Ewa (E-mienta) dzięki a myślałam że moja trawa jakaś taka słaba, ale jak piszesz że nie jest źle, to ok. Narzekałam że wcześniej nie była czerwona, ale teraz już wiem że tamta to była całkiem inna trawa, a dzięki Tobie mam tą o którą mi chodziło. Masz rację ogród z roku na rok jest coraz pełniejszy, aż sama się dziwię jak to wszytko szybko rośnie.
Aniu ja swoje kamienie zbieram na okolicznych polach, prawie z każdego spaceru coś przyniosę
![gwizdanie ;:224](./images/smiles/whistling.gif)
Mój konwalnik przetrwał już dwie zimy, co rok przykrywam go świerkowymi gałązkami no i w obie te zimy miał grubą śniegową kołderkę.
Ewa (Ewa-s) dzięki za miłe słowa, te kamyki i szyszki są ułożone bezpośrednio na ziemi, chwasty będą wychodziły ale pomiędzy nimi i wystarczy je wyrwać a kamyków i szyszek nie będzie trzeba wyjmować i układać jeszcze raz. Dziękuję za info o czosnku. Z Twojej oferty bardzo chętnie skorzystam, bo moja rabatka ziołowa jeszcze bardzo uboga w roślinki. Teraz przygotowuję miejsce pod piwonie i jak tylko pogoda pozwoli to będę je wykopywać dam Ci znać.
Aniu witaj ,ciesze się że Ci się u mnie podoba, rabata z pustynnikami bardzo kolorowa i już mam w planach zmiany na niej, ale to w większości w przyszłym roku. Ostnice zdążą się jeszcze wysiać a i część nasion pewnie wykiełkuje w przyszłym roku. Ta fioletowa delosperma rozrasta się najszybciej i ma największe kwiaty, te które dawałam Norbitce to inne odmiany, u mnie na razie maleńkie sadzonki, bo na skalniaku nie przeżyły zimy. Dziurawiec to Dz. kielichowaty.
Jacku ostnice to ubiegłoroczne siewki, maleńkie pięknie przetrwały zimę i w tym roku obficie kwitną, mam nadzieję że w kolejnych latach też będą. Z tą konsekwencją nie jest u mnie aż tak dobrze jak piszesz, ta rabata wzdłuż chodnika jest jej przykładem, ale postanowiłam że ją przerobię, w tym roku zabiorę z niej część roślin a w przyszłym postaram się zaprowadzić na niej porządek.
Dziś dla wszystkich odwiedzających mój ogródek kolejna porcja liliowych zdjęć:
![Obrazek](http://i59.tinypic.com/b7nj8i.jpg)