Mój zielony świat cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój zielony świat cz.3

Post »

Witajcie kochani :wit
Zrobiłam sobie urlop od forum, ogrodu i spraw codziennych. Odpoczęłam, naładowałam akumulatory choć bardzo tęskniłam za Wami i ogrodem. Podczas mojej nieobecności synowie spisali się na medal, podlewali i pstrykali zdjęcia. Wczoraj skosiłam trawę i ruszałam w bój z chwastami, które mimo suszy rosną na potęgę. Kwiaty przekwitają zbyt szybko, bez podlewania ogród nie wyglądałby fajnie bo od półtora miesiąca padało porządnie tylko dwa razy ale już nie marudzę.
Wstawię zaległe zdjęcia a później odpowiem na wasze posty

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek

Saruniu to jednoroczny limnanthes siany bezpośrednio do gruntu

Bożenko dla mnie każdy kwiatek nawet najskromniejszy zasługuje na dużo uwagi i dlatego staram się pokazywać je z jak najpiękniejszej strony :D Jeśli chodzi o nasiona maków to oczywiście jestem chętna na wymianę i już się cieszę.

Sławku dziękuję, staram się aby i wam było miło oglądać mój kawałek świata. Mentalny kot....chyba każdy z nas go posiada a ja to już na pewno na punkcie roślin ;:306

Obitko tak to pysznogłówki ;:108

Gosiu jeśli sieje bezpośrednio do gruntu to w niewielkich rządkach, które zaznaczam małymi ale dobrze widocznymi patyczkami. Od wielu lat tak robię i zawsze się sprawdza, polecam ;:108

Jolu dziękuję ;:196 a tak szczerze to te zestawienie wyszło całkiem przypadkowo bo ja trochę sroka jestem i lubię pstrokaciznę w ogrodzie.

Grażynko są jeszcze fioletowe i białe, uwielbiam te kwiaty i poluje na inne kolory. Jeśli chcesz możemy zrobić wymianę.

Aneczko jak tu nie lubić pysznogłówek tak się pysznią, że nie sposób :D

Aguś zza miedzy u mnie nadal sucho od półtora miesiąca padało tylko dwa razy, gdybym nie podlewała ogród nie wyglądałby fajnie, za to rachunek za wodę będzie fajny ;:306

Marzenko złocień jest jednoroczny, siałam go w domu, później po pikowałam i po 15 maja poszły do gruntu. Kwitnie bardzo obficie i na pewno zagości u mnie i w przyszłym roku.

Alicjo dziękuję kochana ;:196 Tobie również życzę mile spędzonych letnich dni.

Iwonko jestem i żyję ;:196 a jeśli chodzi o miejsce w ogrodzie to z roku na rok jest coraz mniej :( tak bardzo lubię nowości bylinowe i jednoroczne ale wiesz jak to jest z nami ogrodnikami. Kombinujemy, wyrzucamy, przesadzamy i miejsce się znajduje :D

Tajeczko moje pysznogłówki też łapią mączniaka :( to piękne kwiaty tylko mają taką brzydką, nigdy nie próbowałam pryskać może by pomogło :roll:

Beatko dziękuję ;:196 staram się

Margosiu ja też wolę zdjęcia w szerszej perspektywie bo można coś odgapić i nauczyć się zestawiać rośliny.

Marysiu na drugim zdjęciu jest jednoroczny limnanthes siany bezpośrednio do grunty. Cieszę się razem z Tobą z tytoniu i maków i zaraz biegnę obejrzeć te cudeńka.

Tesiu dziękuję ;:196 Twoje słowa bardzo mnie cieszą

Mati bo to mój taki mały raj

Alinko witaj kochana ;:196 rachunek za wodę będzie nieciekawy bo podlewam co trzeci, czwarty dzień ale nie potrafię patrzeć jak rośliny marnieją na tej spiekocie. Odmiany jałowca nie znam kupiłam go w Brico tylko z kodem więc nie pomogę.

Kasiu-katarhos złocień jest jednoroczny z rozsady, będę zbierać nasiona i jeśli jesteś chętna nie ma sprawy

Aluniu- Biedronko dziękuję Ci kochana za tak miłe słowa ;:196 miło by było wygrać ale tak naprawdę to nie zależy mi na tym bo najważniejsze dla mnie są wirtualne przyjaźnie z Wami.

Dla Alicji, Aluni, Agnieszki, Marysi, Gosi, Ani, Moniki, Aguni, Aneczki, Bartka, Tereni, Kasi, Ewuni, Mewki, Dorotki, Uli, Margosi, Kamilowi, Marysi i Paolii duże DZIĘKUJĘ za pamięć i wspaniałe życzenia
Jesteście wspaniali ;:196 .

Mam ogromne zaległości ale postaram się Was wszystkich odwiedzić bo Wy o mnie pamiętaliście więc nie mogę być dłużna. :wit
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Aniu.
Fajnie,że już jesteś,ale najważniejsze,że odpoczęłaś. Synowie się spisali. ;:215
Aniu u mnie są burze i troszkę ogród podlewa,Ale wysokie temperatury, dochodzące do 35 stopni powodują,że zaraz ziemia jest wysuszona. ;:108 ;:196 ;:167
Awatar użytkownika
obita
500p
500p
Od: 4 lip 2014, o 13:16

Post »

Jaki piękny zielony tytoń ! ;:oj
Awatar użytkownika
becia123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 wrz 2012, o 18:21

Post »

Tytoń leśny ładnie już Ci kwitnie mój ociąga się a takiego zielonego tez jeszcze nie widziałam. :D ;:138
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2012, o 10:45

Post »

Aniu, czasem trzeba odpocząć od wszystkiego ;:168
Fotki jak zawsze rewelacyjne ;:138
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p
Od: 25 paź 2009, o 17:13

Post »

Czy te zielone kwiatuszki po kanie to tytoń?
Pozdrawiam. Ewa
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Aniu,spóźnione ale szczere życzenia imieninowe,dużo zdrówka i dużo pięknych chwil w Twoim cudownym ogrodzie,ja też jak Ala nie rozumiem jak mogłaś nie wygrać tego konkursu,kiedy Twój ogród jest tak piękny a Ty wspaniałą i życzliwą osobą ,z Twojego ogrodu trudno wyjść ,ta ilość roślin powala na kolana,czapki z głów gdy wchodzi się do Twojego ogrodu ;:180 ,pozdrawiam i buziaczki dla ciebie ;:196
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

A mnie strasznie podobają się te fioletowe główki ze zdjęcia pod tytoniem. Czosnki? Szczypiorki? Co to?
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Alu u mnie wczoraj i dziś można było odetchnąć chłodniejszym powietrzem ale od jutra zapowiadają w całej Polsce okropne upały :(
Należę do osób, które takich temperatur nie lubią a spanie w nagrzanym domu to dla mnie masakra ;:219

Obitko sorki, że jeszcze u Ciebie nie byłam, już biegnę ;:65

Beatko jeśli będziesz chętna na nasiona tego zielonego tytoniu to nie ma sprawy, wyślę ;:108

Mewko tak to jest tytoń karłowy, mam go u siebie już drugi rok ale myślę, ze pozostanie na dłużej bo baardzo mi się podoba ;:138

Martuniu dziękuję za życzenia ;:196 a za pokrzepiające słowa jestem Ci ogromnie wdzięczna ;:108 choć ja myślę, że mój ogród jest wciąż niedoskonały ale gdy czytam takie wpisy cieszę się ogromnie i czuję się bardzo podbudowana. Dziękuję ;:196

Aneczko to jest czosnek główkowaty, śliczny jest ale gdy jest w mniej słonecznym miejscu to się wykłada.

Cleome dla Ali ;:196

siałam lepnice nadmorską a wyrosły takie kwiatuszki, co to? Pomóżcie ;:180

Obrazek

misz-masz

Obrazek Obrazek Obrazek
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Aniu, nie pomogę z tym cudownym niebieskim kwiatkiem. Jakoś mi się z lnem skojarzył, ale wiesz, ja nie jestem znawczynią. Ale niektóre kwiatki z Twoich fotek już umiem rozpoznać. I nazwać :D Muszę więcej jednak urozmaicać ogród jednorocznymi. Ja taka tradycyjna jestem w nasadzeniach, a u Ciebie masa różnego kwiecia, ślicznego posadzonego łanami. :wit
Awatar użytkownika
zeberka4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 sty 2009, o 17:25

Post »

Może to len trwały? Podobny jest ale nie wiem. Piękną masz lilię ;:167
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

To jest len Aniu! ale to chyba nie ode mnie nasiona, bo znowu Małgosia mnie posądzi że zmutowałam ;:306

A ja się stale przyglądam tym różowym - co to jest?
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Dzięki za informację.
Na pierwszym zdjęciu widzę kłosowca w oddali. Uwielbiam tego "krzaczorka". A na ostatnim, tam w głębi, w oddali, to ciemno fioletowe... czy to Pysznogłówka?! ;:oj Co za kolor! Bardzo chciałabym coś w takowym u siebie. ;:131
Aga72
100p
100p
Od: 18 lip 2013, o 16:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu,ta pysznogłówka w tle jest niesamowita ;:108 Ja mam czerwone i białe.W forumowych ogrodach widziałam pysznogłówki w różnych odcieniach różu,ale takiej jak u ciebie jeszcze nie spotkałam.Czy można ją wysiać z nasionek?Bo gdyby to było możliwe to ja bym cię poprosiła o zebranie nasion :) Oczywiście jeśli to nie będzie dla ciebie kłopotliwe.Bo pracy przy takim ogrodzie i tak masz moc ;:108
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Aniu śliczne misz-masz ,a Kleome jest piękne ja też dostałam sadzonki od Ali :heja
Pozdrawiam Alicja
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”