Potwierdzam
Cukinia,kabaczek - uprawa cz.2
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 sie 2013, o 16:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Cukinia - uprawa cz.2
Tylko, że te wstawił KaLo, a nie ten co pytał czy to cukinia, więc nie wiadomo jakie miał nasiona, bo nie odpisał...
- Ika2008
- Od: 24 maja 2013, o 08:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Pozdrawiam, Marta.
- darendarski
- 200p
- Od: 24 sie 2012, o 07:45
Witam,
Podpowiedzcie, jak nie ma męskiego kwiatu na cukinii (albo jest zamknięty) to nie będzie owoców ? Mam 2 cukinie przez jakiś czas nie było żadnego męskiego kwiatu, a żeńskie kwitły :/ Teraz niby jest ale dziś rano jeden żeński był otwarty a męski ciągle zwinięty ...może się potem otworzył. Jak to jest, czy męski jest ze tak powiem re-używalny i otwiera się na jakiś czas przez wiele dni ? Czy np. cukinia może się zapylić od ogórków ? Nie zapylone owoce nie rosną a małe są nie smaczne ....
Pozdrawiam
Darek
Podpowiedzcie, jak nie ma męskiego kwiatu na cukinii (albo jest zamknięty) to nie będzie owoców ? Mam 2 cukinie przez jakiś czas nie było żadnego męskiego kwiatu, a żeńskie kwitły :/ Teraz niby jest ale dziś rano jeden żeński był otwarty a męski ciągle zwinięty ...może się potem otworzył. Jak to jest, czy męski jest ze tak powiem re-używalny i otwiera się na jakiś czas przez wiele dni ? Czy np. cukinia może się zapylić od ogórków ? Nie zapylone owoce nie rosną a małe są nie smaczne ....
Pozdrawiam
Darek
Ta żółta wygląda jak Atena Polka
Re: Dynia olbrzymia - wszystko o uprawie giganta cz.3
Mam pytanie...Na wiosnę dostałam od sąsiadki sadzonki,niby miały być cukinie a wyrosło takie coś.Co to może być i czy nadaje się do jedzenia??
Pozdrawiam Ewa
-
- Od: 30 sie 2013, o 16:03
To wygląda jak jakaś krzyżówka cukinii (okrągłej z podłużną lub kabaczkiem). Ja takie kosztuję - jak nie są gorzkie to jem.
Nie wiem, co to jest, ale nadaje się do jedzenia.
- Nanavel
- 200p
- Od: 5 mar 2014, o 11:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Tragedia w nocy temperatura u mnie spada poniżej 10 stopni w necie piszą ze cukinia ogranicza swój wzrost w temperaturze poniżej 15 stopni. Dzisiaj ma być najzimniej a od soboty zapowiadają nadejście upałów. Pytanie czy to koniec u mnie z cukiniami czy po kilkudniowym chłodzie rośliny ponownie zaczną rosnąc?? To mój 2 rok z ogrodem i nie miałam takiego przypadku żeby w sierpniu było tak zimno. Zastanawiam się nawet czy na noc dzisiaj nie przykryć agrowłókniną chociaż części uprawy... Jakieś porady? Zebrać wszystkie zawiązane owoce żeby nie obciążać roślin??
- jode22
- Od: 22 lut 2011, o 14:07
Nic im nie będzie. W końcu wiosną po posadzeniu bywa nawet zimniej . Ale jeżeli możesz przykryć na noc włókniną, to przykryj .
-
- 1000p
- Od: 26 sty 2010, o 11:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Nic jej nie będzie a przykrycie poprawi tylko warunki dla rozwoju chorób.
- BobejGS
- Od: 31 lip 2013, o 17:44
- Kontakt:
Czekam na te upały, bo te obecne temperatury dyniowatym nie służąNanavel pisze:Dzisiaj ma być najzimniej a od soboty zapowiadają nadejście upałów.
- krynka
- Od: 13 sty 2014, o 19:27
Nie wiem gdzie mają byc te upały? U mnie ( okolice w-wy)chłodno i prognoza 10-dniowa przewiduje w porywach 20 st,a poza tym 16-18
Chyba pora już myśleć o jesieni
Chyba pora już myśleć o jesieni
Pozdrawiam serdecznie- Ela