automatyczna kosiarka - czy da radę?

Jak zbudować tanio i szybko ? Rozwiązania, praktyczne pomysły i wskazówki. ZRÓB TO SAM. Narzędzia, sprzęt do ogrodu.
ODPOWIEDZ
Rafal111
200p
200p
Od: 15 wrz 2008, o 19:10
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

automatyczna kosiarka - czy da radę?

Post »

Mam 2000m2 do koszenia. Traktorek z koszem to prawie 10000zł. Myślałem o tym automacie Husqvarny ale ...
Czy sie nie zajedzie :) musi kosić codziennie po troszeczku bo ona trawy nie zbiera. Czy to troszeczkę trawy nie zrobi mi błota w trawniku?
Kalendarz ogrodnika przypomni ci o najważniejszych zaplanowanych pracach w ogrodzie http://kalendarzogrodniczy.pl"
AmaPoland
200p
200p
Od: 8 paź 2013, o 09:57

Re: automatyczna kosiarka - czy da radę?

Post »

Te roboty to bardzo dobry pomysł ale na zadbane trawniki, nie na klepiska :)

Błota nie zrobi, nie martw się. Pierwsza, wiosenna wertykulacja załatwia sprawę całego zebranego "filcu". Jedna rzecz natomiast jest ważna. Ten robot musi być dobrze zainstalowany bo będziesz miał z nim problemy.
Nie tylko Husq na dobre roboty. Rozejrzyj się po okolicy i dowiedz się kto takie instalacje kładzie.
mlodzieniec
200p
200p
Od: 23 maja 2013, o 12:33

Post »

Taki automat może kosić nawet na 5000 m2 ale musi mieć dobrze położone przewody instalacji, szczególnie jak są krzewy, drzewa czy oczko wodne. Błota nie zrobi bo co skosi to zaraz nawozi trawnik, to bardzo drobne ścinki.
Rafal111
200p
200p
Kontakt:

Post »

Mam praktycznie prostokąt z kilkoma drzewami więc nie ma problemu

a nie zajedzie się :)

do dużego trawnika trzeba dać 12 000 zł :( znacie coś tańszego?
Kalendarz ogrodnika przypomni ci o najważniejszych zaplanowanych pracach w ogrodzie http://kalendarzogrodniczy.pl"
AmaPoland
200p
200p

Post »

Niestety to będzie kosztowało między 9 a 14 tyś zł, w zależności od modelu i marki.
barbaraa44
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...
Od: 4 lip 2012, o 10:02
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

A ktoś z Was posiada może automatyczną kosiarkę Autoclip od Stigi? Mąż ostatnio strasznie wierci mi dziurę w brzuchu byśmy "na stare lata"
zrobili sobie prezent i odeszli od tradycyjnej kosiarki ;)
Rafal111
200p
200p
Kontakt:

Post »

Ktoś ma cokolwiek automatycznego i mu się sprawdziło?
Nie chcę wywalić 12 tyś a po roku gwarancji okazuje się że złom :)
AmaPoland
200p
200p

Post »

Jeden z moich klientów z pomorskiego, punkt sprzedaży Stihl, Stiga (i inne) montuje takie urządzenia. Zanim zaczął tym handlować zainstalował taki robot u siebie na podwórku aby dowiedzieć się czegoś więcej i móc opowiedzieć o produkcie klientowi. Z tego co się orientuję, to dobrze położona instalacja sprawia, że robot nie fiksuje i dobrze wykonuje swoja pracę. Jeśli ktoś chce mogę skontaktować się/kogoś z tym punktem, to się dowiecie szczegółów.
ODPOWIEDZ

Wróć do „NIEROŚLINNE tematy ogrodowe. Budowa domu. Wyposażenie ogrodu”