Roślinki Anny S.

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
nuska89
200p
200p
Od: 29 cze 2009, o 23:29
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Roślinki Anny S.

Post »

Cieszę się, że do mnie zaglądacie ;:65
Carnosa jeszcze 2 miesiące temu sypała liśćmi, że ojeju. Zmieniłam ziemię i jest dobrze, puszcza nowe liście i pędy. Jakiś grzyb zaatakował, bo wyraźnie czuć było grzybnią, teraz nie widać po niej, że coś było nie tak.
Uwielbiam hibiskusy i hoje, co myślę, że widać. Odnawiam kolekcje :tan
Co robię z wielkanocnikami...- nic specjalnego. Podlewam jak ziemia sucha, czasem zasuszę trochę bardziej, czasem odżywka i same kwitły. Zraszam je. Wszystkie kwiaty zraszam. I tak mi rosną.
Anna S.
Moje kwiatki
Awatar użytkownika
nuska89
200p
200p

Post »

:wit Witajcie Kochani, robiłam dzisiaj małą sesję, podzielę się z Wami kilkoma zdjęciami.
Nie czuję, że rymuję. :lol:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

Będąc na zakupach o mały włos, a nabyłabym kolejną hoję, na szczęście rozum wygrał, nie kupiłam jej.
Ale za to rozum przegrał, gdy zobaczyłam w cenie promocyjnej, bo każdy po 3euro, hibiskusy ;:167 , musiałam je przygarnąć. Wzięłam dwa, bo jeden opisany był jako żółty, natomiast drugi nie, także kolor niespodzianka, ciekawe co z nich wyrośnie ;:108

Zostawiłam na koniec dwa smutasy, odebrałam dziś paczkę, w której miała być h.obovata, tak też było, ale spójrzcie jak zapakowana. Gdy z niecierpliwością otworzyłam pudełko i rozchyliłam brzegi gazety, to mi szczena opadła ;:145 ;:134

I ostatnie, to pytanie do Was, robiąc obchód dostrzegłam na h.tsangi takie oto coś... Co zrobić? Jak zwalczyć? Podejrzewam jakiegoś szkodnika. To ciemne coś to ziemia.

Obrazek

Na dzisiaj to wszystko :D Dziękuję za uwagę, zapraszam ponownie. :wit
Anna S.
Moje kwiatki
Awatar użytkownika
Edyta 74
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 sty 2009, o 16:58
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Aniu :wit Fajnie, że znowu jesteś ;:215

Roślinki pięknie Ci rosną ;:138 Storczyki ładnie kwitną ;:138 Marble Queen bardzo ładnie wybarwione ;:138 Jest na co u Ciebie popatrzeć ;:108
Listek storczyka wygląda nieciekawie , może w dziale storczyków ktoś Ci pomoże :roll:
Awatar użytkownika
emma1966
500p
500p
Od: 12 wrz 2012, o 17:34

Post »

Kwiatuszki na hojach słodziaczki, trzymam kciuki aby dojrzały.Falenopsisy mają bardzo ciekawe wzory na platkach ;:oj .A to coś na listku czy to nie wełnowiec, walczę z nimi ;:134 i wszędzie je widzę ;:202 .
Awatar użytkownika
nuska89
200p
200p

Post »

Edyto, Emmo cieszę się, że zostawiłyście po sobie ślad :D

Edyto, jeśli chodzi o ostatnie zdjęcie, to listek hoji, natomiast jeśli o poprzednie zdjęcia gdzie widać listki falków to tak, popaliło mi je słońce, ale tylko po pół liścia, są już nowe, zdrowe.

Emmo, na razie hojki nie zrzuciły pąków a kwiatostany się powiększają, także mam nadzieję :tan To na pewno nie wełnowiec. Raz widziałam jednego małego brązowego robaczka, (chudy i długi), ale też to może być moja wina, bo zraszam kwiaty rano jak nie ma słonka, ale u mnie teraz taka pogoda, że pada i za chwilę słońce mocno świeci i tak w kratkę, przewidzieć tego nie można i pewnie słońce przypaliło. Zobaczę jak dalej będą wyglądać listki.

:wit
Anna S.
Moje kwiatki
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Piękna sesja zdjęciowa. Uwielbiam fotki ze storczykami na pierwszym planie, świetnie Ci wyszły ;:215
A Czytałaś o procesie gutacji? Mi się wydaje, że to właśnie to zjawisko na listku, Pokazałaś ;:108
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
nuska89
200p
200p

Post »

Justyno, Lubię zdjęcia, ale wciąż się uczę obsługi aparatu. Nie czytałam o gutacji wcześniej, lecz po tym jak mi o tym napisałaś, całkiem możliwe. Cały czas obserwuję i nic się z młodymi listkami nie dzieje.
Anna S.
Moje kwiatki
Awatar użytkownika
Marcin01988
500p
500p
Od: 23 gru 2010, o 21:05

Post »

Witaj Aniu :wit . Hoja widzę postanowiła być nie gorsza od storczyków i wypuściła pączki aby zachwycić wkrótce swoimi kwiatami :wink: Piękne storczyki. Hibiskusami musisz koniecznie się pochwalić :wink:
Awatar użytkownika
nuska89
200p
200p

Post »

:wit Marcinie, owszem jak zakwitną to pokażę ;:108
Ukorzeniają się hibiskusy, ratuje jednego hibiskusa. Pączki belli rosną, australis trzyma w niepewności, bo nie powiększa pąków. Hoja bella ma coraz większe pączki, nie chcę zapeszyć, niech rosną. Pokażę Wam niedługo moje nowości. :wit
Anna S.
Moje kwiatki
Awatar użytkownika
hanna133
500p
500p
Od: 23 sty 2013, o 16:22

Post »

Fajne Twoje hibiskuski,jak je ukorzeniasz?
Awatar użytkownika
nowapasja
1000p
1000p
Od: 28 sty 2011, o 10:25

Post »

Aniu pokazuj czy hojeczki się przyjęły? :wit
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25

Post »

Aniu znowu zniknęłaś razem ze swoimi roślinkami. ;:174
Zgłaszam potrzebę pokazania nam, jak te Twoje pupilki już urosły. ;:303
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”