Latem w wiejskim ogrodzie cz. 20
- Mandragora
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 maja 2008, o 16:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Latem w wiejskim ogrodzie cz. 20
Marysiu, ale u mnie tyle stron to od marca przybyło
- becia123
- Od: 12 wrz 2012, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Marysiu Oczka wodnego nie mam Mam duży staw jakieś 150 metrów od domu ale w tym roku wysechł zupełnie a zawsze mieliśmy tyle wody i ryby .Póki sąsiad nie wykopał swojego Teraz należałoby pokopać na głębokość większą niż sąsiad.Chodziło mi o osobę ze sklepu Lilie wodne zwykle na ryneczku w targowe dni stoją z roślinami ale dziś nie było ich może w piątek.
-
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Taką ketmię miałam z siewu w zeszłym roku. A teraz zauważyłam, że tam gdzie rosła jest kilka jej dzieci, też kwitnących. Przezimowała
- karolacha
- Od: 1 cze 2014, o 15:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
maska I ja zawitałam do Ciebie masz piękny ogrod, a ,że ja też mam ogród na wsi to z przyjemnością oglądam Twój :)Ja też lubię i mam hibiskusy, również część z nasionek a co do bylinowych to miałam ich dużo, ale niestety to są kwiaty1, 2 letnie, przynajmniej u mnie . Z czasem ginęły, ja ni9e dawałam za wygraną i znowu kupowałam , ale to bez sensu, poddałam się . jak znajdę z ubiegłego roku to pokażę , są bez wątpienia piękne pozdrawiam i zapraszam do mnie , ja na pewno będę bywać u Ciebie szukam hibiskusów.....
niestety, nawet Fotosik się sprzeciwił dzisiaj
niestety, nawet Fotosik się sprzeciwił dzisiaj
- Lisica
- Od: 19 lut 2013, o 19:27
Marysiu!
I wszystkie Panie lubiące hortensje!
Mój gust ogrodniczy jest mocno specyficzny, więc proszę nie brać do serca mojego psioczenia na Vanille Fraise. Przyznacie jednak, że te opadające łby są wkurzające...
Marysiu, mnie też podobają się te bardziej puste, o mniejszych kwiatostanach.
Jednak, jako początkujący ogrodnik zaczęłam od klasyki, którą wszyscy się zachwycali
I wszystkie Panie lubiące hortensje!
Mój gust ogrodniczy jest mocno specyficzny, więc proszę nie brać do serca mojego psioczenia na Vanille Fraise. Przyznacie jednak, że te opadające łby są wkurzające...
Marysiu, mnie też podobają się te bardziej puste, o mniejszych kwiatostanach.
Jednak, jako początkujący ogrodnik zaczęłam od klasyki, którą wszyscy się zachwycali
Lisica
"Tylko błękit wciąga nas..."
- alicjad31
- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Witaj Marysiu przywitam się tylko ,Miłego wieczoru
Pozdrawiam Alicja
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Dałam dzisiaj trochę w kość i mam nadzieję że jutro będę mogła chodzić jak człowiek. Tak mnie wkurzała jedna z moich różyczek, że wzięłam i ją przesadziła, a że krzaczor ogromny wyrósł to nieźle się natrudziłam. Mam nadzieję, że zniesie to przemeblowanie i będzie rosła, bo stracić bym jej nie chciała
a to ona w nowym miejscu!
Misiu ja powiem inaczej też lubię wszystkie kwiaty i nawet bardziej te tzw chwasty, widzisz że jest ich trochę u mnie! Te nowe wymysły i krzyżówki trochę mniej tzn ładne są, ale nie u mnie w ogrodzie Mam nadzieję, że wiesz o co mi chodzi
Milenko nie potrafię zatrzymać, czy zwolnić
W ja myślałam Beatko że będziesz kupować lilie wodne , ale czytałam, że cebulki jakieś się przykleiły
Małgosiu moja siana rok temu nie wysiała się, a może tak dokładnie pozbierałam nasionka
Witam Cię Karolacha czy masz na imię Karolina? bardzo się cieszę że wpadłaś do mnie, bo ja kiedyś już u Ciebie byłam i bardzo mi się podobało. Hibiskusy masz śliczne, ja mam jedynie te zwykłe podstawowe, jest jeszcze bylinowy, ale coś długo się namyśla i ciągle widzę pączki Zapraszam!
Lisico dzisiaj obejrzałam tą moją Vanille Freise i doszłam do wniosku , że trzeba ją dwukrotnie ciąć, bo pokazały się jednak zawiązki kwiatów na gałązce ciętej w czerwcu i gałązka nie pokłada się. Więc może dasz swojej szansę. Popatrz proszę
Te po prawej z bulwami to cięte wczesną wiosną a pęd po lewej sztywny wysoki to cięty i wczesną wiosną i w czerwcu
Ja też się na klasyce przejechałam> Wszyscy zachwycali się Bonicą kupiłam ! ale ja w niej nie widzę nic nadzwyczajnego
Alu ja też Cię witam i życzę pięknego wieczoru
Kwitną końcówki liliowców
Rozkwitają mieczyki, ale niestety musiałam przywiązać, bo deszcz je położył
Róże zaczynają kolejne kwitnienie!
Posadziłam większość nowości i niewiele już mi zostało i te co zostały muszę sadzić z rozwagę, bo to róże. a one u mnie osiągają większe rozmiary niż literatura przewiduje.
To życzę Wam dobrej nocy!
a to ona w nowym miejscu!
Misiu ja powiem inaczej też lubię wszystkie kwiaty i nawet bardziej te tzw chwasty, widzisz że jest ich trochę u mnie! Te nowe wymysły i krzyżówki trochę mniej tzn ładne są, ale nie u mnie w ogrodzie Mam nadzieję, że wiesz o co mi chodzi
Milenko nie potrafię zatrzymać, czy zwolnić
W ja myślałam Beatko że będziesz kupować lilie wodne , ale czytałam, że cebulki jakieś się przykleiły
Małgosiu moja siana rok temu nie wysiała się, a może tak dokładnie pozbierałam nasionka
Witam Cię Karolacha czy masz na imię Karolina? bardzo się cieszę że wpadłaś do mnie, bo ja kiedyś już u Ciebie byłam i bardzo mi się podobało. Hibiskusy masz śliczne, ja mam jedynie te zwykłe podstawowe, jest jeszcze bylinowy, ale coś długo się namyśla i ciągle widzę pączki Zapraszam!
Lisico dzisiaj obejrzałam tą moją Vanille Freise i doszłam do wniosku , że trzeba ją dwukrotnie ciąć, bo pokazały się jednak zawiązki kwiatów na gałązce ciętej w czerwcu i gałązka nie pokłada się. Więc może dasz swojej szansę. Popatrz proszę
Te po prawej z bulwami to cięte wczesną wiosną a pęd po lewej sztywny wysoki to cięty i wczesną wiosną i w czerwcu
Ja też się na klasyce przejechałam> Wszyscy zachwycali się Bonicą kupiłam ! ale ja w niej nie widzę nic nadzwyczajnego
Alu ja też Cię witam i życzę pięknego wieczoru
Kwitną końcówki liliowców
Rozkwitają mieczyki, ale niestety musiałam przywiązać, bo deszcz je położył
Róże zaczynają kolejne kwitnienie!
Posadziłam większość nowości i niewiele już mi zostało i te co zostały muszę sadzić z rozwagę, bo to róże. a one u mnie osiągają większe rozmiary niż literatura przewiduje.
To życzę Wam dobrej nocy!
- Lisica
- Od: 19 lut 2013, o 19:27
Marysiu!
(mam nadzieję, że jeszcze nie śpisz )
Dziękuję za poglądową instrukcję. Gdyby to się sprawdziło, jeden kłopot z tą nieszczęsną Vanillą byłby z głowy.
Dzielnie przeniosłaś to wielkie różysko. Ciekawe dlaczego...?
(mam nadzieję, że jeszcze nie śpisz )
Dziękuję za poglądową instrukcję. Gdyby to się sprawdziło, jeden kłopot z tą nieszczęsną Vanillą byłby z głowy.
Dzielnie przeniosłaś to wielkie różysko. Ciekawe dlaczego...?
Lisica
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 3 gru 2011, o 09:38
A ja pochwalę Pania z Awatarka
Kwiaty też
Kwiaty też
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Lisico to róża damasceńska ! śliczna, ale jednorazowa a przez resztę sezonu szaleje ten krzaczor to urósł od czerwca taki wielki. Zagłuszyła kilka roślin i światło Mam nadzieję, że się nie pogniewa
Nie śpię bo ja lubię długo w nocy przesiadywać, ale przez wstawanie z kurami ostatnio koło północy odpadam tzn padam na klawiaturę
Sławku to sem ja
Ta co Ci siarkowego niedojrzałego posłała, ale na pocieszenie powiem, że ja też nie mam
Pozdrawiam!
Nie śpię bo ja lubię długo w nocy przesiadywać, ale przez wstawanie z kurami ostatnio koło północy odpadam tzn padam na klawiaturę
Sławku to sem ja
Ta co Ci siarkowego niedojrzałego posłała, ale na pocieszenie powiem, że ja też nie mam
Pozdrawiam!
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Marysiu to poleżakuj sobie w wannie co byś jutro mogła się ruszać, wielki krzaczor przesadzałaś
Mieczyki mi się podobają, ale dałam sobie z nimi spokój właśnie przez to pokładanie i przez wykopywanie
Mieczyki mi się podobają, ale dałam sobie z nimi spokój właśnie przez to pokładanie i przez wykopywanie
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 3 gru 2011, o 09:38
MARIO,takie rzeczy są wpisane w naszą zabawę
Nie mam zadnych pretensji
Pozdrawiam,
Sławek
Nie mam zadnych pretensji
Pozdrawiam,
Sławek
- delosperma
- Od: 20 mar 2012, o 00:52
Marusiu, ile lat ma Twoja Vanilia ? Pytam, bo też kupiłam, ale zaczynam wątpić, czy to ona. Przebarwia się i owszem,ale kiście kwiatowe ma chyba mniejsze, po 2 latach jest wysoka ok. 60 cm i stoi jak przysłowiowy słup.
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;