Tolinka i róże

Zablokowany
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Tolinka i róże

Post »

Kiedy się sieje jeżówki? One kwitną już w pierwszym roku? To ciekawostka dla mnie bo właśnie zapadłam na nową chorobę zwaną jeżówką ;:306

Zgodnie z poradą zakulkowałam część LO, to co się dało przy krzaczysku dwumetrowym :;230 Czekam na rezultaty ;:65

U ciebie przypomniało mi się o cięciu lawendy, mojej też już się przyda ;:170
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 19:52

Post »

April pisze: właśnie zapadłam na nową chorobę zwaną jeżówką ;:306
U ciebie przypomniało mi się o cięciu lawendy, mojej też już się przyda ;:170
Mnie jeżówka też dopadła i chciałabym kupić sporo jej odmian,na razie zastanawiam się gdzie maja duży wybór i czy przez internet warto,bo nigdy nie wiadomo jakie przyślą(oczywiście chodzi mi o sadzonki w doniczkach(jestem wygodna :oops: ).
Na razie mam jedną :roll: ,kupiłam z pąkami,ale są w tylu kolorkach ;:oj ,a u nas były tylko białe ;:131
A i z lawendą cały czas się zastanawiałam ,kiedy i jak ciąć :?:
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
Margaret2014
1000p
1000p
Od: 20 maja 2014, o 08:21

Post »

Ja scinam lewende wczesna wiosna.
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 19:52

Post »

Margaret2014 pisze:Ja scinam lewende wczesna wiosna.
Czyli teraz nie muszę :?:
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Może raczkujesz w temacie, ale dalie masz fajne! ;:173 Solidne, niezawodne odmiany.
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2013, o 23:30

Post »

Aprilku jeżóweczkę siałam późną wiosną zeszłego roku,tej wiosny miałam już na prawdę ładne sadzonki,zakwitły i oniemiałam ;:oj
są oooogromne ,wybaczcie moje zdziwienie ale nie znałam wcześniej jeżówki ,a te co kupiłam kłączu nie były takie wielkie moja ma z 20cm ;:108
Halinko :wit nie dziwię ci się bo ja chyba też na jednej odmianie jeżówki nie skończę ;:306 Jeżeli chodzi o lawendę i jej cięcie....nie wiem kiedy prawidłowo powinno się ją ciąć ,ja tnę po kwitnieniu,a własciwie część w pierwszej fazie kwitnienia i tą suszę w bukiety,bo najlepiej się trzyma i zachowuje kolor,reszta po przekwitnięciu ,bo po prostu nie podobają mi się takie suche sterczące kłosy,czasem tnę tyko pielęgnacyjnie ,a czasami tnę mocno,żeby uzyskać formę,lawenda szybko odrasta i zagęszcza się,moja bardzo się sieje i gdybym jej nie ścinała miałabym wszędzie siewki, a i tak mam ich mnóstwo,i gdyby ktoś był chętny ,to nie będę wyrzucać tylko wkładać w doniczkę i chętnie się podzielę ;:108
Miłeczko bardzo dziękuje z Twojej klawiatury to nie lada pochlebstwo :heja

Własie przeszła burza...padało mocno ,ale już nawet nie widać,ziemia spragniona deszczu ,roślinki dzielnie się trzymają ,ale też widać ,że walczą z upałem ;:134 Po burzy zrobiło się bardzo przyjemnie,no to zmykam do ogrodu ;:7

-- 3 sie 2014, o 18:18 --

A zapomiałam Halinko zajrzyj do wątku sprzedażowego Tereni-Jatra tam znajdziesz jeżówki ;:108
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

hal1959 pisze: Mnie jeżówka też dopadła i chciałabym kupić sporo jej odmian,na razie zastanawiam się gdzie maja duży wybór i czy przez internet warto,bo nigdy nie wiadomo jakie przyślą(oczywiście chodzi mi o sadzonki w doniczkach(jestem wygodna :oops: ).
Polecam zakupy w "Bylinowym R..." mają sporo odmian i zgodne odmianowo. Wszyscy są zadowoleni z zakupów u nich. :D

Tolinko piękne te dalie z drugiego zdjęcia. ;:oj Jeszcze takich nie wiedziałam! ;:oj
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu :wit
ta dalia to Jenny od Pana Stanisława ;:108
Eureka2014
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 3 maja 2014, o 12:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Cudne Dalie, też mam kilka, ale to mój "pierwszy rok" z nimi :-) Boję się, czy dam radę je dobrze przechować zimą....
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=59&t=78750" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Eureka :wit no to jesteśmy obie raczkujące w daliach ;:306 ,myślę że w kwestii przechowywania poprosimy o wypowiedź daliową królową ;:195 ,Miłeczko prosimy o parę słów ;:180
Eureka2014
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...

Post »

No u mnie bez porady doświadczonych daliomaniaków się nie obejdzie :-) Ja zrobiłam w tym roku jeden błąd, za ciasno je posadziłam, nie przewidziałam, że moje tak się rozrosną...
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=59&t=78750" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Eureko mam to samo. :lol: W przyszłym sezonie będziemy mądrzejsze. :wink: O ile uda nam się je dobrze przechować. :wink:
Eureka2014
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...

Post »

Dokładnie :-). U mnie najlepiej rosną te, które kupiłam najtańsze...hahaha... a przepiękne odmiany, które wyglądały nieziemsko na zdjęciach w ogóle nie urosły ;-(... Za rok będzie lepiej :D
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”