Traktor ogrodowy,ciągnik,minitraktor
Re: Traktorek ogrodowy jaki kupić
W takim razie poszukam tego Grasshoppera, dzięki za informację.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Kombajn(Traktorek Kosiarka )
Witam,
Przymierzam się do kupna traktorka MTD Platinum 75 SD. Ma ktoś jakieś informacje na temat tego konkretnie modelu ? Silnik, awaryjność itp. Za wszelkie wypowiedzi będe bardzo wdzięczny
Nie wstawiamy na forum linków do allegro/Admin.
Przymierzam się do kupna traktorka MTD Platinum 75 SD. Ma ktoś jakieś informacje na temat tego konkretnie modelu ? Silnik, awaryjność itp. Za wszelkie wypowiedzi będe bardzo wdzięczny
Nie wstawiamy na forum linków do allegro/Admin.
- PiotrekP
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 wrz 2011, o 08:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Traktorek Kosiarka MTD Platinum 75 SD
Wszystko masz wypisane na aukcji czarno na białym.
Awaryjność w 90%tach jest winą użytkownika.
Awaryjność w 90%tach jest winą użytkownika.
Re: Traktorek Kosiarka MTD Platinum 75 SD
Trochę po czasie ale lepiej późno niż za późno
...a nie chcesz Snappera lub Karsita? Cena niewiele wyższa a maszyna lepsza o kilka półek. Zdecydowanie mniej awaryjna, solidniej wykonana, na mocnej ramie... niebo z ziemia! Nie chcę za wiele pisać o MTD bo nic dobrego na temat tej marki nie mogę powiedzieć
...a nie chcesz Snappera lub Karsita? Cena niewiele wyższa a maszyna lepsza o kilka półek. Zdecydowanie mniej awaryjna, solidniej wykonana, na mocnej ramie... niebo z ziemia! Nie chcę za wiele pisać o MTD bo nic dobrego na temat tej marki nie mogę powiedzieć
Re: Traktorek ogrodowy
Witam
Odświeżając wątek chciałam zapytać o opinie na temat mikrociągników jednoosiowych. Interesuje mnie czeskie Vari lub włoskie Pasquali, chociaż bardziej to pierwsze ze względu na cenę.
Czy nadaje się to do usług ogrodniczych?
Ciągniki z poprzednich postów są drogie, i dostępne głównie jako używane. Wolałabym mieć nowy sprzęt, ale na razie myślałam o wydatku do 20 000.
Vari ma dużo osprzętu, ma pług, glebogryzarkę, kosiarki, rębak do drewna itd. i zajmuje nie dużo miejsca.
Mam nadzieję na opinię doświadczonych kolegów.
Pozdrawiam
Odświeżając wątek chciałam zapytać o opinie na temat mikrociągników jednoosiowych. Interesuje mnie czeskie Vari lub włoskie Pasquali, chociaż bardziej to pierwsze ze względu na cenę.
Czy nadaje się to do usług ogrodniczych?
Ciągniki z poprzednich postów są drogie, i dostępne głównie jako używane. Wolałabym mieć nowy sprzęt, ale na razie myślałam o wydatku do 20 000.
Vari ma dużo osprzętu, ma pług, glebogryzarkę, kosiarki, rębak do drewna itd. i zajmuje nie dużo miejsca.
Mam nadzieję na opinię doświadczonych kolegów.
Pozdrawiam
Re: Traktorek ogrodowy
Vari jest bardzo dobre. Zawsze sprawdzało się, gdziekolwiek pracowało. Co do Pasquali to znam modele, które zajeżdżały operatorów. Maszyny bardzo dobre i bardzo solidne. Wykonują prace, o których inne maszyny mogą pomarzyć.
Kombajn (kosiarka traktorek )
Witam,
Chcę kupić pierwszy traktorek kosiarkę budżet do 15000zl proszę o opinię i doświadczenia z markami i poszczególnymi modelami.
do koszenia mam 45 arów z posadzonymi gdzieniegdzie drzewami trawa rośnie "dzika" czyli różnoraka działka płaska z niewielkimi wybojami
zależy mi na jak największej wielofunkcyjności, niskim pułapie koszenia i dość efektywnym czyli w miarę szybkim traktorku z możliwością podpięcia dodatkowego osprzętu, z funkcją kosza i bez w jednym jeśli jest taka możliwość.
Myślałem nad markami takimi jak:
MTD (tylko nie z marketu bud.)
castel garden
Cub cadet
wolf garten
Honda
Co sądzicie o tych producentach,z tego co już wyczytałem to najlepiej kupić dwucylindrowy silnik, proszę o radę i wsparcie, z góry dziękuję
p.s.
do tej pory koszę kosiarką z napędem MTD z silnikiem Hondy model: SP 46 H 12A-668S677
Jest nie zawodna jak do tej pory a mam ją już z 12 lat, ale koszenie większej połaci w upał to mordęga no i rdza robi swoje tak więc nie pochodzi więcej jak z dwa sezony chociaż silnik jak nowy pali od kopa.
Chcę kupić pierwszy traktorek kosiarkę budżet do 15000zl proszę o opinię i doświadczenia z markami i poszczególnymi modelami.
do koszenia mam 45 arów z posadzonymi gdzieniegdzie drzewami trawa rośnie "dzika" czyli różnoraka działka płaska z niewielkimi wybojami
zależy mi na jak największej wielofunkcyjności, niskim pułapie koszenia i dość efektywnym czyli w miarę szybkim traktorku z możliwością podpięcia dodatkowego osprzętu, z funkcją kosza i bez w jednym jeśli jest taka możliwość.
Myślałem nad markami takimi jak:
MTD (tylko nie z marketu bud.)
castel garden
Cub cadet
wolf garten
Honda
Co sądzicie o tych producentach,z tego co już wyczytałem to najlepiej kupić dwucylindrowy silnik, proszę o radę i wsparcie, z góry dziękuję
p.s.
do tej pory koszę kosiarką z napędem MTD z silnikiem Hondy model: SP 46 H 12A-668S677
Jest nie zawodna jak do tej pory a mam ją już z 12 lat, ale koszenie większej połaci w upał to mordęga no i rdza robi swoje tak więc nie pochodzi więcej jak z dwa sezony chociaż silnik jak nowy pali od kopa.
Re: Kosiarka traktorek do 15000 zl
MTD, Cub Cadet, Wolf Garten to wszystko jedna i ta sama firma. Castelgarden wraz ze Stigą to Global Garden Products a Honda to Honda. Prywatnie nigdy nie polecałem i dalej polecać nie bedę jakości MTD ale znam ludzi, którzy tak jak Ty są zadowolonymi użytkownikami. W tej cenie możesz przejrzeć takie marki jak Simlicity, Snapper czy Karsit. To są solidne urządzenia. Tak sobie rzuciłem jeszcze okiem to Oleo-Mac ma OM 105J/22H. O ile dobrze pamiętam to w poprzedniej pracy sprzedawałem właśnie ten model do znajomego klienta. Bardzo fajny sprzęt i bardzo dobrze pracował. Jednak przejrzyj sobie co w okolicy u Ciebie stoi z tych trzech marek: Simlicity, Snapper, Karsit.
-
- Przyjaciel Forum - silver
- Od: 8 sie 2015, o 11:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Taki budżet to ja polecę Viking w salonach Stihl.
Dzięki za odpowiedź rozejrzę się w mieście jak to wygląda na żywo, przez internet to wszystko wygląda tak samo specyfikacje są pisane bardziej od strony marketingowej niż technicznej, a o vikingu też myślalem. Piszczcie jeszcze jak macie jakieś spostrzeżenia.
Lepiej kupić teraz czy poczekać na sezon, myślicie że teraz jest szansa na lepsze ceny?
Lepiej kupić teraz czy poczekać na sezon, myślicie że teraz jest szansa na lepsze ceny?
Teraz możesz naprawdę dobrze kupić to co stoi w sklepie. Wielu sprzedawców chętnie wypchnie ze sklepu coś co zajmuje miejsce zimowego asortymentu. Poszukaj, pewnie coś znajdziesz.
-
- Przyjaciel Forum - silver
- Od: 8 sie 2015, o 11:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dodam jeszcze żeby szukać opcji 2 cylindrowej jak dobrze pogadasz to rabat chociażby w vikingu 15%- 20% od ceny katalogowej mi taki proponowali rok temu ale w ostatniej chwili się wycofałem mam 1500 m trawnika w dużej powierzchni bez zakamarków kupiłem elektryczną makite z napędem, i nie mam problemu z przechowywaniem.
Zapomnialem jeszcze zapytac o firme John Deere przereklamowana czy warta uwagi zważając że do domowego użytku?