Latem w wiejskim ogrodzie cz. 20

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Latem w wiejskim ogrodzie cz. 20

Post »

Iwonko czytałam że Ciebie też trapi uczulenie, a Ty wiesz że wielu moich znajomych w starszym wieku dorobiło się alergii. Mnie niestety też stale coś wyłazi, a już ugryzienia tych różnych bzyczących to utrapienie :lol:
Aniu hibiskusy koniecznie! z nich można i żywopłoty formować i według mnie są urocze ;:215
A dolegliwości z latami przychodzą, ale trzeba się z nimi pogodzić i nauczyć żyć. Dzisiaj próbuję zagospodarować opady jabłek! obieram, kroję wyciskam i zastanawiam się po co ;:oj
Aniu posiejcie koniecznie kłosowce - ile na nich pszczół, zbiorę nasiona dla Ciebie ;:168
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

A dla mnie Marysiu nasionek kłosowca troszkę będzie ;:196
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
dorkow0
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2013, o 22:58

Post »

Marysiu... ;:196
Jak tam dziś sesja, zadowolona jesteś...?
Bardzo lubię Hibiskusy, nawet jak przymarzną, to późno, bo późno, ale się odnowią... I kwitną bardzo długo, tylko trzeba im nasienniki obrywać... :uszy
Wśród Sosen... Buków... Kotów...
Część 1Część 2
Dorota
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witam moje wierne odwiedzające ;:4
Aluś oczywiście będą nasionka, a nawet może być roślinka ;:204
Chciałam Ci zadedykować biały, ale nie jestem pewna czy to kłosowiec :oops:

Obrazek

Może ktoś podpowie?

Dorotko a u mnie hibiskusy nie przymarzają, zawsze tylko później kwitną niż u innych, bo rosną w cieniu. Wiesz co! ja nie obrywam nasienników, ale kazali mi je przycinać jednak w tym roku zapomniałam :oops: To dla Ciebie hibiskusy ;:196

Obrazek

I kilka zdjęć na dzisiaj ;:180

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Leżące floksy ;:222

Sadziec chyba konopiasty

Obrazek

Moje brzydkie krwawniki i tyle zostało z terakoty

Obrazek Obrazek

I idziemy dalej ;:65

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

W LM przecenili powojniki szt. 2.90 no to wzięłam 3 , bo tyle byłam w stanie unieść (nie brałam koszyka) Blue Angel i 2 razy Fusca, oczywiście wybujałe więc trzeba będzie dobrze przygotować podłoże i chyba przyciąć tylko nie wiem ile, może podpowiecie?

Dziękuję za wspólny spacer ;:4
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Marysiu spacer bardzo mi się podobał ;:138 , powojniki ja bym tylko trochę przycięła natomiast wiosną 30 cm nad ziemią
Marysiu dziękuje za dedykację ;:196
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Ale fajna okazja Ci się trafiła ;:215 a już powojnik Fusca, no to to super, ja na niego troszkę choruję, ale jeszcze nie gorączkuję :D
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Ale ta hastata fajna :D I wszystko inne też. A ten niebieski, cykoria, to strasznie się chwaliłam ostatnio. Szłam sobie z koleżanką na parking, a tam po drodze dojrzałam krzaczki tego niebieskiego kwiatuszka. I mówię: Monia zobacz, to cykoria. No to Monię wbiło na moment, a ja jakaś taka wyższa się zrobiłam. :D Mówiłam, że u Ciebie jak w botanicznym. A ja pojętna uczennica.
Chryzantemy kwitną...nie wiem dlaczego, ale strasznie lubię te rośliny. Zawsze je lubiłam. I bardzo się gniewam na tych, którym kojarzą się ze świętem listopadowym. :wit
Do LM nie podjadę....nie ma szans, a szkoda bo ostatnio róże po 5 zł kupowałam takie mizeroty, które u mnie odżyły.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Alu dziękuję no trochę podetnę bo pojedyncze długaśne pędy mają, najważniejsze podłoże muszę dobre przygotować ;:333
Iwonko gdyby były bardziej efektowne to wysłałabym Ci, ale jakby się pęd wyrwał to pewnie nic by z niego nie było :? Ty też masz te swoje tanie źródełka to może trafisz?
Małgoś Ty mnie strasznie łechtasz ;:168 Ja cykorię to znałam zawsze , jeszcze o grodzie ptaszki nie śpiewały... tak mnie pociągała
No to ja jestem z tych co kojarzą chryzantemy z listopadem i właściwie rzadko kupuję, te dostałam i cieszę się nimi ;:138. W LM teraz będą ciekawe przecenki :lol: Na wiosnę to mnóstwo osób w ogrodowym siedzi a teraz pojedyncze się zaplątają, no a ja zawsze, jak zginę to mój M wie gdzie mnie szukać :lol:
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Marysiu, ja też zawsze bardzo lubiłam cykorię za jej piękny kolor i prostotę i też mam w ogrodzie ,chociaż nigdy nie zrobiłam jaj zdjęcia a zasługuje na to ,chyba sie poprawię, ale masz dużo aronii u mnie ptaszyska zjadły i tylko 8 słoików kompotu zrobiłam aronii z maliną ,a aronia rewelacyjnie obniża ciśnienie,może trochę dokupię,widać u Ciebie nie ma takich ptaków co lubią aronię,pozdrawiam i buziaki przesyłam ;:196
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

I tej werbeny też nie mam, a na pewno siałam z nasionek od Sweety.
Cudne łany kolorowego kwiecia ;:oj .
Pierwsza fotka bajeczna, a Róża Klasztorna to mój faworyt.
Krwawniki też się u mnie w tym roku nie popisały.
Dostaną eksmisję na plażę poremontową podobnie jak kichawiec.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Martusiu przyjedź do mnie na aronię ! zapraszam ;:180 a ta cykoria ode mnie przyjęła się? Jednego roku była u nas plaga szpaków i coś mi się zdaje że miejscowi coś zrobili, bo strasznie narzekali i nagle szpaki zniknęły ;:14 Ja właśnie na ciśnienie robię aroniowe przetwory ;:215 Ucałowania dla Królowej Bylin ;:196
Justynko ja wysiewam do pojemnika nasiona i potem wysadzam na grządkę, bo tak rzucona ma szansę być wyplewiona, tej nasionka też zbiorę a mam trzy kolory, niestety różowo fioletowej najmniej :? Tez niektóre dostanę nakaz ;:306
Awatar użytkownika
Joanna_68
200p
200p
Od: 3 lip 2008, o 20:42

Post »

Dawno śladu nie zostawiałam to teraz muszę :) , jest moja ulubienica Klasztorna. :)
Hibiskusy pięknie Ci kwitną, moje wymarzły ze dwa lata temu, ale muszę zacząć od nowa i zaprosić je do ogrodu :) .
Pozdrawiam Aśka
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26

Post »

Marysiu nie rozumiem skąd ta chandra przecież masz wiele pięknie kwitnących roślin ;:oj
Myślę, :idea: że u mnie jest więcej żółtego w odcieniach więc ogród sprawia wrażenie bardziej słonecznego, ale przecież to Twój jest bardziej tajemniczy i dystyngowany niż mój taki roztrzepany gdzie "groch z kapustą" się ściga i kalarepki w kwiatach na rabatach rosną :;230
Zyczę :D ;:168
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”