Proste systemy dostarczania wody do nawadniania, do mycia...
Dziękuję Wam bardzo, muszę przeliczyć ile by mnie to kosztowało. Kiedyś patrzyłam w Gardenie, ale wyszło dość drogo i zrezygnowałam. Przy obecnej "automatycznej polewaczce" też odkręcam kran tak średnio, na 1/3 bo inaczej z pierwszych otworków miałabym wodotrysk na 2 metry wysokości.
Erazm, czy zrobiłeś swój system nawadniania z akcesoriów oferowanych przez takie firmy czy jest to własny patent - składak z ogólno dostępnych części?
pozdrawiam
Joanna
Erazm, czy zrobiłeś swój system nawadniania z akcesoriów oferowanych przez takie firmy czy jest to własny patent - składak z ogólno dostępnych części?
pozdrawiam
Joanna
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 sie 2005, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kupiłem części i dostosowałem do swoich potrzeb, czyli jak piszesz "składak". Wychodzi to naprawdę dużo taniej.Aśka pisze:...Erazm, czy zrobiłeś swój system nawadniania z akcesoriów oferowanych przez takie firmy czy jest to własny patent - składak z ogólno dostępnych części?
pozdrawiam
Joanna
Pozdrawiam Andrzej.
-
W wężu głównym wierci się otwory i wciska ten łącznik ostrym końcem. Z boku od niego odchodzą dwa cienkie węże z kapilarami. Otwory koniecznie trzeba wywiercić w jednej linii po rozłożeniu węża w pozycji jak ma leżeć w tunelu! Koszty to połowa ceny, jaką zapłacisz w sklepie za gotowy system.
Zdjęcie z aparatu komórkowego. Wyszło słabo, bo na tle śniegu. Później dam lepsze.
Zdjęcie z aparatu komórkowego. Wyszło słabo, bo na tle śniegu. Później dam lepsze.
Pozdrawiam Andrzej.
-
Tak, ale musisz chyba mieć specjalną pompkę, która zassie wodę z beczki. Popytaj o nią w sklepach. Gdy u mnie na działce nie było wody z sieci to miałem właśnie podlewanie kropelkowe z beczki. Beczka w wodą powinna znajdować się około 1 m nad ziemią.
Piszą o tym: http://www.lukomet.pl/katalog2/katalog/str1686.html Wychodzi, że może być bez pompki (patrz rysunek).
Piszą o tym: http://www.lukomet.pl/katalog2/katalog/str1686.html Wychodzi, że może być bez pompki (patrz rysunek).
Pozdrawiam Andrzej.