Mój ogród, moja miłość - Ilona 2715 (część III)
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój ogród, moja miłość - Ilona 2715 (część III)
Piękne masz dalie. Ja wielbiam szczególnie fiolety i te tęczowe róże. Tym bardziej mi żal że u mnie całe zapasy wymarzły w tym roku w garażu. Muszę się przynajmniej z tych chciejstw wyleczyć bo nie mam jak przetrzymywać
Dlatego chłonę obrazki z wielką przyjemnością
Dlatego chłonę obrazki z wielką przyjemnością
- imwsz
- Od: 22 lip 2011, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Na Twoje zastanawianie się odpowiem tak - na pewno jest to stres wystąpić przed kamerą i jeśli ktoś mówi, ze nie to uważam wypowiedź nad wyraz na "górkę". Nawet profesjonaliści się stresują
Słuchaj eMka i odwagi Ja zapewne będę trzymała kciukasy
A że ogród z pewnymi niepokazywanymi niedoskonałościami a kto lub co jest w pełni doskonałe. Zawsze znajdzie się ktoś co mu jakiś szczegół nie będzie odpowiadał.
I taka nasza uroda
A ja właśnie najbardziej lubię ogladać takie programy. Ogród jest wtedy w pełni żyjący a gospodarz ciągle go udoskonala wedle własnej wizji.
Wówczas nawet te braki czy niedoskonałości nie przeszkadzają tylko dodają mu ciągłości w wizji wykonawczej
Ale się nabazgrałam ale jeszcze coś .... Miałyśmy z koleżanką (osobno) przyjemność w takim zakresie nagraniowym i wierz mi, że mimo stresu gra warta świeczki. Dla zwykłego zjadacza chleba to nieocenione przeżycie i doświadczenie a stres mija z czasem nagrywania
Tym kartoniskiem to zwaliłaś mnie z nóg
Słuchaj eMka i odwagi Ja zapewne będę trzymała kciukasy
A że ogród z pewnymi niepokazywanymi niedoskonałościami a kto lub co jest w pełni doskonałe. Zawsze znajdzie się ktoś co mu jakiś szczegół nie będzie odpowiadał.
I taka nasza uroda
A ja właśnie najbardziej lubię ogladać takie programy. Ogród jest wtedy w pełni żyjący a gospodarz ciągle go udoskonala wedle własnej wizji.
Wówczas nawet te braki czy niedoskonałości nie przeszkadzają tylko dodają mu ciągłości w wizji wykonawczej
Ale się nabazgrałam ale jeszcze coś .... Miałyśmy z koleżanką (osobno) przyjemność w takim zakresie nagraniowym i wierz mi, że mimo stresu gra warta świeczki. Dla zwykłego zjadacza chleba to nieocenione przeżycie i doświadczenie a stres mija z czasem nagrywania
Tym kartoniskiem to zwaliłaś mnie z nóg
Pozdrawiam - Ilona
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
- Biedronka641
- Od: 5 cze 2012, o 17:17
Ilonko bardzo cieszę się razem z Tobą z wygranej.
Dawniej go kupowałam,ostatnio rzadko . Teraz kiedy Twój ogród jest w nim to muszę go znów zakupić.
Fajnie by było też zobaczyć Twój ogród w telewizji.
Dalie masz
Dawniej go kupowałam,ostatnio rzadko . Teraz kiedy Twój ogród jest w nim to muszę go znów zakupić.
Fajnie by było też zobaczyć Twój ogród w telewizji.
Dalie masz
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Ilonko jak ja się cieszę, możesz być z siebie dumna, bo on Twój, nie jakiś wymyślony przez projektantów, tylko przez Ciebie, piękny ogrod , a ja będę mogła się pochwalić koleżankom w pracy, że to ogród mojej koleżanki z FO , bo gazetę w pracy w kiosku mam zawsze zostawioną
- christinkrysia
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
Ilonko cały czas męczyło mnie to zdjęcie bo cos mi nie pasowało na koleusailona2715 pisze: gratisowo dostałam takiego koleuska, ponoć to jakaś nowość, dla mnie na pewno, gdyż go jeszcze nie widziałam
Często szperam w sieci po stronach z koleusami i setki odmian przeleciały mi przed oczami ale żaden nie przypominał tej rośliny na zdjęciu.
Po konsultacji z hobbystą okazało się, że to roślina jednoroczna Szarłat trójbarwny (Amaranthus tricolor) i kilka lat temu zachwycona szarłatami siałam je - między innymi i tego .
Pracownicę sklepu ogrodniczego wprowadzono w błąd ... wiem, że tam będziesz i pisałaś o jej miłej osobowości więc warto kobietę wyprowadzić z błędu.
Jutro wysyłam fuksję magellana Riccartonii -wielkość taka,że swobodnie może zimować ale zrobisz jak zechcesz. Skoro miejsce po tamtej nadal wolne to musisz ją mieć
Mam tez większe ale rosną w gruncie i kwitną więc póki co szkoda wykopywać.
Przy okazji dołączę się do gratulacji - należy się Wam czyli całej rodzince za ogromny wkład pracy.
-
- Od: 31 paź 2011, o 16:34
Ilonko zakupy spore ,ale dalie bardzo mnie zauroczyły ,masz cudowne.
Moje w tym roku bardzo słabo kwitną ,chyba maja za sucho.
Moje w tym roku bardzo słabo kwitną ,chyba maja za sucho.
- ilona2715
- Od: 7 wrz 2010, o 11:47
Wandziu, dziękuję kochana , bardzo się cieszę, że tak go odbierasz, mam nadzieję, że w przyszłym sezonie będę mogła pokazać nawet te skrywane teraz zakątki, tam gdzie trwa przebudowa baraku jest dosłownie pobojowisko, ale robię dokumentację jak będzie już w miarę porządnie, to wówczas wstawię fotorelację
Madziu, pewnie, że fajnie byłoby zobaczyć swój ogród w telewizji, ale jeszcze nie teraz, dopóki trwa w nim "rewolucja" nie bardzo nadaje się wszystko do pokazania, zdjęcia można tak robić, aby omijać zakątki "wstydu", ale nie wiadomo co pokazałaby kamera, poza tym to było zaproszenie tylko do castingu, więc i tak wielka niewiadoma
Dorotko, no właśnie na tym pokazanym , mam nadzieję, że w przyszłym sezonie, jak troszkę zostanie już uprzątnięte po przebudowie baraku, będę mogła pokazywać wszystko, pobożne życzenie
Beatko, ładny koleusek jak się okazuje to szarłat trójbarwny, w życiu bym na to nie wpadła gdyby nie Krysia, mam nadzieje, że tulipanki pokażą swe piękno w przyszłym sezonie, cebulki bardzo ładne, ziemia odpowiednio przygotowana (przynajmniej tak mi się wydaje) tylko najgorsze to czekanie i świadomość, że najpierw musi być zima
Miłeczko, sprawdziłam, tak to Alauna Clair-Obscure, ależ Ty jesteś obeznana w ich nazwach , ale co ja się dziwię, na początku też nie rozpoznawałam róż, a teraz idzie mi już znacznie lepiej, rozszyfrowałam też następne
myślałam, że to Myama Fubuki, ale Krysia właśnie mnie uświadomiła, że nie, może pomożesz
Mingus Jushua
Veilchenblau, przynajmniej pod taką nazwą ją kupiłam, ale na zdjęciu wyglądała nieco inaczej, jak na początku sprawdzałam w necie to było pokazane dokładnie to opakowanie, które kupiłam, teraz nie mogę nic znaleźć na jej temat nie ć
i jeszcze raz Alauna Clair-Obscure
Sarah Mae
Aurore
Buisson Sofia
nn do rozszyfrowania
Acapulco
to wszystkie jakie mam, wreszcie udało mi się je zebrać "do kupy"
Jolka, po drugim czy trzecim sezonie, jak już tu zamieszkaliśmy, wyniosłam swoje na strych łącznie z odmianowymi mieczykami, cannami w pudłach zabezpieczone trocinami i też wszystko mi wymarzło, powiedziałam wówczas, że nigdy więcej takich, ale tak jakoś znów mi się troszkę uzbierało, przetestowałam ostatnio piwnice u mamy i sie udało. Fakt faktem muszę to wszystko zapakować i wywieźć, ale co się nie robi, żeby było pięknie
Ilonko, dziękuję za doping i motywację, ale na razie nie dam się namówić , jak będzie jeszcze kiedyś mi dane, to może wówczas, a jeśli chodzi o kamery to miałam zaszczyt kilka lat temu brać udział w nagraniu dla jakiegoś znanego programu naukowego (edukacyjnego), w palmiarni z moimi psiakami, ale teraz zabij mnie nie pamiętam już ani tytułu ani tak znanego i popularnego wówczas nazwiska prowadzącego, notabene nawet tego nie widziałam, ponoć było pokazane, ale mnie nie powiadomili
Alu, ja kupiłam drugi egzemplarz, żeby choć jeden został na pamiątkę
Iwonko, dumna to może za dużo powiedziane, ale na pewno bardzo się cieszę i mam satysfakcję, że tak to wszystko wyszło bez żadnych chociażby wskazówek, ale wiem też, że gdyby nie to forum i wszyscy "zielonozakręceni" nigdy by taki nie był i tu właśnie ukłon dla wszystkich
Krysiu, masz rację ładny mi koleusek , dziękuję za wszystko kochana , jak ja Ci się odwdzięczę, muszę, no muszę to napisać, Ty również miałaś udział w jego powstawaniu, inspirowały mnie Twoje zdjęcia, dobre rady i wzbogaciły roślinki od Ciebie , więcej na pw
Jadziu, dzięki , wydaje mi się, że ten sezon ogólnie jakiś ciężki dla roślin albo taki skwar, że podlewanie ratuje im jedynie życie albo znów mokro i zimno
co w ogrodzie piszczy
zakwitła mi języczka z własnego siewu, obok wydmuchrzycy piaskowej (we wiaderku) pęcherznica Diabolo (od Krysi) sadzona zeszłej jesieni
coraz bardziej przebarwiająca się Pinky Winky i uszykowane miejsce dla nowych tulipanków, na zdjęciu wygląda tak jakoś wąsko, to chyba kąt nachylenia, bo w rzeczywistości jest dość szeroko
wrzos, który rośnie bez żadnych zabiegów pozostałość po pierwotnym wrzosowisku
rozplenice pokazują kłosy
niezawodna Aphrodite, kwitnie znacznie więcej, ale akurat jej strzeliłam fotkę
fuksja zimująca w domu
troszkę kwitnących rozchodników, niestety bez nazw, jakoś nigdy o nie nie zadbałam
Madziu, pewnie, że fajnie byłoby zobaczyć swój ogród w telewizji, ale jeszcze nie teraz, dopóki trwa w nim "rewolucja" nie bardzo nadaje się wszystko do pokazania, zdjęcia można tak robić, aby omijać zakątki "wstydu", ale nie wiadomo co pokazałaby kamera, poza tym to było zaproszenie tylko do castingu, więc i tak wielka niewiadoma
Dorotko, no właśnie na tym pokazanym , mam nadzieję, że w przyszłym sezonie, jak troszkę zostanie już uprzątnięte po przebudowie baraku, będę mogła pokazywać wszystko, pobożne życzenie
Beatko, ładny koleusek jak się okazuje to szarłat trójbarwny, w życiu bym na to nie wpadła gdyby nie Krysia, mam nadzieje, że tulipanki pokażą swe piękno w przyszłym sezonie, cebulki bardzo ładne, ziemia odpowiednio przygotowana (przynajmniej tak mi się wydaje) tylko najgorsze to czekanie i świadomość, że najpierw musi być zima
Miłeczko, sprawdziłam, tak to Alauna Clair-Obscure, ależ Ty jesteś obeznana w ich nazwach , ale co ja się dziwię, na początku też nie rozpoznawałam róż, a teraz idzie mi już znacznie lepiej, rozszyfrowałam też następne
myślałam, że to Myama Fubuki, ale Krysia właśnie mnie uświadomiła, że nie, może pomożesz
Mingus Jushua
Veilchenblau, przynajmniej pod taką nazwą ją kupiłam, ale na zdjęciu wyglądała nieco inaczej, jak na początku sprawdzałam w necie to było pokazane dokładnie to opakowanie, które kupiłam, teraz nie mogę nic znaleźć na jej temat nie ć
i jeszcze raz Alauna Clair-Obscure
Sarah Mae
Aurore
Buisson Sofia
nn do rozszyfrowania
Acapulco
to wszystkie jakie mam, wreszcie udało mi się je zebrać "do kupy"
Jolka, po drugim czy trzecim sezonie, jak już tu zamieszkaliśmy, wyniosłam swoje na strych łącznie z odmianowymi mieczykami, cannami w pudłach zabezpieczone trocinami i też wszystko mi wymarzło, powiedziałam wówczas, że nigdy więcej takich, ale tak jakoś znów mi się troszkę uzbierało, przetestowałam ostatnio piwnice u mamy i sie udało. Fakt faktem muszę to wszystko zapakować i wywieźć, ale co się nie robi, żeby było pięknie
Ilonko, dziękuję za doping i motywację, ale na razie nie dam się namówić , jak będzie jeszcze kiedyś mi dane, to może wówczas, a jeśli chodzi o kamery to miałam zaszczyt kilka lat temu brać udział w nagraniu dla jakiegoś znanego programu naukowego (edukacyjnego), w palmiarni z moimi psiakami, ale teraz zabij mnie nie pamiętam już ani tytułu ani tak znanego i popularnego wówczas nazwiska prowadzącego, notabene nawet tego nie widziałam, ponoć było pokazane, ale mnie nie powiadomili
Alu, ja kupiłam drugi egzemplarz, żeby choć jeden został na pamiątkę
Iwonko, dumna to może za dużo powiedziane, ale na pewno bardzo się cieszę i mam satysfakcję, że tak to wszystko wyszło bez żadnych chociażby wskazówek, ale wiem też, że gdyby nie to forum i wszyscy "zielonozakręceni" nigdy by taki nie był i tu właśnie ukłon dla wszystkich
Krysiu, masz rację ładny mi koleusek , dziękuję za wszystko kochana , jak ja Ci się odwdzięczę, muszę, no muszę to napisać, Ty również miałaś udział w jego powstawaniu, inspirowały mnie Twoje zdjęcia, dobre rady i wzbogaciły roślinki od Ciebie , więcej na pw
Jadziu, dzięki , wydaje mi się, że ten sezon ogólnie jakiś ciężki dla roślin albo taki skwar, że podlewanie ratuje im jedynie życie albo znów mokro i zimno
co w ogrodzie piszczy
zakwitła mi języczka z własnego siewu, obok wydmuchrzycy piaskowej (we wiaderku) pęcherznica Diabolo (od Krysi) sadzona zeszłej jesieni
coraz bardziej przebarwiająca się Pinky Winky i uszykowane miejsce dla nowych tulipanków, na zdjęciu wygląda tak jakoś wąsko, to chyba kąt nachylenia, bo w rzeczywistości jest dość szeroko
wrzos, który rośnie bez żadnych zabiegów pozostałość po pierwotnym wrzosowisku
rozplenice pokazują kłosy
niezawodna Aphrodite, kwitnie znacznie więcej, ale akurat jej strzeliłam fotkę
fuksja zimująca w domu
troszkę kwitnących rozchodników, niestety bez nazw, jakoś nigdy o nie nie zadbałam
-
- Od: 31 paź 2011, o 16:34
Ilono jakie ładne dalie
Trawy też masz ogromne i takie dostojne
Trawy też masz ogromne i takie dostojne
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 30 kwie 2014, o 19:16
Ilonko, kupiłam gazetę i wielkie brawa dla Ciebie
dalie i trawy, są po prostu prześliczne by nie powiedzieć boskie
ja sobie wypoczywam w sanatorium zaś córka ma na głowie dom no i niestety szkoła się zaczęła - rady itp, ale mnie to na razie nie dotyczy ja się kuruje
dalie i trawy, są po prostu prześliczne by nie powiedzieć boskie
ja sobie wypoczywam w sanatorium zaś córka ma na głowie dom no i niestety szkoła się zaczęła - rady itp, ale mnie to na razie nie dotyczy ja się kuruje
ogrodowy Szkodnik
- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Ilonko,piękny ten rozchodnik o takich krwisto czerwonych barwach,nazbierało ci sie ich troche.Ten szarłat piękny,ale ja skubnęłam w tym roku w jednym miejscu szczepkę koleusa o takich podłużnych liściach i przyjął się.Był tak piękny i niespotykany,ze nie mogłam się oprzeć nie zważając gdzie jestem.
- takasobie
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
Zrób jeszcze trochę zdjęć tej białej! Może być to Albion, albo Silver City, ale trzeba się przyjrzeć!
Jaka jest wysoka?
Czy kwiat jest czysto biały, czy tak od środka jest zielonkawy? żółtawy?
Jaka jest wysoka?
Czy kwiat jest czysto biały, czy tak od środka jest zielonkawy? żółtawy?
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- christinkrysia
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
Ilonko rozplenica u Ciebie już prawie kwitnie
Jutro zajrzę do środka swojej bo może lada chwila ...
Wiosną przesadzaliśmy ją bo pieknie sie rozrosła ale zbytnio zasłaniała krzew hortensji .
Może i to być przyczyną opóźnienia.
Fuksja z innej grupy ładna - ile ma lat ? Już kiedyś na ryneczku miałam ja w reku ale odstawiłam. To jedna doniczka więcej na zimowanie ... więc
Rozchodniki delikatnie rozchylają pąki i już pszczoły i osy mają gdzie ucztować. Lubię je obserować.
Spora kolekcja choć NN ale urok się liczy.
Jutro zajrzę do środka swojej bo może lada chwila ...
Wiosną przesadzaliśmy ją bo pieknie sie rozrosła ale zbytnio zasłaniała krzew hortensji .
Może i to być przyczyną opóźnienia.
Fuksja z innej grupy ładna - ile ma lat ? Już kiedyś na ryneczku miałam ja w reku ale odstawiłam. To jedna doniczka więcej na zimowanie ... więc
Rozchodniki delikatnie rozchylają pąki i już pszczoły i osy mają gdzie ucztować. Lubię je obserować.
Spora kolekcja choć NN ale urok się liczy.
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Ilonko
Piękne dalijki
Piękne dalijki