Uprawa storczyka nad wodą.
Re: Uprawa storczyka nad wodą.
hhah Jest update W tym wazoniku mam zamiar go hodować. Chyba już dzisiaj przestawię miniaturkę . Co o tym sądzicie ?
,,Wiem, że nic nie wiem"
Radosław
Radosław
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 lip 2014, o 19:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
wow, niezłe szkło wykombinowałeś. Jak zakwitnie to będzie bajka....
Ten wazonik cały czas stał na moim biurku..... Dopiero dzisiaj rano dostałem takiej weny To jest wazonik do pędzenia cebulek hiacyntów, tak w ogóle
,,Wiem, że nic nie wiem"
Radosław
Radosław
-
Tylko jak twój storcz zarośnie chaszczem w korzenie to ty chyba go stamtąd nie wyciagniesz Ale tak to bardzo ładnie się prezentuje. Wstaw zdjęcie jak przetransportujesz swoją sałatę do tego szkła
-
Masowa destrukcja, a wszystko dla tego malucha ahh ty musisz kochać tego swojego storczusia Trzeba mu nadać imię w końcu będzie stał w takim zacnym naczyniu (baardzo mi się podoba)Kuriczka pisze:Jest jeszcze nóż do szkła !
Storczyk się nie mieści do tego wazonika. Ma za długie korzenie. Mogłem wcześniej o tym pomyśleć.
,,Wiem, że nic nie wiem"
Radosław
Radosław
- sylwik
- 500p
- Od: 22 lip 2006, o 10:39
Widziałam różne wazony o różnych kształtach i wielkości (nawet o takim kształcie jak Twój) do uprawy vand. Może taki wazon będzie pasował.
Witajcie. Na wstępie wybaczcie, że wstawiam zdjęcie z brudnym wazonikiem. Tak jak pisałem wcześniej, ten phalenopsis nie nadaje się do tego szkła. Na razie zostaje w kieliszku. Stan storczyka jest dobry, korzenie rosną wraz z listkiem. Niżej wstawiam zdjęcie jakby to wyglądało w wazonie. Czyli źle
PS: wiem, że ten wątek nie jest o tym ale to udało mi się upolować na giełdzie:
słodką miniaturkę, oraz takie mniej interesujące rzeczy: doniczki, osłonki, itp idt.
PS: wiem, że ten wątek nie jest o tym ale to udało mi się upolować na giełdzie:
słodką miniaturkę, oraz takie mniej interesujące rzeczy: doniczki, osłonki, itp idt.
,,Wiem, że nic nie wiem"
Radosław
Radosław
-
Radku piękne mini A twój storczyk zostaje w szle? Może poszukaj czegoś np o kształcie walca ale o szerszej średnicy
Tak, zostaje jeszcze w szkle. Szukam, szukam
,,Wiem, że nic nie wiem"
Radosław
Radosław
-
Radku, jakoś tak u Ciebie cicho. Co z reanimkiem??
Cichutko bo na razie mój storczyk to oaza spokoju . Ja już go nie traktuje jak reanimka, raczej jak normalny storczyk, który śni mi się po nocach, że następnego dnia jak wstanę ujrzę pęd. A tak w ogóle... korzonki rosną, są dłuższe więc wody jest coraz mniej ! Rośnie następny liść .... ale nie wiem dlaczego ? Przecież poprzedni jest jeszcze za mały. Sami ocenicie jutro bo teraz jest za ciemno na robinie zdjęć PAaa
,,Wiem, że nic nie wiem"
Radosław
Radosław