Miłego wieczoru życzę
Przepiękne powojniki. U nas właśnie jest po ...burzy - lało jak z wiadra. Roślinki się cieszą bo co im więcej trzeba prawda Miłego wieczoru życzę
Agnieszka wątki: cz1 ,cz2,cz3 - aktualna
Mój blog - zapraszam ,
"Tylko od Ciebie zależy jak będziesz się czuła w swoim życiu"
Mój blog - zapraszam ,
"Tylko od Ciebie zależy jak będziesz się czuła w swoim życiu"