Mój fijoł 16

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
drewutnia
1000p
1000p
Od: 1 gru 2011, o 13:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój fijoł 16

Post »

A ile te kocięta mają tygodni?
Awatar użytkownika
alana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 22:10

Post »

Ewo ja tu Ciebie szukam, zastanawiam się, co mi Twój wątek nie wyskakuje, a Ty nowy założyłaś :wink:
Po zdjęciach widzę, że u Ciebie też susza, wszystko więdnie, człowiek nie nadąży z podlewaniem, zresztą wszystkiego nie da się konewką. Jeszcze ten upał niemiłosierny.

Lilie i róże pięknie kwitły, kwitną. Dużo lilii po majowych mrozach nie zakwitło albo zubożało? Trzy klematisy razem fajnie wyglądają.
A, ładny warzywnik :)
A Maniuś przeuroczy!
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Idę 'świtkiem' do Ciebie bo w upale i mnie ciężko! :? Lato ucieka między palcami tak jakoś ;:131 ...upał nie daje żyć! ;:213 chowamy się po kątach , przeczekujemy najpiękniejszy czas ...ech...
U mnie od kilku dni nie padało na dzisiaj i jutro prognozowane są opady ...oby spokojne były...jak nie upał to deszcz i znowu w domu biwakowanie! :) A na działce robi się chwaściany busz... ;:171

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marta, ostatni raz porządnie padało 13 lipca :roll: Wczoraj zahaczyła nas burza (tylko raz coś strzeliło całkiem blisko), ale niezbyt obfity deszcz padał 20 minut. Mało. Jednak temperatura spadła do 26 stopni i po raz pierwszy od dwóch tygodni wyszłam do ogrodu przed 21.
Monika, kilka werben mi się wysiało z ubiegłorocznych roślin, ale większość sadzonek dostałam od forumki, sama nie siałam :roll:
Iwona, szaleństwo kolorów czyli dużo wszystkiego :D
Ewa, zaraz będą miały po 2 miesiące.
Ala, kiedy wczoraj poczułam zimno, na termometrze było 26 stopni ;:306 Niektóre rośliny mam nie zwiędłe, ale wręcz spalone. Sporo lilii nie zakwitło albo pojawiło się na nich po jednym kwiatku, w maju całkiem straciłam jedną.
Maryniu, nic w ogrodzie nie zrobiłam przez cały lipiec, a plany miałam ambitne. Skończyło się na podlewaniu pomidorów i płaczu, że ogród marnieje :( W prognozach dla mnie na dziś są zapowiedzi ochłodzenia-tylko 27 stopni w cieniu, więc zimno :D Dotąd bywało w granicach 30-36 stopni, w cieniu oczywiście.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ewa współczuję takiego okropnego lata, ja tak miałem rok temu, teraz o wiele lepiej choć burze są wyjątkowo złośliwe i wczoraj szły przez całe województwo a u mnie nic :evil: Kocięta masz wspaniałe, mina Hamleta z 8 strony wyrażająca mnóstwo uczuć :D Też pachną teraz u mnie lilie, odmiana chyba Helwetia i jeszcze takie drugie bardzo wysokie ale nazwy zapomniałem, szczególnie wieczorem zapach niesie się na pół podwórka. Życzę ulew i normalnej temperatury. U mnie mimo, że trochę chłodniej to też od 10 do 15 nie wychodzę do ogrodu. Nie da się :?
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Ewa :D , wychodzi na to, że nam Grażynka podesłała trochę deszczu po równo. :;230
Mam nadzieję, że jakieś jeszcze przesyłki są w drodze, bo to , co doszło to za mało.
Teraz słyszę w radio, że jest niesamowita ulewa w okolicach Poznania.
Znowu po drodze wszystko się wyleje i do nas tylko kilka kropli może dojdzie. ;:218
U mnie też teraz kwitnie dopiero Eden.
Miłego dnia :wit
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Ewuś mógłby spaść wreszcie solidny deszcz u Ciebie :) Tego Ci życzę...u mnie w nocy dziś lało,obudziłam się przez walenie w parapety wody.
Ale masz lato gorące,jak kociaki znoszą takie temperatury? W sumie lubią ciepełko prawda?
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Ewa, u ciebie susza u nas był tydzień ulew. Od ubiegłego piątku się dopiero uspokoiło, a tak to wszystko u mnie pływało - dosłownie :shock: jak patrzę na twój ogromny Ville de Lyon to normalnie płakać mi się chce, taki piękny, a u mnie kociska powyrywały przy samej ziemi ;:145 Wypatrzyłam też fajne i nietypowe cudeńko -przegorzan. Do jakiej wysokości to cudo dorasta?
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Michał, rano się cieszyłam, bo w prognozach zapowiadano ochłodzenie-jest 31 stopni w cieniu ;:223 Koty leżą w domu, bo mam w miarę chłodno (rolety od miesiąca opuszczone i cały czas szukam przeciągu) :wink: W zeszłym roku pogoda była podobna, ale temperatury nie tak wysokie, a susza nie tak długa.
Krysiu, dobry humor znów mnie opuścił :evil:
Ania, koty przez cały dzień śpią, brykają rano i wieczorem, nie mogę zagonić ich do domu :D
Sabina, widziałam duże przegorzany, sięgały mi ponad głowę (170), ale mojemu raczej się tak nie uda. To zależy także od odmiany (o swojej wiem tyle, że Biedronkowa :wink:). Chociaż się nie zarzekam, jest obszerniejszy i wyższy z każdym rokiem, na razie ma dopiero ok. metra wysokości. Lubi suchą ziemię :D Teraz pomyślałam, że mógłby rosnąć z trawami, które w takiej muszą sobie u mnie poradzić :wink:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
katja
500p
500p
Od: 2 paź 2008, o 13:32

Post »

Nie padało u Ciebie wczoraj wieczorem? U mnie była burza i solidnie popadało, ale i tak za mało. Dzisiaj od rana słońce. Pamiętam zeszły rok i suszę, od wiosny padało mniej niż w innych regionach, liście z brzóz leciały już w sierpniu, potem przyszły deszcze, chyba we wrześniu i wszystko odżyło. Ale lato ;:222 .
Pozdrawiam
Kasia
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Ewa moje ambitne plany też wzięły w łeb.
Więc się nie przejmuj, nie jesteś jedyną, której upały nie dały zrealizować planów. :uszy
U mnie najpierw upał a teraz każdy dzień deszcze albo potężne ulewy.
Kiedy ta wariacka pogoda się skończy pewno zastanie nas już jesień.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Zapowiadali, że to lato bedzie jednym gorętszych. Ale ja na brak deszczu nie narzekam :D
Jest w sam raz. Narzekam na upały. A w domu gorąco :(
Dobrze, że nareszcie trochę się schłodziło.
Może zabiorę się w czwartek za przesadzanie?
Awatar użytkownika
ElzbietaaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sie 2008, o 14:57

Post »

Odmiany biedronkowe- w sam raz na naszą kieszeń :D Dzisiaj słyszałam na działkach tekst, że ten rok dla ogrodników zmarnowany. :roll: U mnie borówki poschły, maliny zasuszone na krzakach, ogórki podlewane- bo też by nie było...Dobrze, że chociaż niektóre kwiatki dają radę, bo żal i smutek ogarnia :(
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Ewciu ;:196 jak tam ??? Dajesz radę :?: :?: :?: odzywaj się ! :)
U mnie z lekka popadało z rana ale to tylko tyle aby miejski kurz zmyć! Czekam na rozpogodzenie bo temperatura znośna a mnie pracować się chce!!! :heja

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
ElzbietaaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sie 2008, o 14:57

Post »

Deszcz pada od rana, o cały miesiąc za późno ale nie narzekam, bo wreszcie solidnie pada.Może jeszcze uratuje moje borówki :roll:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”