Ogród w sercu puszczy
- Niunia1981
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 sie 2011, o 15:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród w sercu puszczy
Bardzo ładnie ci się trzymają fuksje w te upały
Moje po całym dniu wyglądają jak kupka nieszczęścia
Moje po całym dniu wyglądają jak kupka nieszczęścia
Pozdrawiam, Monika
Zielony świat Moniki cz. 9
Zielony świat Moniki cz. 9
- Alenka
- Od: 5 lut 2013, o 15:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Zgadzam się z Monią -fuksje prezentują się świetnie mimo upałów
Wczoraj u nas pokazywało 38 stopni Ja nie wiem jak te kwiaty wytrzymują jeszcze, bo ja już mam serdecznie dość
Co do chciejstw i uzgodnień... zapraszamy na pw lub do sekcji Oferty?K.
Wczoraj u nas pokazywało 38 stopni Ja nie wiem jak te kwiaty wytrzymują jeszcze, bo ja już mam serdecznie dość
Co do chciejstw i uzgodnień... zapraszamy na pw lub do sekcji Oferty?K.
Mój balkonik -->Moja kolorowa oaza *cz.3*, Początki hoyozy i inne roślinki Madzia
Galerie zdjęć:*Moje pelargonie * Fuksje
Moje wątki
Moje wątki
- MagdaB2701
- 200p
- Od: 26 cze 2013, o 16:34
Dziewczyny fuksje na fotkach wyglądają dobrze,bo zdjęcia robione były dzień po burzy gdy powietrze odrobinę się schłodziło i było w miarę "rześki" dzień,wczoraj już wyglądały bardzo kiepsko,pinto de blue gubi strasznie liście,erika koth wieczorem padnięta jest.
3 fuksje straciłam, już nie do odratowania raczej,chociaż jedną "ogolę" dość mocno i zobaczę czy coś jeszcze wypuści liści.
troszkę fotek:
niespodzianka "stóg"
różyczkowe
australian pink-cudowny gratis do ostatnich zakupów
emma game
chelsia
tomcat
oliver welfari
fair fields (w zeszłym roku posadziłam w dużej donicy i był bardzo duży i obficiej kwitł)
jacquice caws
NN-intensywny kolor,obfite kwitnienie
begonie
słonacznik
-
kolorowy koń
3 fuksje straciłam, już nie do odratowania raczej,chociaż jedną "ogolę" dość mocno i zobaczę czy coś jeszcze wypuści liści.
troszkę fotek:
niespodzianka "stóg"
różyczkowe
australian pink-cudowny gratis do ostatnich zakupów
emma game
chelsia
tomcat
oliver welfari
fair fields (w zeszłym roku posadziłam w dużej donicy i był bardzo duży i obficiej kwitł)
jacquice caws
NN-intensywny kolor,obfite kwitnienie
begonie
słonacznik
-
kolorowy koń
- MagdaB2701
- 200p
w słońcu nie sprawdzałam,w cieniu pokazywało u nas 33.5,nad jeziorem rześkie powietrze,a gdy odeszliśmy od plaży niesamowity zaduch jak z piekarnika.Zastanwaiłam się czy małej Majce nie zaszkodzi pobyt nad jeziorem,ale było super, w domu i na podwórku duchota,a tam chociaż pooddychała czymś lżejszym,starsza córcia wcale z wody nie wychodziła przez ponad dwie godziny pobytu tam,więc na upał polecam pobyt nad wodą.Alenka pisze:Wczoraj u nas pokazywało 38 stopni
- Alenka
- Od: 5 lut 2013, o 15:11
Nie ma sprawy powiadasz?
My też wczoraj byliśmy nad wodą i powiem Ci, że byłam w szoku, jak poczułam, że jest mi zimno po wyjściu z wody
Ale gdy położyłam się na kocyku, szybko zatęskniłam za tym uczuciem
Dziś niestety w domu..nie wytrzymuję już..nic nie dam rady zrobić,leje się z człowieka jak nie wiem..Termometr pokazuje 35 stopni Nawet na razie nie idziemy na dwór, może pod wieczór...
A dla maleństwa na pewno dobrze zrobił taki pobyt nad wodą..Lepsze to niż kiszenie się w tą duchotę w domu Wczoraj też dużo takich kruszynek widziałam z rodzicami nad wodą
My też wczoraj byliśmy nad wodą i powiem Ci, że byłam w szoku, jak poczułam, że jest mi zimno po wyjściu z wody
Ale gdy położyłam się na kocyku, szybko zatęskniłam za tym uczuciem
Dziś niestety w domu..nie wytrzymuję już..nic nie dam rady zrobić,leje się z człowieka jak nie wiem..Termometr pokazuje 35 stopni Nawet na razie nie idziemy na dwór, może pod wieczór...
A dla maleństwa na pewno dobrze zrobił taki pobyt nad wodą..Lepsze to niż kiszenie się w tą duchotę w domu Wczoraj też dużo takich kruszynek widziałam z rodzicami nad wodą
Mój balkonik -->Moja kolorowa oaza *cz.3*, Początki hoyozy i inne roślinki Madzia
Moje wątki
Moje wątki
- maadro
- 1000p
- Od: 17 mar 2014, o 20:21
Madziu
Cudne Twoje rośliny.
Podobają mi się wszystkie i fuksje i pelargonie, szczególnie, że potrafiłaś je tak wspaniale wyeksponować.
U Ciebie mają wolna przestrzeń, oddychają swobodnie, czego na balkonie zapewnić im nie można.
Fantastyczna niespodzianka to kwitnienie pelargonii "stogu".
Piękne kolory mają i liście i kwiaty.
Cudne Twoje rośliny.
Podobają mi się wszystkie i fuksje i pelargonie, szczególnie, że potrafiłaś je tak wspaniale wyeksponować.
U Ciebie mają wolna przestrzeń, oddychają swobodnie, czego na balkonie zapewnić im nie można.
Fantastyczna niespodzianka to kwitnienie pelargonii "stogu".
Piękne kolory mają i liście i kwiaty.
Pozdrawiam serdecznie - Ewa
balkonowo i doniczkowo
balkonowo i doniczkowo
Zakochałam się w Twoich fuksjach, pelargoniach i begoniach
-
- 10p - Początkujący
- Od: 20 lip 2014, o 11:12
Nie miałam pojęcia, ze jest aż tyle rodzajów fuksji oO Są prześliczne. I ta roślina nad koniem też świetna! Jak kiedyś będę rozporządzać ogrodem to na pewno u mnie zagości
Dominika
- MagdaB2701
- 200p
Miałam zacząć robić sadzonki jak się schłodzi,ale nie mam jakoś czasu,albo Maja marudzi,albo non stop coś sprzątam,albo gości mam,albo po prostu nie chce mi się,ale chyba wezmę się za to po weekendzie.Bo nie będę miała nic na wymianki,oprócz "badylków".Alenka pisze:Nie ma sprawy powiadasz?
masz rację,na balkonie mam dwie fuksje są "usmażone" inne też kiepsko tam wyglądają,za dużo słońca od 12 do wieczora praży,w ogóle ich nie pokazuję tu,bo nie ma czym się chwalić.maadro pisze:U Ciebie mają wolna przestrzeń, oddychają swobodnie, czego na balkonie zapewnić im nie można.
uwielbiam takie niespodzianki,nie wiadomo na co się czeka,aż w końcu zaskoczenie na maksa.maadro pisze:Fantastyczna niespodzianka to kwitnienie pelargonii "stogu".
Bardzo mi miło.smolka pisze:Zakochałam się w Twoich fuksjach, pelargoniach i begoniach
shestiger-witam
Fuksji jest mnóstwo odmian,ja mam zaledwie troszkę ponad 30 odmian i jeszcze nie wszystkie pokazywałam,więc zapraszam do śledzenia.Wczoraj widziałam kwiatki na Bella,więc wkrótce jej fotka,może coś jeszcze zakwitało,muszę się im dokładnie przyjrzeć.shestiger pisze:Nie miałam pojęcia, ze jest aż tyle rodzajów fuksji oO Są prześliczne
Nad koniem jest komarzyca w towarzystwie pelargonii tomcat.shestiger pisze:I ta roślina nad koniem też świetna!
- MagdaB2701
- 200p
Witam
korzystając z dłuższej drzemki mojego maleństwa,pochwalę się Wam swoimi kwitnieniami:
uwielbiam tę fuksję,za obfite kwitnienie,za piękny kolor kwiatów,za idealny pokrój,dla mnie ona jest boska:
Peter Peters:
te uwielbiam za "pomazane" kwiatki:
Jade Nadine:
Brookwod Joy:
delikatna Bella:
Golden Elli:
Promessa:
Rony Bogaet:
Sally Ann:
Erika Koth:
wszystkich Wam jeszcze nie przedstawiłam jeszcze,kilka mam w pąkach wkrótce się pochwalę,gdy tylko rozkwitną z niecierpliwością czekam na Flaying Scotsman,to z tych "pomazanych" kwiatów,uwielbiam takie
Pelasie:
Emma Game: od Moni
Australian Pink: uwielbiam ją
korzystając z dłuższej drzemki mojego maleństwa,pochwalę się Wam swoimi kwitnieniami:
uwielbiam tę fuksję,za obfite kwitnienie,za piękny kolor kwiatów,za idealny pokrój,dla mnie ona jest boska:
Peter Peters:
te uwielbiam za "pomazane" kwiatki:
Jade Nadine:
Brookwod Joy:
delikatna Bella:
Golden Elli:
Promessa:
Rony Bogaet:
Sally Ann:
Erika Koth:
wszystkich Wam jeszcze nie przedstawiłam jeszcze,kilka mam w pąkach wkrótce się pochwalę,gdy tylko rozkwitną z niecierpliwością czekam na Flaying Scotsman,to z tych "pomazanych" kwiatów,uwielbiam takie
Pelasie:
Emma Game: od Moni
Australian Pink: uwielbiam ją
Pomazane kwiaty fuksji też uwielbiam
- maadro
- 1000p
- Od: 17 mar 2014, o 20:21
Madziu
Fantastyczne masz fuksje a i piękne też pelargonki
W tym roku moja próba z fuksjami niezbyt udana,
ale może następny będzie lepszy, bo jak mawiają, nauka nie idzie w las.
Oby
Dziękuję, że mimo ważnych zajęć wkleiłaś te śliczne fotki
Pomyślności wszelkiej życzę
Fantastyczne masz fuksje a i piękne też pelargonki
W tym roku moja próba z fuksjami niezbyt udana,
ale może następny będzie lepszy, bo jak mawiają, nauka nie idzie w las.
Oby
Dziękuję, że mimo ważnych zajęć wkleiłaś te śliczne fotki
Pomyślności wszelkiej życzę
Pozdrawiam serdecznie - Ewa
balkonowo i doniczkowo
balkonowo i doniczkowo
- MagdaB2701
- 200p
Ewa to trudny rok dla fuksji,zbyt upalne lato,one tego nie lubią.Próbuj z tymi kwiatkami w przyszłym sezonie,one są piękne warto,w końcu się uda Jak się wie czego potrzebują i ma się dla nich odpowiednie miejsce ( z cieniem) to się odwdzięczą pięknymi kwiatami.
Smolka-te pomazane mają dodatkowy urok w sobie
Smolka-te pomazane mają dodatkowy urok w sobie