zUliróżanka na RODOS
- klarysa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 mar 2011, o 17:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: zUliróżanka na RODOS
Ulko, pokaźna kolekcja
.

Justyna
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...

-
- Od: 17 sty 2009, o 17:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ulka, mam chyba nazwy dla dwóch Twoich róż; 76-New Dawn, 77 - Alberich.
Poszukaj w google i porównaj.
Poszukaj w google i porównaj.
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Ogród Elżbiety
Dzięki Elsi, jeśli to nie one to trudno, ja je tak podpisałam, bo faktycznie wszystko się by zgadzało.
- Bogsaf
- 500p
- Od: 1 kwie 2014, o 13:40
- Kontakt:
Ulu, zachwyciłem się tym Twoim ogrodem różanym 

- mati1999
- 1000p
- Od: 3 maja 2013, o 13:17
Re: z Uliróżanka na RODOS
Piękne masz róże
taka ilość to dosć sporo u mnie uzbierało się w ciągu roku z 1 do 13 krzaków
ale też się cieszę
z Barkarole jestem zachwycony tak jak ty podobnie z chopina i lavaglut 

-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 16 wrz 2014, o 12:46
Imponująca kolekcja róż, chyba zaczynam się powoli zarażać różami, kilka już mi wpadło w oko, opisy bardzo pomocne - bedzie wiadomo co szukać 

Pozdrawiam Ewa
- daysy
- Od: 13 lut 2014, o 12:45
Ula witam jestem u Ciebie pierwszy raz, przejrzałam Twoje sliczności i wiesz co ,chyba mamy taką samą nn-kę u Ciebie z nr 84
jeśli chcesz wejdź do mnie , ja wstawię jej fotkę. Zapraszam.
jeśli chcesz wejdź do mnie , ja wstawię jej fotkę. Zapraszam.
Ula przeglądałam Twoje piękne zdjęcia i okazuje się, że mamy bardzo podobny gust różany. Moje plany nasadzeń na jesień to New Dawn, Rosarium U., Aleksander McKenzie, Ascot, Bonica i chyba jednak Aspirynka. Podoba mi się też Novalis, ale nie wiem czy go zmieszczę.
Mam pytanie - czy Ascot i Aspirynkę masz posadzone pojedynczo czy w grupie? Bo niektóre strony polecają sadzić je w grupach dla lepszego efektu. Chcę je zamówić i nie wiem czy brać po 3 czy po jednej.
Mam pytanie - czy Ascot i Aspirynkę masz posadzone pojedynczo czy w grupie? Bo niektóre strony polecają sadzić je w grupach dla lepszego efektu. Chcę je zamówić i nie wiem czy brać po 3 czy po jednej.
Ogród pełen pięknych kwiatów i roślin- to marzenie, które zamierzam spełnić
A w planach był tylko trawnik...
Kasia
A w planach był tylko trawnik...
Kasia
Powiem Ci tak. Zależy od gleby. Ja Ascot mam pojedynczo a wygląda jak kępa krzaków. U mnie za mało miejsca, bym miała sadzić kilka obok.
- patkaza
- Od: 22 cze 2010, o 23:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
New Dawn ??...moja jest bardziej brzoskwiniowa bladziuchna i ma nieco inny układ kwiatów...urwij kwiatka jak będziesz do mnie jechała to porównamy. Moja kwitnie aż do mrozów.
Opowieść o moim miejscu...cdnn
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
Ulcia podziwiam Twój zapał w tworzeniu tego wątku czy róża która przesadziłaś bliżej domku to ta co była przy wejściu ? to ta co ją tak podziwiałam? A moja New Dawn zakwitła malutkim kwiatkiem teraz skojarzyłam .
wielkie
za utworzenie tego wątku. 
wielkie

Niestety na razie nie przybędzie więcej róż. Jeszcze tylko kilka mam do wstawienia do prezentacji ale zdjęcia robione ponad mc temu coś mi wcięło. Tak więc najpewniej ten rok zamknę na tych, co pokazałam.
Na pewno uszczuplę kolekcję o Papageno, ma złe stanowisko, a jej doskonałe tempo rozrostu - skłoniło mnie, by ją oddać przyjaciółce, u niej, róża ta będzie się mogła bardziej zaprezentować. Poza tym skłaniam się powoli bardziej ku żółtym, pomarańczowym i czerwonym ale z odcieniem pomarańczy odmianom. Tak mnie po tych kilku krótkich latach naszła decyzja.
Na pewno uszczuplę kolekcję o Papageno, ma złe stanowisko, a jej doskonałe tempo rozrostu - skłoniło mnie, by ją oddać przyjaciółce, u niej, róża ta będzie się mogła bardziej zaprezentować. Poza tym skłaniam się powoli bardziej ku żółtym, pomarańczowym i czerwonym ale z odcieniem pomarańczy odmianom. Tak mnie po tych kilku krótkich latach naszła decyzja.
Witam.
Dziś przemyślałam, pewne nie duże grono róż mam bez zdjęć, chciałam je pierw pofotografować. Ale jak można się domyśleć prawie to nie realne w tym roku.
Stąd więc dopiszę wszystkie do listy, wraz z 3ema dziś nabytymi. A zdjęcia uzupełnię - latem.
Dziś przemyślałam, pewne nie duże grono róż mam bez zdjęć, chciałam je pierw pofotografować. Ale jak można się domyśleć prawie to nie realne w tym roku.
Stąd więc dopiszę wszystkie do listy, wraz z 3ema dziś nabytymi. A zdjęcia uzupełnię - latem.
- ewka36jj
- Od: 10 cze 2012, o 18:31
Ulka, czytam ze w sierpniu miałaś ponad 50, ale w zdjęciach doszłaś do znacznie wiekszej ilości
To się nazywa rozwój!
Super opisy, dawaj dalej...

Ewunia muszę się zebrać. Ale dokładnie tego nie zrobię, nie zdążyłam na czas zrobić wszystkim zdjęć, 3 dokupiłam niedawno.