Kaktusy Gracesz
- piasek pustyni
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 cze 2012, o 11:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kaktusy Gracesz
Ulegasz widzę całkowicie uzależnieniu od Forum. Tylko patrzeć jak będą doniczki ustawiane w jednym szyku: kwadratowe czwórki tutaj, piątki kwadraciaki tutaj, równiutko...Etykietki niezłe, też się zbieram do porządku w swoich, ale chyba będzie to jedyne, czego nie dam rady zrobić i co nie będzie od linijki w moim zbiorku...Niemniej podziwiam Twój ład i porządek, super
- hen_s
- Od: 16 paź 2010, o 15:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Gymnocalycium uruguayense super!
Etykiety... Temat przerabiany już nie raz. Gratuluję inwencji oraz szczerze życzę aby wytrwały jak najdłużej bo ładne i estetyczne.
Etykiety... Temat przerabiany już nie raz. Gratuluję inwencji oraz szczerze życzę aby wytrwały jak najdłużej bo ładne i estetyczne.
- Meir
- 100p
- Od: 17 maja 2013, o 14:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Piękne kwiaty A etykiety rodem z ogrodu botanicznego ;] Setiechinopsis mirabilis piękny, kojarzy mi się z kwiatami Stellarii (gwiazdnic).
- Dorot_Ja
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 19 maja 2014, o 17:09
Witam
Piękne rośliny z jeszcze piękniejszymi kwiatami.
Takie warunki hodowli są mojej strefie marzeń więc, póki co, będę cieszyć swoje oczy śledząc Twój wątek. Na pewno znajdę tutaj mnóstwo inspiracji na przyszłość.
Piękne rośliny z jeszcze piękniejszymi kwiatami.
Takie warunki hodowli są mojej strefie marzeń więc, póki co, będę cieszyć swoje oczy śledząc Twój wątek. Na pewno znajdę tutaj mnóstwo inspiracji na przyszłość.
Współczuje ogromu pracy,ale gratuluję wytrwałości!
Etykiety prezentują się bardzo ładnie, tak profesjonalnie. Od razu widać,że to nie przypadkowa kolekcja.
Rośliny jak zawsze urodziwe
Etykiety prezentują się bardzo ładnie, tak profesjonalnie. Od razu widać,że to nie przypadkowa kolekcja.
Rośliny jak zawsze urodziwe
- gracesz
- 500p
- Od: 28 sie 2013, o 14:11
Aniu i Aleksandro Bardzo dziękuje za odwiedzenie mojego wątku i ciepłe słowa.
Żaneto dziękuje Uzależnienia się nawet nie będę próbowała wypierać A co do etykiet - mam laminator, jakąś już wprawę, to mogę Tobie też je wykonać...
Henryku dziękuje za pozytywne nastawienie , ale zdaje sobie sprawę, że te etykiety wieczne nie będą... Niestety co parę lat akcję będzie trzeba powtórzyć. Mam nadzieję, że choć wydruk atramentowy będzie blaknąć trochę wolniej niż laserowy...
Dorota witam Cię w moim wątku i zapraszam ponownie
A ja po zakończeniu małej manufaktury z etykietami zabrałam się za jeszcze bardziej precyzyjną robotę - siewki
Kupiłam w końcu maja u Tomka (blabla) trochę nasion, wysiałam, no i teraz przyszedł czas na pikowanie, którego nie lubię. A że nasiona dobrej jakości to trochę tego pikowania mam. Dobrze, że ograniczyłam się do 12 paczek, bo do zimy bym je pikowała...
Tak jak widać na powyższym zdjęciu za rozmnażarkę służy mi transporter do ciasta W tej chwili "wykluwają" się tam nasiona Setiechinopsis mirabilis, która jak czytałam jest samopylna. I faktycznie każdy przekwitły kwiat owocuje nasionami. Ciekawa jestem co wyrośnie z tych maleństw...
Żaneto dziękuje Uzależnienia się nawet nie będę próbowała wypierać A co do etykiet - mam laminator, jakąś już wprawę, to mogę Tobie też je wykonać...
Henryku dziękuje za pozytywne nastawienie , ale zdaje sobie sprawę, że te etykiety wieczne nie będą... Niestety co parę lat akcję będzie trzeba powtórzyć. Mam nadzieję, że choć wydruk atramentowy będzie blaknąć trochę wolniej niż laserowy...
Dorota witam Cię w moim wątku i zapraszam ponownie
A ja po zakończeniu małej manufaktury z etykietami zabrałam się za jeszcze bardziej precyzyjną robotę - siewki
Kupiłam w końcu maja u Tomka (blabla) trochę nasion, wysiałam, no i teraz przyszedł czas na pikowanie, którego nie lubię. A że nasiona dobrej jakości to trochę tego pikowania mam. Dobrze, że ograniczyłam się do 12 paczek, bo do zimy bym je pikowała...
Tak jak widać na powyższym zdjęciu za rozmnażarkę służy mi transporter do ciasta W tej chwili "wykluwają" się tam nasiona Setiechinopsis mirabilis, która jak czytałam jest samopylna. I faktycznie każdy przekwitły kwiat owocuje nasionami. Ciekawa jestem co wyrośnie z tych maleństw...
- gracesz
- 500p
A teraz sprawozdanie z dzisiejszej porannej wizyty u moich podopiecznych. Muszę przyznać, że te moje kaktuski to chyba jednak mnie lubią dopiero co utyskiwałam w wątku Henia, że mi weingartie nie kwitną i nie mam łączki, a tu dziś niespodzianka
Oto moja miniłączka :
Przedstawie może modelki z bliska:
Weingartia trollii
Weingartia knizei
Weingartia neocumingii v.koehresii
Oprócz weingartii zakwitła mi też dziś lobivia. I tu gorąca prośba do Tomka. Lobivie kupiłam jako Lobivia haematantha i liczyłam, że będzie kwitła na czerwono... Niestety kwitnie na jasnożółty i w dodatku jakaś taka ona do tych ze strony Tomka nie podobna.... Choć niewątpliwie ładna Oto ona:
A na koniec mój najstarszy kaktus - od niej wszystko się zaczęło ... już pełnoletnia Echinopsis multiplex
Na zdjęciu obok stoi druga weteranka, też pełnoletnia Echinopsis eyriesii. A aby dopełnić pełną prezentacje, między nimi stoi Agave victoriae-reginae
Oto moja miniłączka :
Przedstawie może modelki z bliska:
Weingartia trollii
Weingartia knizei
Weingartia neocumingii v.koehresii
Oprócz weingartii zakwitła mi też dziś lobivia. I tu gorąca prośba do Tomka. Lobivie kupiłam jako Lobivia haematantha i liczyłam, że będzie kwitła na czerwono... Niestety kwitnie na jasnożółty i w dodatku jakaś taka ona do tych ze strony Tomka nie podobna.... Choć niewątpliwie ładna Oto ona:
A na koniec mój najstarszy kaktus - od niej wszystko się zaczęło ... już pełnoletnia Echinopsis multiplex
Na zdjęciu obok stoi druga weteranka, też pełnoletnia Echinopsis eyriesii. A aby dopełnić pełną prezentacje, między nimi stoi Agave victoriae-reginae
- bool
- Od: 26 lip 2010, o 22:49
- Kontakt:
Echinopsis mimo, iż bardzo pospolity jest jednym z moich ulubionych kaktusów.
A takie wiekowe lubię najbardziej!
A takie wiekowe lubię najbardziej!
- onectica
- Od: 16 sie 2012, o 17:31
Jaka ładna ta Twoja agawa!
Kwiatki masz dzisiaj śliczne, ale ta agawa....
Kwiatki masz dzisiaj śliczne, ale ta agawa....
- maryjan13
- Od: 27 cze 2010, o 22:57
Ładne zdjęcia kwitnących kaktusów pokazujesz ostatnio Grażyno.
Trudno wybrać jakiegoś faworyta,bo wszystkie kwiaty ładne.
Jednak najbardziej spodobał mi się kwiat lobiwii,mimo,że żółty.
Trudno wybrać jakiegoś faworyta,bo wszystkie kwiaty ładne.
Jednak najbardziej spodobał mi się kwiat lobiwii,mimo,że żółty.
- hen_s
- Od: 16 paź 2010, o 15:24
Aż miło popatrzeć na Twoje dobrze rosnące i kwitnące rośliny.
Widać, że zainteresowanie przekształca się w pasję, to tutaj dość częsta choroba.
Bardzo ładne weingartie a wysiewy perspektywiczne.
Widać, że zainteresowanie przekształca się w pasję, to tutaj dość częsta choroba.
Bardzo ładne weingartie a wysiewy perspektywiczne.
- annaoj
- Od: 3 sie 2012, o 21:29
Lobiwia to może aurea? Piękny cytrynowy kolorek!
Weingarcje dały popis. Nasiona pięknie powschodziły - już widzę 'las" kaktusów. Też muszę wysiać Setiechinopsis!
Weingarcje dały popis. Nasiona pięknie powschodziły - już widzę 'las" kaktusów. Też muszę wysiać Setiechinopsis!
- gracesz
- 500p
bool, Lucy, Marianie i Heniu - dziękuje za miłe słowa
Aniu dziękuje za wskazówki Po obejrzeniu zdjęć w sieci, obstawiam, że to jest Lobivia aurea v. shaferi. Zobaczymy, czy Tomek to potwierdzi....annaoj pisze:Lobiwia to może aurea? Piękny cytrynowy kolorek!