Moje cierniste hobby -Lady H
- hen_s
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 paź 2010, o 15:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moje cierniste hobby -Lady H
Całkiem spora kolekcja Ci się uzbierała.
Doskonały początek, myślę, że już niedługo zapełnisz nie tylko te wolne miejscówki na parapetach które pokazałaś ale będziesz się pilnie rozglądać za nowymi.
To pewne jak 2x2, tak ten wirus działa.
Doskonały początek, myślę, że już niedługo zapełnisz nie tylko te wolne miejscówki na parapetach które pokazałaś ale będziesz się pilnie rozglądać za nowymi.
To pewne jak 2x2, tak ten wirus działa.
Jakbyś zgadł Codziennie wieczorem na urlopie zastanawiałam się co tam może podczas mojej nieobecności kwitnąć a po powrocie pierwsze kroki obydwoje skierowaliśmy do okien .Noszę się z zamiarem zakupu czegoś niedużego a chętnie kwitnącego ale po moim ostatnim zakupie Adenium z przędziorkami jestem przestraszona i sprzedawca musi być z polecenia .
- hen_s
Może coś z rebucjowatych? Sulkorebucje, mediolobivie, aylostery czy rebucje doskonale się sprawdzają. Tylko tyle, że one też podatne na przędziorki i inne szkodniki, do tego potrzebują chłodnego zimowania... Tu zastanowić by się było potrzeba.Noszę się z zamiarem zakupu czegoś niedużego a chętnie kwitnącego
- onectica
- Od: 16 sie 2012, o 17:31
Bez pewnego ryzyka się nie obejdzie, niestety. Ale kto nie ryzykuje, ten się frustruje ;)
Nieduże, chętnie kwitnące to oczywiście turbinki
Nieduże, chętnie kwitnące to oczywiście turbinki
Kwiatuchy pojadą zimować do mamy a tam w korytarzu zimno jak trza Zakupy dopiero na wiosnę bo teraz mam inne sprawy na głowie i muszę najpierw zabezpieczyć a przy okazji poszerzyć parapety.Ale dzięki za podpowiedzi...Wiem czym się kierować
- hen_s
Gymnokalicja potrafią być niezmordowane - stąd takie widoki nie są rzadkością. Te kwiatuszki piękne.
- brombiel
- Od: 22 cze 2014, o 13:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Miszaniec czy nie...kolorem powala na kolana... choć ostatnio kręcą mnie białe kwiaty....może dla tego że sama czekam aż z łaski swojej otworzy się moje gymno z białym kwiatem
Pozostałe kwiaty też masz piękne, te ostatnie różowe śliczne
Pozostałe kwiaty też masz piękne, te ostatnie różowe śliczne
Witaj Halinko, wszystkie roślinki masz cudowne A kaktusik z trzeciej fotki na pierwszej stronie po prostu powala - przepiękne kwiaty i do tego tak liczne - rewelacja
Dzisiaj mam dwa powody do radości ..Oto pierwszy
Drugi powód do radości jest jeszcze większy..Otóż...W dniu dzisiejszym zostałam obdarowana przez bardzo sympatycznego hodowcę amatora takimi cudeńkami :
-Echinopsis sp
-Echinopsis eyriesii
-Echinopsis"Golden Dream" 2szt.-mała i większa
-Echinopsis sp kwiat czerwony
-Echinopsis shaferi
-Chamaecereus silvestrii
-Notocactus sp-3 różne rodzaje
-Notocactus ottonis
-Gymnocalycium horstii
-Gymnocalycium ?
-Lobivia arachnacantha
-Lobivia mizquensis
-[[nazwa-zakazana]] jourdaniana
Tak wyglądały już w nowych doniczkach.Część odrostów wsadziłam do zbiorowej miseczki a pełna garść jeszcze czeka ponieważ zabrakło mi podłoża
Jestem taka szczęśliwa
Drugi powód do radości jest jeszcze większy..Otóż...W dniu dzisiejszym zostałam obdarowana przez bardzo sympatycznego hodowcę amatora takimi cudeńkami :
-Echinopsis sp
-Echinopsis eyriesii
-Echinopsis"Golden Dream" 2szt.-mała i większa
-Echinopsis sp kwiat czerwony
-Echinopsis shaferi
-Chamaecereus silvestrii
-Notocactus sp-3 różne rodzaje
-Notocactus ottonis
-Gymnocalycium horstii
-Gymnocalycium ?
-Lobivia arachnacantha
-Lobivia mizquensis
-[[nazwa-zakazana]] jourdaniana
Tak wyglądały już w nowych doniczkach.Część odrostów wsadziłam do zbiorowej miseczki a pełna garść jeszcze czeka ponieważ zabrakło mi podłoża
Jestem taka szczęśliwa
Gratulacje z powodu żółtaska i nowych okazów w kolekcji - prześliczne; faktycznie masz wspaniałe powody do radości
- Bogsaf
- 500p
- Od: 1 kwie 2014, o 13:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Gratulacje z powodu powiększenia kolekcji