Skończyły się upały i dłużej można się nacieszyć kwitnącymi mieczykami.
Najbardziej rzucające się w oczy na rabatach (krzykliwe), są odmiany o żółto-czerwonej kolorystyce.
Pozdrawiam
Adam
Witam wszystkich serdecznie. Bardzo długo mnie tu nie było, chociaż czytałam i oglądałam wasze kolekcje prawie na bieżąco.
Macie piękne kolekcje, a twoja Adamie bije rekordy. Moja niestety sporo się uszczupliła, muszę prosić o pomoc dzieci i wnuczków,ja mogę tylko siąść i popatrzeć, moje serduszko pracuje już na granicy możliwości. Ale postanowiłam pochwalić się tym co jeszcze pozostało, a jest tego sporo. Na powitanie dwa bukieciki. Jeden tylko z odmiany Listopad, drugi mieszany, a tak w ogóle to już większość nie mam podpisanych, ale moje oko cieszą.
Cieszę się Halinko, że i w tym roku posadziłaś mieczyki.
Te, które masz też są piękne, czego dowód mamy na załączonych zdjęciach. Wierzę, że z pomocą dzieci i wnucząt odbudujesz swoją kolekcję, bo wiem jak kochasz te kwiaty . Życzę dużo zdrowia.
Żeby mój wpis nie wyglądał na off-topic, zamieszczam to - FESANDA 301 M Belička 2011:
Pozdrawiam
Adam
Dzięki Adamie za odpisanie. Niestety nie mam większych szans na poprawę, żeby nie było gorzej . Moje serce po lekach i chemii pracuje na 41% wydajności. Ale mieczyki tak bardzo uwielbiam,że nawet jeśli ja wykonuję wszystkie prace na tak zwolnionych obrotach i przy pomocy, to nie wyobrażam sobie żeby ich całkiem zabrakło w moim ogródku.
Jak miło potem na nich popatrzeć.
Przejrzałam film o wystawie. Nie dość że piękne to jeszcze ta powalająca ilość. Zawsze się zastanawiałam jak to jest że w jednym dniu można tyle odmian pokazać. Mnie jednocześnie kwitnie zawsze tylko kilka odmian. Yvona, też przepiękne odmiany i takie pofałdowane, ja właśnie za takimi przepadam.
Oczywiście dalszy ciąg mojej kolekcji.
jestem tutaj z małym pytaniem odnośnie mieczyków - wymarzyłam sobie mieczyki jako dekoracje sali weselnej na moim przyjęciu 30 sierpnia, czy myślicie, że uda mi się wówczas dostać jeszcze piękne białe mieczyki?
Pozdrawiam i liczę na odpowiedź od Was
z góry dziękuję