Darmokoty, Diabliki i inne kocidła w ogrodzie 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Darmokoty, Diabliki i inne kocidła w ogrodzie 3

Post »

Michał, zdjęcie z piorunem - moje gratulacje! Mistrzostwo świata :!:
Ta dalia ode mnie potrafi być jeszcze wyższa! :twisted:
Wiesz, przeszedłem na ustawienia ręczne aparatu. Te wyjaskrawienie w trybie "magic" fajne ale zaczęło mnie męczyć, bo nie oddawało rzeczywistych kolorów ;:173
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Pięknie,pięknie,pięknie ;:138
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Michałku :D , gdzieś po drodze zagubiłam Twój wątek, ale namierzyłam ten nowy po wpisie u Ewymaj66.
Twoje kocie towarzystwo jak zawsze przesympatyczne. :D Ogród Ci pięknieje i dojrzewa. ;:138
Tak to jest, że po jakimś czasie ogród wymaga korekty. Też robię porządki z niektórymi roślinami w ogrodzie.
Teraz jesteśmy w trakcie usuwania chorej śliwy.
Mam ambitne plany, tylko ta pogoda nie daje szans na ich szybszą realizację.
U nas gorąco a do tego straszna susza.
Gdyby u mnie napadało tyle deszczu co u Ciebie w poprzednich miesiącach to mój ogród chyba by nas zaróśł. ;:oj
Miłego dnia :wit
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Michale ogród i zdjęcia ;:215
Moja rodzina pochodzi ze Słowika koło Kielc .
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
Madziagos
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 10 kwie 2012, o 21:44
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Już nie raz bywałam w Twoim ślicznym ogrodzie. Jak dotąd - nie pozostawiłam po sobie śladu, więc postanowiłam to zmienić. Miło oglądać Twój ogród - pełen barw w różnych porach roku (przejrzałam też poprzednie części). No i oczywiście wspaniałe koty, których ja także mam kilka.
Z pozdrowieniami, Magda
Moje wątki Moje drogi... Aktualny
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

I ja się wpisuję, co by Twojego wątku nie przeoczyć. Pięknie wszystko rozrośnięte, ostróżki wyglądają cudnie - taka ściana niebieskiego ;:oj .
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34

Post »

I ja po krótkiej przerwie odnalazłam Twój wątek :D Z przyjemnością poczytałam o kotach i innych żywotnych obejrzałam piękne zdjęcia; bardzo mnie wzruszyło, że tak pamiętasz, która roślina od kogo pochodzi :)
A może chcesz fajnego psa do kompletu do Twojego zwierzyńca? Mamy takiego, który się tu przybłąkał, a nie możemy go zatrzymać. Naprawdę jest piękny i bardzo przyjacielski. Tylko nie wiem, czy lubi koty... :lol:
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

:wit
Ale łany kwiatowe ;:215
Amieczyków,tomasz a masz - sporo,fajnie ;:333
Awatar użytkownika
dorkow0
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2013, o 22:58

Post »

Witaj Michał... :wit
Pewnie znowu jakieś pomysły realizujesz... :wink:
Mieczyków nie sadziłam w tym roku w ogóle... U Ciebie kwitną cudnie, zwłaszcza jeden, ten liliowy jest przepiękny... Mało piszesz, w tym swoim, nie do podrobienia, stylu... Brakuje mi tych opowieści... Dobrze, że jest pierwszy wątek, to sobie czasem podczytuję... ;:333
Wśród Sosen... Buków... Kotów...
Część 1Część 2
Dorota
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37

Post »

Filemonie Koty ostatnio są nie do życia, ciągle śpią, Diablik znów jakby przychorował bo niemrawy. Albo zanikną na ogrodzie na cały dzień albo zaszyją się w domu. Jedynie Tojota jest bardziej otwarta , też śpi ale przy ludziach, oto ona

Obrazek Obrazek Obrazek

Mieczyków już prawie nie mam, zostały pojedyncze niedobitki. Żeby stały zanim urosną wbijam im kije i podwiązuję , tego roku niestety kije były za krotkie albo kwiatki za wysokie i część i tak kwitła po ziemi.
Marysiu Skoro zdjęcia burz Ci się spodobały to proszę kolejne

Obrazek Obrazek

Oraz ponownie Sępie Stworzenie

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Moskitiery miałem w zeszłym roku ostatnio podłączyłem do kontaktu raid i rzeczywiście działa, dziadostwo przestało mnie męczyć choć zawsze przed snem sprawdzam czy nigdzie w pokoju nie ukrył się krwiopijca.

Jacek Dziękuję. Dalie mimo podwiązywania poprzewracały się od deszczy. Co do naszych aparatów to one nie mają trybu , który by wiernie odzwierciedlał kolory, na magiku są za ostre, na auto jak na pierwszych kolorowych aparatach, takie jakieś martwe, na ręcznym czasem muszę szybko zdjęcie zrobić np takie

Obrazek

Jednak pozostanę przy magiku :wink:
Mateusz Pięknie zrobiło się od wczorajszego wieczora bo wyplewiłem już ponad 80% ogrodu, zdjęć nie mam bo mnie noc zastała a dziś od 6 pada to szkoda aparatu żeby nie zamókł. Może po południu co cyknę.
Krysiu Dziękuję, że mnie odnalazłaś ;:168 Też będę śliwę usuwać :( Miałem taką piękną śliwę japońską, rodziła jaskrawoczerwone owoce o smaku poziomek, niestety w styczniu puściła liście i kwiatki i ją trafiło, w lipcu zebrałem ostatnie owoce i teraz umiera ostatnia gałązka. Bardzo mi jej szkoda, tym bardziej, że nie wiem co to była za odmiana bo dostałem ją przypadkowo. Oprócz niej wyleci kilka czereśni, jabłonek i zamówię jesienią od Konieczki nowe. Pogoda się poprawiła, jest chłodno, pada i chyba już nie będzie upałów ;:138 Ogród właśnie zarósł i od kilku dni próbuję się przedrzeć przez busz, powyrastały nawet jakieś niezidentyfikowane rośliny. Byłem 2 tygodnie temu u Tereni TerDob, dała mi gałązek z paulowni i póki co żyją, może wreszcie mi się uda z tą rośliną.
Alu W samym Słowiku nie mam rodziny natomiast mam ciotki na Podkarczówce, kilka km dalej.
Betinka Z fryzurą różne rzeczy ostatnio się dzieją, co 3 dni jest inaczej :lol:
Madziagos Bardzo się cieszę, że przyszłaś ;:138 Lubię właśnie taki przesyt barw i mój cały ogród jest taki kolorowy , proszę

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Justyno duju Witam Cię serdecznie! Ostróżki będą kwitły już na dniach drugi raz. Sciąłem początkiem lipca, Jacek nie dowierzał, że zakwitną a tu sie szykuje kolejny niebieski spektakl ;:138
Ewa Pamiętam, pamiętam :D O psie myślę od roku ale niestety nie dam rady, choć bardzo bym chciał, tym bardziej, że nie wiem czy lubi koty a to priorytet :lol: Zajrzę do Ciebie, ciekawi mnie jak Twój platan się miewa, mój ma się dobrze:

Obrazek

A wiadra i wanienki to taki znak rozpoznawczy mojego ogrodu, kto był to widział ;:306
Ania Mieczyki mam pierwszy raz, udały się, za rok tez będą tylko przy wyższych kijach.
Dorotko Więcej zacznę prawdopodobnie pisać jesienią a teraz to tak z doskoku bo przyjechała rodzina, słoiki w ruch i robią się przetwory z warzyw, niedługo śliwki dojrzeją, których miało nie być a tu takiego psikusa zrobiły i są. Dla Ciebie na zakończenie zachód

Obrazek
Filemon24
1000p
1000p
Od: 1 sie 2014, o 14:59

Post »

Mój Filemon też ma jakąś siajbę :) nie wiem o co mu chodzi wszystkiego zaczął się bać a mojej cioci to już w ogóle nie toleruje a wiem na pewno że żadnej krzywdy mu nie zrobiła.
Sępik ci świetnie zapozował :D
Awatar użytkownika
dorkow0
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2013, o 22:58

Post »

Machale, to czekam... :wit
Zachód piękny, zdjęcie jak na zawodowca przystało, cudne... ;:138
Koty u mnie też nie chcą siedzieć w domu, ale może to i dobrze... Przyjdą pluchy, zimna, nawet za potrzebą ciężko im będzie wyjść...
W ogrodzie masz feerię barw, aż wychodzić się z niego nie chce... ;:333
Pozdrawiam serdecznie... :D
Wśród Sosen... Buków... Kotów...
Część 1Część 2
Dorota
AmeliaL
200p
200p
Od: 23 maja 2013, o 19:18

Post »

:wit
Pada dziś od rana,więc z nudy łazikuje od ogrodu do ogrodu i tak trafiłam do Ciebie :)
I bardzo mi się tu podoba,więc jeśli pozwolisz będę zaglądać częściej :D

Robisz piękne zdjęcia,a że rośliny cudne to wszystko łączy się w super całość miłą dla oka ;:108
A koty ;:333
Pozdrawiam Amelia
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”