Amatorzy pomidorów gruntowych. Część 4
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 kwie 2013, o 12:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Amatorzy pomidorów gruntowych. Część 4
Oj ,miały.Są odmiany,na których z kilkunastu kwiatów pierwszego grona jest jeden pomidor.
http://tatianastomatobase.com/wiki/Mazarini , http://www.tomatoville.com/showthread.php?t=4179
Rybka mnie ubiegła
http://tatianastomatobase.com/wiki/Mazarini , http://www.tomatoville.com/showthread.php?t=4179
Rybka mnie ubiegła
- krynka
- Od: 13 sty 2014, o 19:27
Dzięki,to jednak mam autentyk ! Mogę wybierać nasionka
Pozdrawiam serdecznie- Ela
- Pyxis
- 200p
- Od: 19 lip 2013, o 12:19
U mnie to na dzisiajszy dzien wyglda tak jak na fotce. Dolne grona obzarte prawie doszczetnie (mniam!)
Super fota, Super pomidorki.
- Pyxis
- 200p
Dziekuje kolego.
Zona sie na mnie tylko bykiem patrzy, bo zaczyna sie noszenie wiaderkami i gotowanie wieczorami. "Ktos" musi po wszystkim ogarnac kuchnie przeciez.
Zona sie na mnie tylko bykiem patrzy, bo zaczyna sie noszenie wiaderkami i gotowanie wieczorami. "Ktos" musi po wszystkim ogarnac kuchnie przeciez.
Jak się nazywa ta odmiana na pierwszym planie?Pyxis pisze:U mnie to na dzisiajszy dzien wyglda tak jak na fotce. Dolne grona obzarte prawie doszczetnie (mniam!)
- whitedame
- Od: 17 lut 2012, o 16:22
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Pyxis piękne grona, zdołałeś zachować prawie wszystkie, u mnie 3 i 4 prawie wszystkie stracone od upałów ale i tak zbiór będzie zbyt obfity jak na moje potrzeby.
A dzisiaj miałam odwiedziny sąsiadów, ludzi którzy już dawno przestali siać i sadzić bo się nie opłaca itd, itp. na swoich działkach mają tylko trawniki i tuje.
Każdy wyszedł z torebka pomidorów i z zapewnieniem, że w przyszłym roku on też spróbuje, mało tego właśnie odebrałam kilka telefonów, że pomidory są wspaniałe i oni chcą je ode mnie kupować.
W tym roku mam 130 krzaków (126 sadzonek i 4 ukorzenione na próbę wilki). Pryskane co tydzień preparatami forumowicz, 1 raz przy wsadzeniu Miedzianem i 1 raz jak zostało aktywowane ogłoszenie o ZZ - Curzate. Mildex i Infinito jeszcze nie ruszane i oby tak zostało.
Mam dużą rodzinę więc zjadamy dziennie około 1,5-2 kg pomidorów i nie znudzą nam się szybko bo wsadziłam w tym roku 35 rodzajów + 10 koktajlówek. Każdy ma inny smak więc tak naprawdę co dzień jemy co innego.
A dzisiaj miałam odwiedziny sąsiadów, ludzi którzy już dawno przestali siać i sadzić bo się nie opłaca itd, itp. na swoich działkach mają tylko trawniki i tuje.
Każdy wyszedł z torebka pomidorów i z zapewnieniem, że w przyszłym roku on też spróbuje, mało tego właśnie odebrałam kilka telefonów, że pomidory są wspaniałe i oni chcą je ode mnie kupować.
W tym roku mam 130 krzaków (126 sadzonek i 4 ukorzenione na próbę wilki). Pryskane co tydzień preparatami forumowicz, 1 raz przy wsadzeniu Miedzianem i 1 raz jak zostało aktywowane ogłoszenie o ZZ - Curzate. Mildex i Infinito jeszcze nie ruszane i oby tak zostało.
Mam dużą rodzinę więc zjadamy dziennie około 1,5-2 kg pomidorów i nie znudzą nam się szybko bo wsadziłam w tym roku 35 rodzajów + 10 koktajlówek. Każdy ma inny smak więc tak naprawdę co dzień jemy co innego.
Beata
Umysł jest jak spadochron. Nie działa, jeśli nie jest otwarty Frank Zappa
Umysł jest jak spadochron. Nie działa, jeśli nie jest otwarty Frank Zappa
-
- Od: 30 sie 2013, o 16:03
A ja już tak czekam na JR 13 F1 Persimon Żółty x Malakitowa Skatulka - zaczyna się żółcić. Nie mogę się już doczekać aż dojrzeje. Mam nadzieję, że jak poczekam aż cały będzie żółty to będzie ok, bo powinien być jak "mamusia" chyba.
- jode22
- Od: 22 lut 2011, o 14:07
Wczoraj zerwałam pierwszego Absynthe - trochę niewydarzony, ale zaczął żółknąć od dupki, więc stwierdziłam, że czas . Smaczny, chociaż Malachitowa Szkatułka chyba lepsza była .
Jola, gdyby Twój Absinthe, nie spełnił Twoich oczekiwań, nie rezygnuj na zawsze z tej odmiany.
Jeśli kiedyś, udałoby Ci się, zdobyć nasiona z całkiem innego źródła, spróbuj, dać odmianie szansę.
Są dwie wersje tego. Z innych rodziców. Nazwa jest, ta sama.
Jeden z nich, jest ponoć wyraźnie lepszy i wart grzechu.
Jeśli kiedyś, udałoby Ci się, zdobyć nasiona z całkiem innego źródła, spróbuj, dać odmianie szansę.
Są dwie wersje tego. Z innych rodziców. Nazwa jest, ta sama.
Jeden z nich, jest ponoć wyraźnie lepszy i wart grzechu.
- Pyxis
- 200p
Zbyszek T: Malinowy Ozarowski.
whitedame: Dzx. U mnie tez wiele zawiazkow gorne grona zgubily. Cos tam zostalo i jak sie jakies swinstwo nie przypaleta, to do jesieni bedzie co jesc.
whitedame: Dzx. U mnie tez wiele zawiazkow gorne grona zgubily. Cos tam zostalo i jak sie jakies swinstwo nie przypaleta, to do jesieni bedzie co jesc.
U mnie w tym roku pierwsze zbiory póżniej niż zwykle.
Zbieram Beffmaster, Sakiewkę i Malinowy Olbrzym.Zaczyna dojrzewać żółty bn.
Natomiast moja stara malinowka chyba się obraziła że przez 14 lat jej nie uprawiałem.
Zazwyczaj była już po koniec lipca a dziś ledwo zaczyna się wybarwiać.
Zbieram Beffmaster, Sakiewkę i Malinowy Olbrzym.Zaczyna dojrzewać żółty bn.
Natomiast moja stara malinowka chyba się obraziła że przez 14 lat jej nie uprawiałem.
Zazwyczaj była już po koniec lipca a dziś ledwo zaczyna się wybarwiać.
pozdrawiam
Kazik
Kazik