Petunia z nasion cz.3
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 wrz 2006, o 00:33
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Petunia z nasion cz.3
Gertrudo cudne petunie.
Moje też ładnie kwitną
Moje też ładnie kwitną
- Pawrzes
- 200p
- Od: 21 kwie 2013, o 00:32
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Miały być niskie "25-30 cm" a zaczęły zwisać... Ale to nawet lepiej. Wytrzymały 2 burze z silnym wiatrem. Pachną bardzo intensywnie więc czuć je na całym balkonie
Z tych samych nasion w gruncie póki co są niskie.
Z tych samych nasion w gruncie póki co są niskie.
Pozdrawiam
Paweł
Paweł
- Dziunia87
- Od: 8 sty 2013, o 09:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Moje skrzynki coraz bardziej kolorowe i ukwiecone
- Beatriceee
- 200p
- Od: 28 cze 2013, o 01:10
- Kontakt:
Na swoich petuniach i surfini dostrzegłam czarne muszki, wielkości owocówek. Czy to jakiś szkodnik czy może one lecą do tego lepkiego soku który wydzielają petunie?
Pozdrawiam Beata
Mój balkon i rośliny domowe
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=68297" onclick="window.open(this.href);return false;
Mój balkon i rośliny domowe
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=68297" onclick="window.open(this.href);return false;
- GERTRUDA
- 1000p
- Od: 25 lis 2007, o 17:36
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Każdy początek ma swój koniec ,a każdy koniec miał swój początek ........
- Dziunia87
- Od: 8 sty 2013, o 09:02
Pojawia się coraz więcej kwiatów. W miejscu pierwszych rozwiniętych kwiatów zawiązują się "koszyczki" nasienne, które jak tylko zaczynają pękać sukcesywnie ścinam, co by nasionka na akcję i na przyszły rok były
Dla porównania "Przed"
i "Po"
Dla porównania "Przed"
i "Po"
I jak tam Wasze roślinki?
Moje mizerne-kwitną ładnie i liście wyglądają zdrowo ale to tylko pozory.Gdy zaglądnie się bliżej w ten busz to widzi się pełno zeschłych liści a to dlatego,że mam ogrom mszyc ogołacających łodygi z liści.Przez jakiś czas jednak pomagały plasterki czosnku porozrzucane na ziemię w skrzynce ale gdy petunie nabierały masy przestało to wystarczać i mam teraz problem.
Moje mizerne-kwitną ładnie i liście wyglądają zdrowo ale to tylko pozory.Gdy zaglądnie się bliżej w ten busz to widzi się pełno zeschłych liści a to dlatego,że mam ogrom mszyc ogołacających łodygi z liści.Przez jakiś czas jednak pomagały plasterki czosnku porozrzucane na ziemię w skrzynce ale gdy petunie nabierały masy przestało to wystarczać i mam teraz problem.
Pozdrawiam Bożena
- amarylis384
- 500p
- Od: 5 sty 2014, o 18:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
W tym roku pierwszy raz kupiłam i wysiałam nasiona petunii. Bardzo pozytywnie mnie zaskoczyły. W lipcu gdy przestały mi się podobać, ścięłam je "na łyso" i o dziwo w szybkim tempie odrosły z jeszcze obfitszym kwitnieniem i tak kwitną do dnia dzisiejszego.
Lokutus masz piękną kolekcję petunii.
Lokutus masz piękną kolekcję petunii.