Kolorowe Storczyki
- flicka_
- 100p
- Od: 15 lip 2013, o 15:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kolorowe Storczyki
Niektóre z moich roślin kwitną niemal stale. Jednym z nich jest Phalaenopsis hybryda,mocno przypominający Phal. Brown Sugar wymieszany z jakimś Doritaenopsis . Kwitnie chętnie, ładnymi kwiatami, każdorazowo na dwóch pędach z rozgałęzieniami. W tym roku dodatkowo postanowił się rozmnożyć i wypuścił dwa keiki. Niebawem mam zamiar je oddzielić i odsprzedać gdyż mam co raz mniej miejsca na parapetach.
-
- 200p
- Od: 17 lut 2014, o 13:22
Mam takiego albo bardzo podobnego i też jest chętny do kwitnienia
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 lip 2014, o 19:26
Ja chętnie skorzystam z tej oferty i przygarnę go. Napisz mi na PW gdzie co jak i za ile. Piękny jest!!
- kamikami26
- 1000p
- Od: 14 maja 2013, o 11:32
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 lip 2014, o 19:26
Pamiętaj o maluchach dla nas i koniecznie wyślij zdjęcia jak wyglądają
-
- 200p
szkoda że się spóźniłam bo chętnie bym przygarnęła takiego maluszka Śliczny jest ten kwitnący
- flicka_
- 100p
Bóg mi świadkiem, że hodowla siewek mi nie wychodzi. Nie wiem, co jest tego przyczyną ale pozbawiłam kolejną siewkę korzeni. Staciłam już jedną piękną krzyżówkę z coru cervi a teraz ani jednego korzonka na phal. hymen. Jestem wściekła. Na prawdę bardzo się staram jednak mi to nie wychodzi. Bardzo was proszę o jakieś rady.
-
- 200p
Nie martw się z czasem je wyczujesz
Widzisz ja z siewkami nie mam problemu a miniaturek utrzymać nie mogę i też nie wiem czemu... Ale się nie poddaję i ciągle się uczę Ty też dasz radę!!
Widzisz ja z siewkami nie mam problemu a miniaturek utrzymać nie mogę i też nie wiem czemu... Ale się nie poddaję i ciągle się uczę Ty też dasz radę!!
-
- 1000p
- Od: 19 mar 2013, o 17:07
A powiedz jak o nie dbasz? Nikt nie ma magicznej kuli, trudno powiedzieć gdzie leży błąd
Może jak wyjaśnisz jak się nimi opiekujesz to spróbujemy pomóc
Może jak wyjaśnisz jak się nimi opiekujesz to spróbujemy pomóc
- flicka_
- 100p
Trzymam je wszystkie w akwarium, gdzie panuje średnia temperatura pokojowa czyli ok. 23 *C. Wilgotność wynosi 70%. Podlewam je poprzez zraszanie kiedy mech jest suchy i wszystkie jak jeden mąż tracą korzenie jeden po drugim. Nawet jeśli wypuszczą nowe to te powoli zagniwają. Pielęgnacja dorosłych storczyków wychodzi mi doskonale. Miniatur również a względem siewek jestem zabójcą.