Micha storczyków Kahim cz. III
- Frodo1
- 500p
- Od: 31 lip 2013, o 09:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Micha storczyków Kahim cz. III
Kasia gratuluję keików - u mnie tylko jedna sztuka jest -też na miniaturze.
A i gigancika mam u siebie, ale nie będzie białych kwitów, a fioletowe (jak mam jakiegoś farta do tych fioletowych).
Dendrobium nobile ma małe pączusie, ale tylko w jednym miejscu, czasem odbicie z oczka się obudzi jakieś - a reszta tylko korzenie i liście produkuje chyba nigdy się nie doczekam własnego pędu
A i gigancika mam u siebie, ale nie będzie białych kwitów, a fioletowe (jak mam jakiegoś farta do tych fioletowych).
Dendrobium nobile ma małe pączusie, ale tylko w jednym miejscu, czasem odbicie z oczka się obudzi jakieś - a reszta tylko korzenie i liście produkuje chyba nigdy się nie doczekam własnego pędu
Pozdrawiam serdecznie
Iwona
Iwona
- kahim
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 cze 2011, o 10:55
Witaj
Mnie jakoś te keiki nie kręcą Owszem, fajnie będzie mieć "własną" roślinkę, ale jakoś tak nie czuję w tym wszystkim swoich zasług (wręcz przeciwnie ).
Ja tam bym chciała giganta fioletowego... Ale wiesz, zawsze się chce tego, czego się nie ma
Odbicie z oczka na dendrobium nobile? Jak to wygląda (to keik?)
Mnie jakoś te keiki nie kręcą Owszem, fajnie będzie mieć "własną" roślinkę, ale jakoś tak nie czuję w tym wszystkim swoich zasług (wręcz przeciwnie ).
Ja tam bym chciała giganta fioletowego... Ale wiesz, zawsze się chce tego, czego się nie ma
Odbicie z oczka na dendrobium nobile? Jak to wygląda (to keik?)
- Frodo1
- 500p
Chyba nieprecyzyjnie napisałam, odbicie z oczek to mam na zwykłych phal. - ale swojego pędu nigdzie
No ja mam jakiegoś farta na fiolety, i w storczykach i w skrętnikach i fiołkach.
No ja mam jakiegoś farta na fiolety, i w storczykach i w skrętnikach i fiołkach.
Pozdrawiam serdecznie
Iwona
Iwona
- kahim
Fiolet, ładny kolor
Dzięki zakupom w Ikei mogę zatrzymać swoje wszystkie storczyki Powiem tak.... Wszystkie się zmieszczą, a nawet będzie trochę miejsca na kolejne
O, na takiego Bremena na przykład moejsce już mam
Teraz jak mam większy i bardziej dostępny balkon, wystawiłam te nowinki z Madery... Niestety w nocy padał deszcz i teraz mam pietra czy im nie zaszkodzi Muszę chyba trochę poczytać...
Dzięki zakupom w Ikei mogę zatrzymać swoje wszystkie storczyki Powiem tak.... Wszystkie się zmieszczą, a nawet będzie trochę miejsca na kolejne
O, na takiego Bremena na przykład moejsce już mam
Teraz jak mam większy i bardziej dostępny balkon, wystawiłam te nowinki z Madery... Niestety w nocy padał deszcz i teraz mam pietra czy im nie zaszkodzi Muszę chyba trochę poczytać...
- Dufin
- Od: 18 cze 2012, o 11:03
zdradź sekret, bo w tym miesiącu wybierzemy się jeszcze do ikeikahim pisze:Fiolet, ładny kolor
Dzięki zakupom w Ikei mogę zatrzymać swoje wszystkie storczyki
- Frodo1
- 500p
Właśnie właśnie, co zakupiłaś dla tych swoich ślicznotek ?
Pozdrawiam serdecznie
Iwona
Iwona
Też jestem zainteresowana
- kahim
Zdjęcia pstryknięte na szybko... i widać, że mamy bałagan przeprowadzkowy, wybaczcie
A więc tak.
Kupiliśmy regał który dzięki karcie Ilea Family był w znośnej cenie ( z litego drewna). Stoi pomiędzy dwoma oknami (oba południowe).
Kwiatuchy ustawię na samej górze - myślę, że z 6 doniczek wlezie A jak będzie mi mało, to zajmę jeszcze tę półkę poniżej
... Na dole są te nawiedzone dźwiczki
Drugi to regał któremu zakwiatkuję cały pion po prawej stronie- najbliżej okna
Ponad to mam do dyspozycji trzy przeciętnej wielkości parapety, półkę w sypialni i górę szafek w kuchni
Z moich wstępnych obliczeń wynika, że 100 sztuk swobodnie wejdzie...
- Frodo1
- 500p
No z taką ilością miejsca, to można szaleć - wcale się nie zdziwię, jak zaraz coś przybędzie
Pozdrawiam serdecznie
Iwona
Iwona
-
- Od: 18 lip 2014, o 19:26
Super! Koniecznie wrzuć zdjęcie, żeby pokazać efekt końcowy
- kahim
Dzięki kobitki za miłe słowa
Jeszcze nie przywiozłam swoich roślin z poprzedniego mieszkania, więc jak już będą na miejscu dopiero dowiem się ile naprawdę mam miejsca... i wtedy ruszę na zakupy
Jeszcze nie przywiozłam swoich roślin z poprzedniego mieszkania, więc jak już będą na miejscu dopiero dowiem się ile naprawdę mam miejsca... i wtedy ruszę na zakupy