Aniu (anabuko1) witaj i bardzo dziękuję za miłe słowa, cieszę się kiedy komuś podoba się mój ogródek. Tak nachyłek mamy ten sam. Nazwy lilii nie znam, przypuszczam że jest to jakaś lilia OT.
Aniu (MonaS) Witaj i dziękuję za info o konwalnikach, cieszę się że one jednak ładnie zimują. Ja swojemu muszę troszkę wyciąć agrowłókninę żeby się troszkę rozrastał. Moją miksturę z wrotyczu już czuć w ogrodzie choć beczkę ustawiłam w ustronnym miejscu, myślę że w tym tygodniu też już podleję nią roślinki.
Jacku bardzo dziękuje za te pochwały. Staram się jak mogę ale niestety nie ze wszystkim sobie radzę, są miejsca które wymagają p[oprawek i przesadzania i od tego coraz bardziej rozprzestrzeniają mi się w ogrodzie osy które mają gniazda w ziemi, ale o tym następnym razem.
Jolu ten floks ma kolor kwiatków jak taki najbardziej popularny, ciemno różowe, ale za to liście ma bardzo ciekawe jak nie trafisz nigdzie to może mój zacznie się w końcu rozrastać.
Aniu (Anna11) masz rację ten kawałek z jukami się zagęścił , roślinki ładnie już podrosły a i trawek ciut dosadziłam i chyba jeszcze dosadzę, tylko ciągle brak czasu albo kasy żeby dokupić kamyczki

U Ciebie mrówki a u mnie w ogródku panoszą się osy
Misu dziękuję za miłe słowa i ciesze się że Ci się u mnie podoba. Z pędrakami jakoś można sobie poradzić (gnojówka z wrotyczu się już robi) u mnie większym problemem są osy które porobiły sobie gniazda w ziemi i jest ich z roku na rok coraz więcej i nic na nich nie pomaga.
Kochani dziś nie będzie zdjęć z mojego ogródka, choć i tych już troszkę się nazbierało, ale musze Wam pokazać fotki z pięknego miejsca jakie wczoraj odwiedziliśmy. Zapraszam na spacer po pięknej, ciut baśniowej krainie.

Do zwiedzania zaprasza swoimi opowieściami mały skrzat

tu w oddali Marchewkowe Pole

Wodny świat

Mruczące drzewa

Bulwiakowa Osada
Jak Wam się podobał spacer, pięknie prawda?