Uprawa pomidorów w szklarni,w tunelu, pod osłonami cz.1
Re: Pomidorowy szał podfoliowy cz.1
Min 10l na jeden krzak, ale najlepiej 20l lub więcej. I jasne, żeby się nie nagrzewały, z otworami w dnie, żeby odpływał nadmiar wody.
- zuzia55
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 24 kwie 2008, o 21:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Na krzaku E 4185 jeden był taki wyostrzony ,pozostałe są bardziej sercowate.Ika2008 pisze:Zuzia ładny plon! A ten ostatni z tyłu, obok żółtego, to co za jeden?
A u mnie wszystkie E4185 są takie szpiczaste, z dzióbkiem wręcz.
-
- 500p
- Od: 4 maja 2009, o 14:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Pitrazz, tu masz wątek o pomidorach na balkonie:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=742
A skąd miałeś nasiona, że nie wiesz co to za odmiana, po liściach to raczej odmiany pomidora się nie ustali.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=742
A skąd miałeś nasiona, że nie wiesz co to za odmiana, po liściach to raczej odmiany pomidora się nie ustali.
Dorota
Kasencja powiedz co to za odmiana w pierwszym rzedzie od góry środkowe zdjęcie?? mocno mi się spodobały
@Dorcinda
Nasiona wziąłem z kupnego pomidora. Aczkolwiek teraz po lekturze forum myślę, że na przyszły rok chyba trzeba będzie jednak je lepiej zakupić:)
Nasiona wziąłem z kupnego pomidora. Aczkolwiek teraz po lekturze forum myślę, że na przyszły rok chyba trzeba będzie jednak je lepiej zakupić:)
Pomidorki:)
Ładny ten księciunio I jaki plenny!
Ciekawe jeszcze jak ze smakiem.
Też się zapaliłam do niego... na przyszły rok
A mnie jeszcze ciekawi odmiana z pierwszego zdjęcia -Kasencja co to?
Ciekawe jeszcze jak ze smakiem.
Też się zapaliłam do niego... na przyszły rok
A mnie jeszcze ciekawi odmiana z pierwszego zdjęcia -Kasencja co to?
Pomorze...klimat łagodniejszy .
Aimee pisze:A mnie jeszcze ciekawi odmiana z pierwszego zdjęcia -Kasencja co to?
Chyba to Brandywine, ale pewności nie mam, bo nie podpisany jest .
Piękne macie okazy, ja mam tak GĘSTO zasadzone, że nawet dobrze,że nie robię zdjęć bo wstyd pokazać, a nawet trudno by było to zdj zrobić:),ale nieważne (ten pierwszy rok jest pełen błędów) bo zaczynają pierwsze nareszcie dojrzewać :)! Pierwsze bawole serce 430g najsmaczniejszy pomidor na świecie!(bo własny zdrowy i bardzo wypieszczony !:) ).
Wygląda na to,że rodzinka Brandywine to moje ukochane pomidory-wszędzie wypatrzę
Ja mam same pierwsze grona pod folią.Piękne. A drugich i trzecich nie ma .Szara zdziesiątkowała i ten upał.Mam takie siedzące malutkie zawiązki,które nie rosną.
Kwitną czwarte-ładnie kwitną,ale na wysokości mojej głowy i wyżej...nie wiem czy przewieszać przez sznurek u góry,czy ogłowić i zostawić wilki.O ile się pojawią jakieś nowe,bo wyczyściłam .
To pierwsze dojrzewające,K 37 i Bołłoto (podejrzanie różowiejące ):
Kwitną czwarte-ładnie kwitną,ale na wysokości mojej głowy i wyżej...nie wiem czy przewieszać przez sznurek u góry,czy ogłowić i zostawić wilki.O ile się pojawią jakieś nowe,bo wyczyściłam .
To pierwsze dojrzewające,K 37 i Bołłoto (podejrzanie różowiejące ):