Zrobiłam sobie urlop od forum, ogrodu i spraw codziennych. Odpoczęłam, naładowałam akumulatory choć bardzo tęskniłam za Wami i ogrodem. Podczas mojej nieobecności synowie spisali się na medal, podlewali i pstrykali zdjęcia. Wczoraj skosiłam trawę i ruszałam w bój z chwastami, które mimo suszy rosną na potęgę. Kwiaty przekwitają zbyt szybko, bez podlewania ogród nie wyglądałby fajnie bo od półtora miesiąca padało porządnie tylko dwa razy ale już nie marudzę.
Wstawię zaległe zdjęcia a później odpowiem na wasze posty

Saruniu to jednoroczny limnanthes siany bezpośrednio do gruntu
Bożenko dla mnie każdy kwiatek nawet najskromniejszy zasługuje na dużo uwagi i dlatego staram się pokazywać je z jak najpiękniejszej strony

Sławku dziękuję, staram się aby i wam było miło oglądać mój kawałek świata. Mentalny kot....chyba każdy z nas go posiada a ja to już na pewno na punkcie roślin

Obitko tak to pysznogłówki

Gosiu jeśli sieje bezpośrednio do gruntu to w niewielkich rządkach, które zaznaczam małymi ale dobrze widocznymi patyczkami. Od wielu lat tak robię i zawsze się sprawdza, polecam

Jolu dziękuję

Grażynko są jeszcze fioletowe i białe, uwielbiam te kwiaty i poluje na inne kolory. Jeśli chcesz możemy zrobić wymianę.
Aneczko jak tu nie lubić pysznogłówek tak się pysznią, że nie sposób

Aguś zza miedzy u mnie nadal sucho od półtora miesiąca padało tylko dwa razy, gdybym nie podlewała ogród nie wyglądałby fajnie, za to rachunek za wodę będzie fajny

Marzenko złocień jest jednoroczny, siałam go w domu, później po pikowałam i po 15 maja poszły do gruntu. Kwitnie bardzo obficie i na pewno zagości u mnie i w przyszłym roku.
Alicjo dziękuję kochana

Iwonko jestem i żyję

Tajeczko moje pysznogłówki też łapią mączniaka

Beatko dziękuję

Margosiu ja też wolę zdjęcia w szerszej perspektywie bo można coś odgapić i nauczyć się zestawiać rośliny.
Marysiu na drugim zdjęciu jest jednoroczny limnanthes siany bezpośrednio do grunty. Cieszę się razem z Tobą z tytoniu i maków i zaraz biegnę obejrzeć te cudeńka.
Tesiu dziękuję

Mati bo to mój taki mały raj
Alinko witaj kochana

Kasiu-katarhos złocień jest jednoroczny z rozsady, będę zbierać nasiona i jeśli jesteś chętna nie ma sprawy
Aluniu- Biedronko dziękuję Ci kochana za tak miłe słowa

Dla Alicji, Aluni, Agnieszki, Marysi, Gosi, Ani, Moniki, Aguni, Aneczki, Bartka, Tereni, Kasi, Ewuni, Mewki, Dorotki, Uli, Margosi, Kamilowi, Marysi i Paolii duże DZIĘKUJĘ za pamięć i wspaniałe życzenia
Jesteście wspaniali

Mam ogromne zaległości ale postaram się Was wszystkich odwiedzić bo Wy o mnie pamiętaliście więc nie mogę być dłużna.