Cytrusy - porady ogólne
- doromichu
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 mar 2011, o 18:41
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Cytrusy - Porady
Olenka jak dla mnie to na doniczce jest osad - o ile dobrze widze,ja by roslinke przesadzila do swiezej ziemi najlepiej przeznaczonej dla cytrusow, lekko podlala,obciela ta galazke co jest skierowana na dol -wyglada na martwa .Nie dawaj jej tez nawozu,na razie bo moze za duzo ja nawozilas .Tylko zraszaj i nie obrywaj owocow -roslinka bedzie starala sie je utrzymac i to moze ja uratowac.Powodzenia i daj znac jak Ci poszlo
-
- 200p
- Od: 13 cze 2012, o 18:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Świetnie że masz owoc reki buddy mój był malutki ale odpadł i nic nie wypuszcza nowego , i jakoś tak mi zmarniał podlewam nawoże i kiepsko wyglada ehh
- doromichu
Kasiu moze za duzo nawozu?pokaz zdjecie
-
- 200p
- doromichu
Kasiu a ne ma tam szkodnikow?moze ma przedziorka i napisz gdzie stoi,czy ja nawozisz 

-
- 200p
Stoi na oknie wschodnim , nawoże nawozem do cytrusów z obi , a przędziorek hmm nie zauważylam , ale możliwe że to to
- doromichu
Mozliwe tez,ze dalas za duz nawozu i roslinka zamiast rosnac ladnie marnieje 
---18 sie 2014, o 14:49---
Kasu ja moja reke codziennie pryskam woda ,a raz na tydzien dodaje bardzo lekki roztwor nawozu do cytrusow ,albo florowit i pryskam tym
Połączyłem oba posty napisane jeden pod drugim, norbert76

---18 sie 2014, o 14:49---
Kasu ja moja reke codziennie pryskam woda ,a raz na tydzien dodaje bardzo lekki roztwor nawozu do cytrusow ,albo florowit i pryskam tym

Połączyłem oba posty napisane jeden pod drugim, norbert76
-
- 200p
Hmm to przestać nawozić i zobaczyć co bedzie??
- doromichu
Kasiu ja bym nie nawozila na razie ,tylko opryskiwala woda czesto 

- kaska921
- 50p
- Od: 25 mar 2014, o 17:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Zgadzam się, przerwij nawożenie. Podlewaj samą woda aż składniki się wypłuczą. I cierpliwości. Będzie dobrze
)

Witam wszystkich forumowiczów. Jestem tu nowa i nie wiem czy dobrze trafiłam więc jeżeli nie to z góry przepraszam.
Chciałam uzyskać informację, gdyż mam kalamandynkę, ale dziś dopatrzyłam się u niej dziwnego owoca. Wyrósł on z maleńkiej gałązki na samym dole pnia kalamandynki i przypomina bardzie wyglądem cytrynę, czy może to być owoc z podkładki? Na czym w takim razie jest kalamandynka szczepiona?

Chciałam uzyskać informację, gdyż mam kalamandynkę, ale dziś dopatrzyłam się u niej dziwnego owoca. Wyrósł on z maleńkiej gałązki na samym dole pnia kalamandynki i przypomina bardzie wyglądem cytrynę, czy może to być owoc z podkładki? Na czym w takim razie jest kalamandynka szczepiona?

- krysia1503
- 200p
- Od: 26 kwie 2010, o 21:27
Fajnie by było gdybyś wstawiła fotkę Kalamondyny.
Skoro z podkładki wybił pęd, zakwitł i zaowocował to możliwe że Kalamondyna była szczepiona na cytrynie. Jak coś to będziesz miała wielogatunkowca
.
Skoro z podkładki wybił pęd, zakwitł i zaowocował to możliwe że Kalamondyna była szczepiona na cytrynie. Jak coś to będziesz miała wielogatunkowca

- doromichu
To teraz prosimy o zdjecie calej roslinki 

A jednak nie wytrzymałam do jutrzejszego dnia ;) O to zdjęcia jakie udało mi się zrobić

---19 sie 2014, o 00:02---
Zdjęcie całej roślinki postaram się wstawić jutro, gdyż niestety nie mam takiego zdjęcia, aby było widać ten owoc i całą koronę roślinki, a od góry jak mam zrobione zdjęcie to niestety go nie widać. Dziś już za późno na robienie zdjęcia bo roślinka stoi na dworze.
Wie może ktoś co to może być za cytrynka? Ciekawi mnie czy gdyby ta gałązka urosła większa to mogłabym ją spróbować ukorzenić i mieć jadalną cytrynkę.
Połączyłem oba posty napisane jeden pod drugim - następnym razem proszę użyć opcji "edytuj", jeśli mamy coś do dodania do bezpośrednio napisanej wypowiedzi. norbert76

---19 sie 2014, o 00:02---
Zdjęcie całej roślinki postaram się wstawić jutro, gdyż niestety nie mam takiego zdjęcia, aby było widać ten owoc i całą koronę roślinki, a od góry jak mam zrobione zdjęcie to niestety go nie widać. Dziś już za późno na robienie zdjęcia bo roślinka stoi na dworze.
Wie może ktoś co to może być za cytrynka? Ciekawi mnie czy gdyby ta gałązka urosła większa to mogłabym ją spróbować ukorzenić i mieć jadalną cytrynkę.
Połączyłem oba posty napisane jeden pod drugim - następnym razem proszę użyć opcji "edytuj", jeśli mamy coś do dodania do bezpośrednio napisanej wypowiedzi. norbert76