Storczyki Marzeny
Re: Storczyki Marzeny
Moje dendrobium teraz zaczęło szaleć z przyrostami I nie zapomnij o przechłodzeniu, bo może nie kwitnąć !
,,Wiem, że nic nie wiem"
Radosław
Radosław
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 lip 2014, o 19:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
piękna Cattleya
-
- 200p
- Od: 17 lut 2014, o 13:22
Tak jak obiecałam czas pochwalić się nowościami ;)
Nowość biedronkowa
A tu z OG phal. equestris (niestety ma ułamany najnowszy liść mam nadzieję że nie wpłynie to na jego dalszy rozwój i muszę dodać że jak zawsze roślinka dotarła do mnie z maleńkim wełnowcem ale już się go pozbyłam ) Kwiatek jest już przesadzony, ma wiele zdrowych korzonków także teraz tylko czekać na kwitnienie
Mój kwitnący parapet ;)
Oddzieliłam też keiki od mamy bo roślinka zaczynała coraz bardziej marnieć. Obcięłam z całym pędem i włożyłam do doniczki z mchem a dolni pęd będę moczyła w wodzie destylowanej. Mam nadzieję że wypuści korzonki bo 3 listki już ma Teraz to się tylko martwię o mamusię
A tu sałata się chłodzi na balkonie
Nowość biedronkowa
A tu z OG phal. equestris (niestety ma ułamany najnowszy liść mam nadzieję że nie wpłynie to na jego dalszy rozwój i muszę dodać że jak zawsze roślinka dotarła do mnie z maleńkim wełnowcem ale już się go pozbyłam ) Kwiatek jest już przesadzony, ma wiele zdrowych korzonków także teraz tylko czekać na kwitnienie
Mój kwitnący parapet ;)
Oddzieliłam też keiki od mamy bo roślinka zaczynała coraz bardziej marnieć. Obcięłam z całym pędem i włożyłam do doniczki z mchem a dolni pęd będę moczyła w wodzie destylowanej. Mam nadzieję że wypuści korzonki bo 3 listki już ma Teraz to się tylko martwię o mamusię
A tu sałata się chłodzi na balkonie
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 19 sie 2014, o 09:51
Piękne kwitnienia ja jestem nowy na forum i mam swoje dwa storczyki od niedawna . Ułamany liść nie wpływa na dalszy wzrost rośliny.
Pozdrawiam Michał
Bardzo ładna ta nowość Ja na taką dłuuuugo polowałam i w końcu kiedyś tam mąż mi kupił w prezencie
-
- Od: 18 lip 2014, o 19:26
Świetne nowinki przedstawiłaś
- kahim
- Od: 30 cze 2011, o 10:55
Kwitnący parapet do pozazdroszczenia
Tak jak pisze Michu, złamany listek raczej w niczym roślinie nie przeszkodzi. Będzie jedynie nieco mniej okazale wyglądał
Tak jak pisze Michu, złamany listek raczej w niczym roślinie nie przeszkodzi. Będzie jedynie nieco mniej okazale wyglądał
Moderacja wątku
Marzeno,
-wszystko pięknie i ładnie, tylko dlaczego niezgodnie z regulaminem FO edytujesz ponad wymiarowe zdjęcia ?
Rozmiar 1200x800px nie nadaje się do żadnych stron www! naszej, również.
Na hosting /każdy!/przekazujemy zdjęcia już pomniejszone a, nie wg oryginałów.
Proszę o:
1/zamianę zdjęć na mniejsze ,
2/ zapoznać się dokładnie z naszym regulaminem,
3/przejrzeć cały wątek i usunąć wszystkie omawiane mankamenty i nieprawidłowości.
W razie braku działania , wprowadzę wyłącznie linki .
Jest to jednak wbrew zasadom prezentacji,o którą nam chodzi w tej podsekcji, tracąc sens w dużej mierze.
moderator JOVANKA
Marzeno,
-wszystko pięknie i ładnie, tylko dlaczego niezgodnie z regulaminem FO edytujesz ponad wymiarowe zdjęcia ?
Rozmiar 1200x800px nie nadaje się do żadnych stron www! naszej, również.
Na hosting /każdy!/przekazujemy zdjęcia już pomniejszone a, nie wg oryginałów.
Proszę o:
1/zamianę zdjęć na mniejsze ,
2/ zapoznać się dokładnie z naszym regulaminem,
3/przejrzeć cały wątek i usunąć wszystkie omawiane mankamenty i nieprawidłowości.
W razie braku działania , wprowadzę wyłącznie linki .
Jest to jednak wbrew zasadom prezentacji,o którą nam chodzi w tej podsekcji, tracąc sens w dużej mierze.
moderator JOVANKA
- gapapl
- Od: 1 maja 2014, o 21:55
Co do Biedronkowej nowości całkiem fajna...
U mnie w Biedronce także są,ale niestety wszystkie z podłożem zapleśniałym i ze zwiędniętymi kwiatami ;( gdyby były na przecenie to bym kupiła,ale nie są i nie będą
Poluję u mnie w kwiaciarni na takiego landrynkowego,gdyby był taki jak Twój bym się nie obraziła hihih
U mnie w Biedronce także są,ale niestety wszystkie z podłożem zapleśniałym i ze zwiędniętymi kwiatami ;( gdyby były na przecenie to bym kupiła,ale nie są i nie będą
Poluję u mnie w kwiaciarni na takiego landrynkowego,gdyby był taki jak Twój bym się nie obraziła hihih
-
- 200p
gapapl ja na tego biedronkowego polowałam dość długo bo bardzo podobnego dostałam od znajomego na urodziny ale niestety z przędziorkiem i padł w końcu ma podobnego i jestem szczęśliwa
U nas w biedronce zostały jeszcze storczyki bardzo ładne z tym że białe lub fioletowe.
U nas w biedronce zostały jeszcze storczyki bardzo ładne z tym że białe lub fioletowe.
- gapapl
U nas jest spory wybór (na osiedlu 2 Biedronki) natomiast naprawdę w kiepskim stanie.
Szczerze wolę dołożyć 6 zł i kupić w kwiaciarni,gdzie mam już sprawdzone roślinki
Szczerze wolę dołożyć 6 zł i kupić w kwiaciarni,gdzie mam już sprawdzone roślinki
-
- 200p
Ja to się nauczyłam teraz kupować z forum ;) bo mam pewność że nie przyprowadzę robactwa choć nie powiem gdzie indziej też kupuję np w marketach czy OG ;)
- gapapl
No muszę przyznać Ci rację co do zamawiania z tego forum.
Muszę to jeszcze raz napisać masz piękne storczyki miniaturki i ten landrynkowy bossski
Muszę to jeszcze raz napisać masz piękne storczyki miniaturki i ten landrynkowy bossski