Roślinki Anny S.
Re: Roślinki Anny S.
Cieszę się, że do mnie zaglądacie
Carnosa jeszcze 2 miesiące temu sypała liśćmi, że ojeju. Zmieniłam ziemię i jest dobrze, puszcza nowe liście i pędy. Jakiś grzyb zaatakował, bo wyraźnie czuć było grzybnią, teraz nie widać po niej, że coś było nie tak.
Uwielbiam hibiskusy i hoje, co myślę, że widać. Odnawiam kolekcje
Co robię z wielkanocnikami...- nic specjalnego. Podlewam jak ziemia sucha, czasem zasuszę trochę bardziej, czasem odżywka i same kwitły. Zraszam je. Wszystkie kwiaty zraszam. I tak mi rosną.
Carnosa jeszcze 2 miesiące temu sypała liśćmi, że ojeju. Zmieniłam ziemię i jest dobrze, puszcza nowe liście i pędy. Jakiś grzyb zaatakował, bo wyraźnie czuć było grzybnią, teraz nie widać po niej, że coś było nie tak.
Uwielbiam hibiskusy i hoje, co myślę, że widać. Odnawiam kolekcje
Co robię z wielkanocnikami...- nic specjalnego. Podlewam jak ziemia sucha, czasem zasuszę trochę bardziej, czasem odżywka i same kwitły. Zraszam je. Wszystkie kwiaty zraszam. I tak mi rosną.
Anna S.
Moje kwiatki
Moje kwiatki
Witajcie Kochani, robiłam dzisiaj małą sesję, podzielę się z Wami kilkoma zdjęciami.
Nie czuję, że rymuję.
Będąc na zakupach o mały włos, a nabyłabym kolejną hoję, na szczęście rozum wygrał, nie kupiłam jej.
Ale za to rozum przegrał, gdy zobaczyłam w cenie promocyjnej, bo każdy po 3euro, hibiskusy , musiałam je przygarnąć. Wzięłam dwa, bo jeden opisany był jako żółty, natomiast drugi nie, także kolor niespodzianka, ciekawe co z nich wyrośnie
Zostawiłam na koniec dwa smutasy, odebrałam dziś paczkę, w której miała być h.obovata, tak też było, ale spójrzcie jak zapakowana. Gdy z niecierpliwością otworzyłam pudełko i rozchyliłam brzegi gazety, to mi szczena opadła
I ostatnie, to pytanie do Was, robiąc obchód dostrzegłam na h.tsangi takie oto coś... Co zrobić? Jak zwalczyć? Podejrzewam jakiegoś szkodnika. To ciemne coś to ziemia.
Na dzisiaj to wszystko Dziękuję za uwagę, zapraszam ponownie.
Nie czuję, że rymuję.
Będąc na zakupach o mały włos, a nabyłabym kolejną hoję, na szczęście rozum wygrał, nie kupiłam jej.
Ale za to rozum przegrał, gdy zobaczyłam w cenie promocyjnej, bo każdy po 3euro, hibiskusy , musiałam je przygarnąć. Wzięłam dwa, bo jeden opisany był jako żółty, natomiast drugi nie, także kolor niespodzianka, ciekawe co z nich wyrośnie
Zostawiłam na koniec dwa smutasy, odebrałam dziś paczkę, w której miała być h.obovata, tak też było, ale spójrzcie jak zapakowana. Gdy z niecierpliwością otworzyłam pudełko i rozchyliłam brzegi gazety, to mi szczena opadła
I ostatnie, to pytanie do Was, robiąc obchód dostrzegłam na h.tsangi takie oto coś... Co zrobić? Jak zwalczyć? Podejrzewam jakiegoś szkodnika. To ciemne coś to ziemia.
Na dzisiaj to wszystko Dziękuję za uwagę, zapraszam ponownie.
Anna S.
Moje kwiatki
Moje kwiatki
- Edyta 74
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 6 sty 2009, o 16:58
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Aniu Fajnie, że znowu jesteś
Roślinki pięknie Ci rosną Storczyki ładnie kwitną Marble Queen bardzo ładnie wybarwione Jest na co u Ciebie popatrzeć
Listek storczyka wygląda nieciekawie , może w dziale storczyków ktoś Ci pomoże
Roślinki pięknie Ci rosną Storczyki ładnie kwitną Marble Queen bardzo ładnie wybarwione Jest na co u Ciebie popatrzeć
Listek storczyka wygląda nieciekawie , może w dziale storczyków ktoś Ci pomoże
Kwiatuszki na hojach słodziaczki, trzymam kciuki aby dojrzały.Falenopsisy mają bardzo ciekawe wzory na platkach .A to coś na listku czy to nie wełnowiec, walczę z nimi i wszędzie je widzę .
Edyto, Emmo cieszę się, że zostawiłyście po sobie ślad
Edyto, jeśli chodzi o ostatnie zdjęcie, to listek hoji, natomiast jeśli o poprzednie zdjęcia gdzie widać listki falków to tak, popaliło mi je słońce, ale tylko po pół liścia, są już nowe, zdrowe.
Emmo, na razie hojki nie zrzuciły pąków a kwiatostany się powiększają, także mam nadzieję To na pewno nie wełnowiec. Raz widziałam jednego małego brązowego robaczka, (chudy i długi), ale też to może być moja wina, bo zraszam kwiaty rano jak nie ma słonka, ale u mnie teraz taka pogoda, że pada i za chwilę słońce mocno świeci i tak w kratkę, przewidzieć tego nie można i pewnie słońce przypaliło. Zobaczę jak dalej będą wyglądać listki.
Edyto, jeśli chodzi o ostatnie zdjęcie, to listek hoji, natomiast jeśli o poprzednie zdjęcia gdzie widać listki falków to tak, popaliło mi je słońce, ale tylko po pół liścia, są już nowe, zdrowe.
Emmo, na razie hojki nie zrzuciły pąków a kwiatostany się powiększają, także mam nadzieję To na pewno nie wełnowiec. Raz widziałam jednego małego brązowego robaczka, (chudy i długi), ale też to może być moja wina, bo zraszam kwiaty rano jak nie ma słonka, ale u mnie teraz taka pogoda, że pada i za chwilę słońce mocno świeci i tak w kratkę, przewidzieć tego nie można i pewnie słońce przypaliło. Zobaczę jak dalej będą wyglądać listki.
Anna S.
Moje kwiatki
Moje kwiatki
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Piękna sesja zdjęciowa. Uwielbiam fotki ze storczykami na pierwszym planie, świetnie Ci wyszły
A Czytałaś o procesie gutacji? Mi się wydaje, że to właśnie to zjawisko na listku, Pokazałaś
A Czytałaś o procesie gutacji? Mi się wydaje, że to właśnie to zjawisko na listku, Pokazałaś
Justyno, Lubię zdjęcia, ale wciąż się uczę obsługi aparatu. Nie czytałam o gutacji wcześniej, lecz po tym jak mi o tym napisałaś, całkiem możliwe. Cały czas obserwuję i nic się z młodymi listkami nie dzieje.
Anna S.
Moje kwiatki
Moje kwiatki
- Marcin01988
- 500p
- Od: 23 gru 2010, o 21:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Aniu . Hoja widzę postanowiła być nie gorsza od storczyków i wypuściła pączki aby zachwycić wkrótce swoimi kwiatami Piękne storczyki. Hibiskusami musisz koniecznie się pochwalić
Marcinie, owszem jak zakwitną to pokażę
Ukorzeniają się hibiskusy, ratuje jednego hibiskusa. Pączki belli rosną, australis trzyma w niepewności, bo nie powiększa pąków. Hoja bella ma coraz większe pączki, nie chcę zapeszyć, niech rosną. Pokażę Wam niedługo moje nowości.
Ukorzeniają się hibiskusy, ratuje jednego hibiskusa. Pączki belli rosną, australis trzyma w niepewności, bo nie powiększa pąków. Hoja bella ma coraz większe pączki, nie chcę zapeszyć, niech rosną. Pokażę Wam niedługo moje nowości.
Anna S.
Moje kwiatki
Moje kwiatki
- nowapasja
- 1000p
- Od: 28 sty 2011, o 10:25
Aniu pokazuj czy hojeczki się przyjęły?
- elcia1974
- Od: 23 lip 2009, o 18:25
Aniu znowu zniknęłaś razem ze swoimi roślinkami.
Zgłaszam potrzebę pokazania nam, jak te Twoje pupilki już urosły.
Zgłaszam potrzebę pokazania nam, jak te Twoje pupilki już urosły.
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe