Asiu kalafior i brokuł dobrze chwilę obgotować w osolonej wodzie. Ciasto robię klasyczne naleśnikowe, tylko gęstsze. Można dodać do niego ulubionych przypraw....np curry . Proszku nie daję.
Powolutku będą się pojawiały kolejne przepisy. Będę je podawała w miarę gotowania, bo zależy mi na przepisach ze zdjęciami

W niedzielę lub poniedziałek planuję robić zupę cukiniową z curry, więc wrzucę przepis
Elżuniu ciasto czekoladowe bardzo polecam, jest naprawdę niesamowite. Wygląda na bardzo skomplikowane, a tak naprawdę jest bardzo łatwe i szybkie do zrobienia

Trzeba tylko pilnować, żeby po dodaniu żelatyny do ubitej śmietany nie miksować długo, tylko chwilę, żeby połączyć. Bo znajomej się podobno zważyło. Można dawać różne owoce. Blaszka ta spora prostokątna.... ok 28 x 38 cm. Może też być prodiż, lub duża tortownica
Daj znać gdy zrobisz jak wrażenia
Asiu bardzo się cieszę, że jesteś
Zapraszam do przeglądania przepisów, mam nadzieję, że coś przypadnie Ci do gustu i skorzystasz

Daj znać proszę jak smakowało ciasto, ja dziś właśnie robię je ponownie, bo rodzince bardzo przypadło do gustu. Chyba najbardziej z robionych dotychczas ze śliwkami