Latem w wiejskim ogrodzie cz. 20
- dorkow0
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 sty 2013, o 22:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Latem w wiejskim ogrodzie cz. 20
Marysiu...
U Ciebie jeszcze tyle Liliowców kwitnie... I innego kwiecia...
U mnie tylko Dalie mają dużo kwiatów, ale po to je kupowałam, żeby latem kwitły... No, Hortensje też mają kwiaty i Róże...
Widziałam na Forum taki powojnik, co kwitnie jak szalony i muszę nazwę zdobyć, bo na moją starą Czereśnię, byłby jak ulał...
U Ciebie jeszcze tyle Liliowców kwitnie... I innego kwiecia...
U mnie tylko Dalie mają dużo kwiatów, ale po to je kupowałam, żeby latem kwitły... No, Hortensje też mają kwiaty i Róże...
Widziałam na Forum taki powojnik, co kwitnie jak szalony i muszę nazwę zdobyć, bo na moją starą Czereśnię, byłby jak ulał...
- adamiec
- Od: 4 mar 2010, o 19:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Marysiu ten ból głowy po klawiszach przeszedł do mnie, dała mi główka popalić nockę miałam bezsenną,od pierwszej nie śpię.Mam nadzieję że wyjdę na prostą,czeka mnie dzień intensywnej pracy, wnuki będą do dziewiętnastej.Dobrze że jest dziadek to trochę obowiązków spada na niego.Myślę że kurki już wyszły na wybieg a Pni dalej w
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Iwonko niestety wakacje mają to do siebie, że schroniska pękają w szwach. Swego czasu pomagaliśmy w ramach nieformalnego wolontariatu, to były takie przypadki, że serce się kraje i nóż w kieszeni otwiera... Z resztą sami znaleźliśmy naszego Hektora, był przywiązany sznurem do wieszania bielizny do znaku drogowego za miastem. Jeszcze miał zadrutowaną obrożę, żeby przypadkiem się nie zerwał. Szkoda gadać... Dzięki, że zabraliście psinę A swoją drogą, nie rozumiem, co znaczy, że niedziela to wszyscy rozkładają ręce Każda gmina MUSI mieć podpisaną umowę z hyclem i schroniskiem, od tego nie ma urlopu weekendów, ani wakacji. Ja bym na Twoim miejscu zadzwoniła do urzędu i popytała, bo coś mi się zdaje, że komuś się nie chciało tyłka ruszyć.
Aniu, do urzędu nie było mowy, nie czynny, a policja w takich małych gminach pracuje od- do i tyle, ale wszystko dobrze, no może pół dobrze się skończyło, sunia do schroniska trafiła, a tam znajdzie dom, jestem pewna, bo bardzo przymilna i słodka jest, moja ze szczeniakami też w schronisku wylądowała, ale długo nie była, jest u nas i jest najukochańszym psiakiem pod słońcem.
Marysiu sorki, że tak jeszcze do tego wróciłam
Dobrego Tygodnia Marysiu
Aniu, do urzędu nie było mowy, nie czynny, a policja w takich małych gminach pracuje od- do i tyle, ale wszystko dobrze, no może pół dobrze się skończyło, sunia do schroniska trafiła, a tam znajdzie dom, jestem pewna, bo bardzo przymilna i słodka jest, moja ze szczeniakami też w schronisku wylądowała, ale długo nie była, jest u nas i jest najukochańszym psiakiem pod słońcem.
Marysiu sorki, że tak jeszcze do tego wróciłam
Dobrego Tygodnia Marysiu
- Maska
- Kontakt:
Iwonko nic nie szkodzi Wzajemnie dobrego tygodnia
Witaj Aluniu u mnie pada a jak u Ciebie
Witaj Aluniu u mnie pada a jak u Ciebie
- alicjad31
- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Miało się na potężną burzę trochę pokropiło zerwał się duży wiatr i sie uspokoiło burzy na razie nie ma
Pozdrawiam Alicja
- Maska
- Kontakt:
U mnie 2 godziny deszczu z różnym natężeniem, ale wygoniło mnie do domu, ale dzięki temu zrobiłam porządek w nasionach
- alicjad31
- Od: 28 lip 2013, o 20:38
To przydał się deszcz Marysiu miłego wieczoru
Pozdrawiam Alicja
- calka
- Od: 14 paź 2012, o 19:56
Marysiu
Nadrobiłam zaległości i z czystym sumieniem mogę się przywitać.
W ubiegłym roku zachwyciły mnie krwawniki. Kupiłam nasiona ale siewki jeszcze nie zakwitły. Ciekawa jestem jak będą się zachowywały w przyszłości .
Kurnik . Mogłaś wstrzymać się z przeprowadzką pierzastych i w wakacje wynająć miłośnikom agroturystyki .
Pozdrawiam
Nadrobiłam zaległości i z czystym sumieniem mogę się przywitać.
W ubiegłym roku zachwyciły mnie krwawniki. Kupiłam nasiona ale siewki jeszcze nie zakwitły. Ciekawa jestem jak będą się zachowywały w przyszłości .
Kurnik . Mogłaś wstrzymać się z przeprowadzką pierzastych i w wakacje wynająć miłośnikom agroturystyki .
Pozdrawiam
Ewa
- Maska
- Kontakt:
Alu
Ewuniu to byłaby taka prymitywna agroturystyka, bo bez prądu i wody zresztą połowa czyli garaż jeszcze wolny i nawet słoma jest jakby co
Bardzo mi miło że jesteś, a że nadrobiłaś zaległości to Cię szczerze podziwiam
Krwawniki siane na wiosnę też mi nie kwitną, a te stare wyjaśniło się że mszyce je obgryzły i część wygląda nieciekawie, na przyszły rok będę je zwalczać. Ciekawa jestem jakie będziesz miała kolory Pozdrawiam
Ewuniu to byłaby taka prymitywna agroturystyka, bo bez prądu i wody zresztą połowa czyli garaż jeszcze wolny i nawet słoma jest jakby co
Bardzo mi miło że jesteś, a że nadrobiłaś zaległości to Cię szczerze podziwiam
Krwawniki siane na wiosnę też mi nie kwitną, a te stare wyjaśniło się że mszyce je obgryzły i część wygląda nieciekawie, na przyszły rok będę je zwalczać. Ciekawa jestem jakie będziesz miała kolory Pozdrawiam
-
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Cóż ja tu oglądam. Roślinki w mgle, w pajęczynach otoczone, roślinki zroszone...ech a ja mam patelnię. Susza niesamowita, i zaczyna to być groźne.Do lasu zakaz wstępu, grożą pożarami.
- Maska
- Kontakt:
Oj Małgosiu Droga nie mam nic suchego na zdjęciu, tak mi żal rośli, lasu U mnie wszystko leży na ziemi nasączone wodą do granic możliwości
Zakwitła ponownie Sally Holmes , ale kwiaty są połowę mniejsze niż przy pierwszym kwitnieniu
i kwitnie kolejna chryzantema
A poza tym ogród jest smutny a może pijany
Zakwitła ponownie Sally Holmes , ale kwiaty są połowę mniejsze niż przy pierwszym kwitnieniu
i kwitnie kolejna chryzantema
A poza tym ogród jest smutny a może pijany