Uprawa pomidorów w szklarni,w tunelu, pod osłonami cz.1
Re: Pomidorowy szał podfoliowy cz.1
Ika Dzięki za pytanie, Darku Dzięki za odpowiedź:) też mnie to zastanawiało:).
U mnie dużo odmian zrzucało zawiązki na drugim i trzecim gronie,teraz już wiążą bez zarzutu.Jedyne które wiążą na każdym gronie/mimo niesprzyjających warunków/,to Darbo i Zapotec,trochę gorzej odm.tzw.czarne.
A to wielkoowocowe:
A to wielkoowocowe:
- nemezja
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 kwie 2007, o 10:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Karolino najpierw oglądałam zdj i pokazałam mężowi "patrz jak rzadko powinny rosnąć pomidory i wtedy patrz ile owoców " a potem dopiero przeczytałam co napisałas pod zdjęciami kochana nie masz pojecia jak wyglada busz:) ja wiem ale zarówno nie wiem jak wyglądają dobrze obradzające krzaki:(:(. Gratuluje masz piękności ! Na przyszły rok muszę 1/3 zasadzić może coś będę mieć poza chorobą....
- krynka
- Od: 13 sty 2014, o 19:27
E tam,nie jest tak żle skoro pomidorki przetrzymały lipcowo-sierpniowe upały ,nie dały się szarej pleśni to takie zagęszczenie ujdzie
Mały foliaczek a ile tam skarbów-i papryka i piękne pomidorki
Mały foliaczek a ile tam skarbów-i papryka i piękne pomidorki
Pozdrawiam serdecznie- Ela
- mroovka
- 100p
- Od: 10 kwie 2014, o 18:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Przesyłam kilka zdjęć z moimi pomidorkami, które są dzięki Wam - forumowicze W tym roku zaczęłam przygodę z uprawą, a wiedzę czerpałam tylko z forum. Pomidorów zatrzęsienie z czego bardzo się cieszę. Chorób poważniejszych nie było. Pryskane 2x curzate (oraz OW i HT). Większość liści jakiś czas temu dopadła brunatna plamistość, ale nie ma wpływu na owoce, więc nie walczę. Kilka wilków wsadziłam do gruntu obok tunelu, z czego również będą plony, a i koktajlowe w donicach maja się dobrze.
Jeszcze raz DZIĘKUJĘ Wam
Jeszcze raz DZIĘKUJĘ Wam
Ola
- nemezja
- Od: 18 kwie 2007, o 10:59
Ola przepiękne! Gratuluję
Witam,
dawno tu nie zaglądałam bo innych obowiązków dużo (40 tydzień ciąży...) ale spieszę pokazać moje Brutusy to moje pierwsze pomidory wyhodowane od nasionka. Cała moja wiedza o pomidorach pochodzi z tego forum.. średnio Brutusy ważą ok 400g, ten jest rekordzistą do tego są pyszne, aromatyczne, mają miękką skórkę, nasion prawie zero.. pychota. Cała rodzina akcję "pomidory" zaliczyła do sukcesów
mam też Krakusy, również bardzo dobre, ale malinowy - to malinowy
dawno tu nie zaglądałam bo innych obowiązków dużo (40 tydzień ciąży...) ale spieszę pokazać moje Brutusy to moje pierwsze pomidory wyhodowane od nasionka. Cała moja wiedza o pomidorach pochodzi z tego forum.. średnio Brutusy ważą ok 400g, ten jest rekordzistą do tego są pyszne, aromatyczne, mają miękką skórkę, nasion prawie zero.. pychota. Cała rodzina akcję "pomidory" zaliczyła do sukcesów
mam też Krakusy, również bardzo dobre, ale malinowy - to malinowy
Ilona.
To mój pierwszy rok przygody z pomidorami, od nasionka..
woj. łódzkie
To mój pierwszy rok przygody z pomidorami, od nasionka..
woj. łódzkie
Gratulacje! Moj sezon pomidorowy stracony choc pierwszy pomidor miał 430g i byłam b dumna:), ale Twój jest extra! Łatwego porodu życzę!
A mi szara załatwiła wszystko w szklarni... Sezon mozna zakończyć... OW HT cotygodniowe nie dało nic....
Szara pleśń załatwiła Ci wszystkie krzaki ?.
Nieprawdopodobne.
Nieprawdopodobne.