Modro u Maadro
- arameic
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 kwie 2012, o 21:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Modro u Maadro
Prusznik znam, przecudny jest. Niestety w moich okolicach nie można liczyć na to, że przezimuje w gruncie, a tam właśnie widziałabym go najchętniej. Wielka szkoda.
- maadro
- 1000p
- Od: 17 mar 2014, o 20:21
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
No tak Basiu, faktycznie, szanse mają w cieplejszym okresie zimowym. Czytalam na forum 'Ogrodowiska'. Szkoda, ale może znajdzie się coś równie pięknego, w zamian.
Pozdrawiam serdecznie - Ewa
balkonowo i doniczkowo
balkonowo i doniczkowo
Ciekawy kolor tych petunii Taki niebanalny, ja mam, a właściwie już prawie miałam tylko standardowe różowe i białe
- maadro
- 1000p
Dobry wieczór
W tym tygodniu pożegnałam powój, tzw wilec purpurowy, siedlisko mączlików i przędziorków, a może i wciornastków. Do ogrodu znajomych powędrował też jałowiec.
I ogólnie pojaśniało w balkonowych kątach.
Na parapecie bez jałowca:
Bez powoju :
Na parapecie zostało kilka kwitnących fuksji.
Annabell:
Ostatnie kwiaty różówej:
Snow Burner w cieniu pod półką w dzbanie :
Sundavilla:
W skrzynce na poręczy:
Po deszczu:
Cienie zachodu za balkonem:
Wilec ziemniaczany:
Pelargonie:
W przedpołudniowym słońcu:
Żurawki:
Dziś na zakończenie balkon z zewnątrz:
Dobrej nocy życzę i pięknej niedzieli
W tym tygodniu pożegnałam powój, tzw wilec purpurowy, siedlisko mączlików i przędziorków, a może i wciornastków. Do ogrodu znajomych powędrował też jałowiec.
I ogólnie pojaśniało w balkonowych kątach.
Na parapecie bez jałowca:
Bez powoju :
Na parapecie zostało kilka kwitnących fuksji.
Annabell:
Ostatnie kwiaty różówej:
Snow Burner w cieniu pod półką w dzbanie :
Sundavilla:
W skrzynce na poręczy:
Po deszczu:
Cienie zachodu za balkonem:
Wilec ziemniaczany:
Pelargonie:
W przedpołudniowym słońcu:
Żurawki:
Dziś na zakończenie balkon z zewnątrz:
Dobrej nocy życzę i pięknej niedzieli
balkonowo i doniczkowo
balkonowo i doniczkowo
- ewa321
- Od: 5 lip 2014, o 17:13
Ewciu - żurawki zawsze mnie przyciągną na Twój balkon
Ja je już chyba wyczuwam na odległość
Nie mówiąc o drucie kolczastym ...
Balkonik z zewnątrz
Ja je już chyba wyczuwam na odległość
Nie mówiąc o drucie kolczastym ...
Balkonik z zewnątrz
Pozdrawiam i zapraszam
- Niunia1981
- Od: 18 sie 2011, o 15:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kochana skąd ty wzięłaś słonko do foteczek ja od dłuższego czasu mam burą szmatę za oknem odechciewa się wszystkiego
Twoje roślinki super wyglądają, u mnie pelargonie wariegata dostały plamek od wahań temperatury - 8 stopni w nocy to trochę mało jak na sierpień
Twoje roślinki super wyglądają, u mnie pelargonie wariegata dostały plamek od wahań temperatury - 8 stopni w nocy to trochę mało jak na sierpień
Pozdrawiam, Monika
Zielony świat Moniki cz. 9
Zielony świat Moniki cz. 9
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Piękne zdjęcia fuksji... i balkon od zewnątrz świetnie się prezentuje
Raany!!!! Twoja latająca łąka niezmiennie kipi życiem i kolorami... Posiedziałam, chociaż późno już.
A mój balkon to totalne Waterloo...Jak jutro wkleję fotkę, to możesz paść na zawał...Zażyj przed krople nasercowe albo chociaż aspirynę
A mój balkon to totalne Waterloo...Jak jutro wkleję fotkę, to możesz paść na zawał...Zażyj przed krople nasercowe albo chociaż aspirynę
- maadro
- 1000p
Witam Szanowne Forum po króciutkiej przerwie. i dziękuję Wszystkim za odwiedziny.
ewa32 dziękują żurawki i ja, ale Twoich widziałam 3 razy więcej.
U mnie tylko dwie się zmieściły na balkonie, ale i tak barrrdzo je lubię.
Drut kolczasty to jakiś taki ancymonek, z cicha pęk, rośnie coraz większy i zaczynam się martwić, gdzie go ulokować na zimowisko.
Niunia1981 słoneczko miewam co drugi, a czasem co trzeci dzień, a w przerwach też bywa szaro buro, deszczowo i zimno, aż mnie pogoda zniechęciła do myślenia o balkonie przyszłorocznym.
A naloty żarłocznych szkodników przerażają, bo pojawiły się paskudy i na roślinach domowych.
Jakoś trudno mi się pozbierać po lipcowych upałach, które pozbawiły mnie zupełnie sił, a obecne zbyt szybko następujące ochłodzenie dołożylo swoje.
Po połowie września, kiedy już właściwie będzie po sezonie, postanowiłam zrobić sobie wyjazdową przerwę urlopową.
justus27
Przyznaję, fuksje to piękne kwiaty, ale nasze Koleżanki Forumowe mają je o wiele piekniejsze. Ty również.
Balkon na rok następny planuję bardziej zasłonić, może wtedy rośliny lepiej zniosą tradycyjne letnie skwary.
Do skrzynek balkonowych mam zamiar wsadzić same pelargonie, bo najlepiej znoszą ostre słońce.
Na kratki pewnie znów będą kobee, a na jakie inne rośliny zdecyduję się dodatkowo, okaże się wiosną.
To zdjęcie, to oczywiście mój fotomontaż, ale chciałam pokazać, jak mam zamiar zacienić nieco balkon kratkami z pnączami. I być może osłonić bardziej od wiatru.
Inaczej tez rozwiążę pięcie się kobei po sznurkach i pewnie zmienię kolorystykę.
Jesień i zima to długi okres, dobry na planowanie i przemyślenia, żeby tylko zdrowie każdemu dopisywało.
Katiusha
Dobrze , że wrócilaś.
Objadły moje rośliny, tak im smakowały, a dla nas do oglądania i tak zostawily jeszcze sporo.
U mnie tym obżarastwem spowodowały ogromną frustrację i jeszcze większą niechęć do tego światka w skali mikro.
Zresztą całe szczęście ze to mikro skala, bo większe by i nas pożarły.
Wszystkie. I zawsze pięknie się prezentujące.
Ale przecież jest zwykłą rzeczą w przyrodzie, że rośliny bardzo szybko rosną, i jeszcze szybciej przekwitają.
Przy tym też chorują, lub stają się pokarmem.
Nie należy tym się martwić, tylko nauczyć się jak je doprowadzać do stanu nas zadowalającego.
Jak im pomagać, żeby cieszyły. Czego Ci życzę z całego serca.
Pięknego, udanego weekendu życzę Wszystkim i do... napisania.
ewa32 dziękują żurawki i ja, ale Twoich widziałam 3 razy więcej.
U mnie tylko dwie się zmieściły na balkonie, ale i tak barrrdzo je lubię.
Drut kolczasty to jakiś taki ancymonek, z cicha pęk, rośnie coraz większy i zaczynam się martwić, gdzie go ulokować na zimowisko.
Niunia1981 słoneczko miewam co drugi, a czasem co trzeci dzień, a w przerwach też bywa szaro buro, deszczowo i zimno, aż mnie pogoda zniechęciła do myślenia o balkonie przyszłorocznym.
A naloty żarłocznych szkodników przerażają, bo pojawiły się paskudy i na roślinach domowych.
Jakoś trudno mi się pozbierać po lipcowych upałach, które pozbawiły mnie zupełnie sił, a obecne zbyt szybko następujące ochłodzenie dołożylo swoje.
Po połowie września, kiedy już właściwie będzie po sezonie, postanowiłam zrobić sobie wyjazdową przerwę urlopową.
justus27
Przyznaję, fuksje to piękne kwiaty, ale nasze Koleżanki Forumowe mają je o wiele piekniejsze. Ty również.
Balkon na rok następny planuję bardziej zasłonić, może wtedy rośliny lepiej zniosą tradycyjne letnie skwary.
Do skrzynek balkonowych mam zamiar wsadzić same pelargonie, bo najlepiej znoszą ostre słońce.
Na kratki pewnie znów będą kobee, a na jakie inne rośliny zdecyduję się dodatkowo, okaże się wiosną.
To zdjęcie, to oczywiście mój fotomontaż, ale chciałam pokazać, jak mam zamiar zacienić nieco balkon kratkami z pnączami. I być może osłonić bardziej od wiatru.
Inaczej tez rozwiążę pięcie się kobei po sznurkach i pewnie zmienię kolorystykę.
Jesień i zima to długi okres, dobry na planowanie i przemyślenia, żeby tylko zdrowie każdemu dopisywało.
Katiusha
Dobrze , że wrócilaś.
Istotnie, kipi życiem maleńkich, często niewidocznych gości niepożądanych.Katiusha napisała: "Twoja latająca łąka niezmiennie kipi życiem .."
Objadły moje rośliny, tak im smakowały, a dla nas do oglądania i tak zostawily jeszcze sporo.
U mnie tym obżarastwem spowodowały ogromną frustrację i jeszcze większą niechęć do tego światka w skali mikro.
Zresztą całe szczęście ze to mikro skala, bo większe by i nas pożarły.
Kasiula, każdy hodowca chciałby mieć fantastyczne rośliny.Kathiusha napisała: A mój balkon to totalne Waterloo...
Wszystkie. I zawsze pięknie się prezentujące.
Ale przecież jest zwykłą rzeczą w przyrodzie, że rośliny bardzo szybko rosną, i jeszcze szybciej przekwitają.
Przy tym też chorują, lub stają się pokarmem.
Nie należy tym się martwić, tylko nauczyć się jak je doprowadzać do stanu nas zadowalającego.
Jak im pomagać, żeby cieszyły. Czego Ci życzę z całego serca.
Pięknego, udanego weekendu życzę Wszystkim i do... napisania.
balkonowo i doniczkowo
balkonowo i doniczkowo
Ewuniu, zdjęcie wymiata
Taaaaa...lepiej jednak zobacz powakacyjną fotkę mojego..... Twoja imienniczka znalazła jednakże na nim ładny szczegół - PRANIE
Taaaaa...lepiej jednak zobacz powakacyjną fotkę mojego..... Twoja imienniczka znalazła jednakże na nim ładny szczegół - PRANIE
- maadro
- 1000p
Dobry wieczór
Witam u progu jesieni.
Ostatni dzień sierpnia obudził się mocno zamglony.
Udało mi się uchwycić delikatną sieć pajączą, która zniknęła kiedy mgły się podniosły.
Mgły się rozwiały, pokazało się słońce i rozjaśniło się na balkonie.
Annabell w całej okazałości.
Bluszcz:
Różności :
Dobrej nocy ze snami o lecie
Witam u progu jesieni.
Ostatni dzień sierpnia obudził się mocno zamglony.
Udało mi się uchwycić delikatną sieć pajączą, która zniknęła kiedy mgły się podniosły.
Mgły się rozwiały, pokazało się słońce i rozjaśniło się na balkonie.
Annabell w całej okazałości.
Bluszcz:
Różności :
Dobrej nocy ze snami o lecie
balkonowo i doniczkowo
balkonowo i doniczkowo
- mmudant
- Od: 19 mar 2011, o 11:15