Latem w wiejskim ogrodzie cz. 20
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Latem w wiejskim ogrodzie cz. 20
Amelciu to hibiskus krzew, mam w trzech kolorach i na jesień mogę Ci wykopać z tych mniejszych jest biały i chyba różowy i już mają po kwiatku.
Marysiu na takie cudo to ja bardzo chętna jestem
Pozdrawiam Amelia
-
- Od: 8 kwie 2012, o 14:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj, Marysiu!
Ja dziś nie posiadam się ze szczęścia . Pal licho bolącą głowę, położone dolary i połamane najładniejsze floksy! Po dwóch miesiącach suszy nareszcie dziś w nocy spadł solidny deszcz .
Tak Ci go zazdrościłam, patrząc na Twoje bujne rośliny...
Ty pewnie widziałaś to inaczej, że tego deszczu trochę za wiele.
A Twoje wiszące truskaweczki ciągle kwitną i owocują. Jak miło chodzi się po ogrodzie, w którym patrząc na rośliny, widzi się przyjaciół .
Przesyłam buziaki z nadzieją, że pogoda Ci nie dokuczyła - Jagoda
Ja dziś nie posiadam się ze szczęścia . Pal licho bolącą głowę, położone dolary i połamane najładniejsze floksy! Po dwóch miesiącach suszy nareszcie dziś w nocy spadł solidny deszcz .
Tak Ci go zazdrościłam, patrząc na Twoje bujne rośliny...
Ty pewnie widziałaś to inaczej, że tego deszczu trochę za wiele.
A Twoje wiszące truskaweczki ciągle kwitną i owocują. Jak miło chodzi się po ogrodzie, w którym patrząc na rośliny, widzi się przyjaciół .
Przesyłam buziaki z nadzieją, że pogoda Ci nie dokuczyła - Jagoda
- Maska
- Kontakt:
Amelko zapisuję
Jagódko witaj !
Jak mi Ciebie brakowało
Tak, deszczu za dużo, ale jak pomyślę o biednych ludziach i ich domostwach, to mi przechodzi i nie psioczę tak bardzo
Chyba jednak bardziej mi żal tych Waszych wysuszonych roślin, bo moim nic się nie dzieje
Ja tak samo podchodzę do roślin, które podlewam czy doglądam za każdą kryje się jakaś miła chociaż czasem nie znana osoba
Dzisiaj dokuczyły mi suszone pomidory i jabłka spady, Całe popołudnie stałam w kuchni ...i czasem myślę po co?
Dziękując za odwiedziny ściskam serdecznie
Jagódko witaj !
Jak mi Ciebie brakowało
Tak, deszczu za dużo, ale jak pomyślę o biednych ludziach i ich domostwach, to mi przechodzi i nie psioczę tak bardzo
Chyba jednak bardziej mi żal tych Waszych wysuszonych roślin, bo moim nic się nie dzieje
Ja tak samo podchodzę do roślin, które podlewam czy doglądam za każdą kryje się jakaś miła chociaż czasem nie znana osoba
Dzisiaj dokuczyły mi suszone pomidory i jabłka spady, Całe popołudnie stałam w kuchni ...i czasem myślę po co?
Dziękując za odwiedziny ściskam serdecznie
- anym
- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Marysiu dziwaczki masz z siewu czy przechowujesz karpy? A karczochy jak smakują? Jadłaś już? Ponoć świetnie obniżają zły holesterol
- duju
- Od: 13 paź 2008, o 12:31
Marysiu, też dwa lata temu tak miałam z tą niby ,,miniaturową'' kukurydza. Wyrosła jak normalna, ale kolby miała kolorowe.
Pozdrawiam - Justyna
- Maska
- Kontakt:
Aniu dziwaczki z siewu przechowane przez zimę A karczochy mają specyficzny smak (mnie bardzo smakują) i zjadam je ugotowane z solą, bo tak najlepiej wyczuwa smaczek, Płatki wysysam a dno kwiatowe zjadam
Na cholesterol trzeba pewnie jeść wyciąg albo często zjadać pąki
Justynko nasiona są z USA i gdybym doczytała czy wiedziała posiałabym przy ogrodzeniu zobaczymy jakie u mnie będą kolby
Na cholesterol trzeba pewnie jeść wyciąg albo często zjadać pąki
Justynko nasiona są z USA i gdybym doczytała czy wiedziała posiałabym przy ogrodzeniu zobaczymy jakie u mnie będą kolby
- mar33
- Od: 13 mar 2012, o 16:35
Marysiu jestem i ja nie, zginęłam ale nie mogę złapać oddechu piękna ta dalia z tymi zwiniętymi płatkami
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
- pelagia72
- Od: 2 mar 2009, o 21:09
Marysiu
Suszone pomidory to mój przysmak, takie w oleju
Boję się robić , pewnie by mi spleśniały Ale taką super kucharką , jak Ty Marysiu nie jestem.
Piękna różyczka Śnieżka, czy nie choruje ?
Czasem człowiek ma dość przetworów, ale zimą tak miło się po nie sięga
Na pocieszenie powiem , że ruski sokownik rozszczelnił mi się i zmarnowałam połowę soku.
Suszone pomidory to mój przysmak, takie w oleju
Boję się robić , pewnie by mi spleśniały Ale taką super kucharką , jak Ty Marysiu nie jestem.
Piękna różyczka Śnieżka, czy nie choruje ?
Czasem człowiek ma dość przetworów, ale zimą tak miło się po nie sięga
Na pocieszenie powiem , że ruski sokownik rozszczelnił mi się i zmarnowałam połowę soku.
- Maska
- Kontakt:
Marysiu już jesteś wolna? wnuki pojechały? Zbiorę nasiona jak będziesz chciała to Ci dam i wsiejesz sobie do ziemi
Agnieszko czy ja jestem dobrą kucharką nie wiem, na pewno mam duże doświadczenie w pokonywaniu trudności i nieudanych prób
Pierwszy raz zrobiłam pomidorki i wiele sobie obiecuję po nich
A mnie rusku sokownik odmówił posłuszeństwa rok temu urwał mu się kranik i poszedł na złom, a teraz nie mogę się zdobyć na nowy, najchętniej przyjęłabym od kogoś taki ruski...lubiła go chociaż też nie raz traciłam sok, bo rurka wypadła albo się przelało
Agnieszko czy ja jestem dobrą kucharką nie wiem, na pewno mam duże doświadczenie w pokonywaniu trudności i nieudanych prób
Pierwszy raz zrobiłam pomidorki i wiele sobie obiecuję po nich
A mnie rusku sokownik odmówił posłuszeństwa rok temu urwał mu się kranik i poszedł na złom, a teraz nie mogę się zdobyć na nowy, najchętniej przyjęłabym od kogoś taki ruski...lubiła go chociaż też nie raz traciłam sok, bo rurka wypadła albo się przelało
- TerDob
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Marysiu Jak u Ciebie pięknie i kolorowo
Liliowce , dalie , hibiskusy , róże , hortensje wszystko musiałabym wymienić i chwalić
Cieszę się że się poznamy Czy Emil od liliowców mieszka gdzieś niedaleko Ciebie ????
Pozdrawiam i życzę dużo zdrówka i spokojnej nocy
Liliowce , dalie , hibiskusy , róże , hortensje wszystko musiałabym wymienić i chwalić
Cieszę się że się poznamy Czy Emil od liliowców mieszka gdzieś niedaleko Ciebie ????
Pozdrawiam i życzę dużo zdrówka i spokojnej nocy
- Maska
- Kontakt:
Tak Tereniu całkiem niedaleko. Dostałam ofertę Ja się jeszcze nie cieszę, żeby nie zapeszyć
Na razie niech Michał wystawia kosztele do słońca, żeby były słodziutkie
Na razie niech Michał wystawia kosztele do słońca, żeby były słodziutkie
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Qurcze jak Wy macie fajnie, tak dużo Was mieszka blisko, możecie częściej się odwiedzać