Latem w wiejskim ogrodzie cz. 20
- TerDob
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Latem w wiejskim ogrodzie cz. 20
Witaj Marysiu
Śliczna ta róża
Zdjęcie wschodu słońca U mnie też dzisiaj słoneczko - idę pracować do ogrodu
Miłego dnia
Śliczna ta róża
Zdjęcie wschodu słońca U mnie też dzisiaj słoneczko - idę pracować do ogrodu
Miłego dnia
- maliola
- Od: 26 cze 2012, o 16:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Marysiu piękne ujęcie zaspanych roślinek
- Mandragora
- Od: 25 maja 2008, o 16:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Czy ta śpiąca fioletka to Rhapsody in Blue? Wygląda nie tylko na zaspaną, ale i strasznie zmarzniętą Mam nadzieję, że aktualnie już się ogrzewa - u mnie 2 dzień słonka - normalnie cud jakiś
-
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Marysiu, przez pierwszą, fioletową fotkę,,,zachłysnęłam się herbatą. Minus upałów jakie nawiedziły moje strony to taki, że róże bardzo zmarniały i niektóre nie powtarzają. Rapshody
-
- 200p
- Od: 6 cze 2014, o 21:43
Często podziwiałam wszystko w tym pięknym zakątku , ale nawiązując do dyskusji o hortensji VF mam pytanie.Ja wsadziłam ją wiosną już przyciętą.Teraz jest już koloru buraczkowego. Jest moją pierwszą i nie wiem kiedy ją ciąć. Czy teraz czy dopiero wiosną?
A ta róża śliczna tak jak wszystko dla pracowitej Właścicielki
Pozdrawiam
- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
Jak nie kochać róże one są takie piękne, a jeszcze uchwycone w odpowiednim momencie po prostu
zwalają z nóg.
He he truskawki a może jakiś pęd wśród zawilców zawieruszył się. no dobra tak sobie pomyślałam bez wielkiego entuzjazmu napisałaś a to było przyczyną
zwalają z nóg.
He he truskawki a może jakiś pęd wśród zawilców zawieruszył się. no dobra tak sobie pomyślałam bez wielkiego entuzjazmu napisałaś a to było przyczyną
- anym
- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Marysiu a tę turzycę z obrzeżonymi liśćmi masz w cieniu? U mnie co roku końcówki jej liści przysychają i tak sobie myślę żeby przesadzić ją w bardziej cieniste miejsce
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Dzień pełen wydarzeń! rano musiałam się przygotować do wizyty miłych gości, Irminki i jej M. To wielka przyjemność pokazać swój ogród takiej koneserce roślin Dostałam od gości piwonię odmianową i już ją posadziłam
Potem jazda do Krakowa i szybko do ogrodu posadzić resztę prezentów. W szybkim tempie zasiedlam grządki jarzynowe Oprócz dawnych doniczek w tzw. przechowalni z bieżących nowości mam wszystko posadzone. Wieczorem jeszcze zmagałam się ze śliwkami i mam mocne postanowienie pójść wcześniej spać bo inaczej to zasnę na klawiaturze
Małgosiu tak róża jest taka w realu a czasem nawet bardziej fioletowoniebieska
Tereniu oj ja też dzisiaj poszalałam i mam nadzieję, że jutro będę mogła dalej coś robić, a nie syczeć z bólu
Dziękuję był miły, a ja na jutro życzę dobrego dnia!
Olu jak przystało na wczesną porę trochę mało wyraźne
Milenko ona to! właśnie dlatego ją cyknęłam bo cała oszroniona była u mnie też! ale jutro już podobno
Małgosiu moje niektóre dopiero teraz zaczynają (np. R. Kórnik) to może i Twoje zakwitną
Aniu p przeczytać tyle miłych słów na koniec dnia to najlepsze jego zakończenie, dziękuję Ci
Przed zimą nie tniemy hortensji, a na wiosnę jak ją przytniesz to patyczki wsadź do ziemi i będziesz miała, albo kolejne krzaczki, albo na wymianę
Serdecznie Cię pozdrawiam i zapraszam a może założysz swój wątek i pokażesz nam ogród?
Misiu wyjaśnienie na pw
Oczywiście róże bardzo mi się podobają, ale jest tyle pięknych mniej okazałych roślin
Nie zawieruszył się żaden pęd, tylko mają obie rośliny podobną sztywność i wygląd pędów chciałabym żeby zakwitły na wiosnę
Aniu anym turzyca rośnie w cieniu, ale też ma podsuszone brzegi (niektóre)
Na dobranoc ceglasta dalia
Potem jazda do Krakowa i szybko do ogrodu posadzić resztę prezentów. W szybkim tempie zasiedlam grządki jarzynowe Oprócz dawnych doniczek w tzw. przechowalni z bieżących nowości mam wszystko posadzone. Wieczorem jeszcze zmagałam się ze śliwkami i mam mocne postanowienie pójść wcześniej spać bo inaczej to zasnę na klawiaturze
Małgosiu tak róża jest taka w realu a czasem nawet bardziej fioletowoniebieska
Tereniu oj ja też dzisiaj poszalałam i mam nadzieję, że jutro będę mogła dalej coś robić, a nie syczeć z bólu
Dziękuję był miły, a ja na jutro życzę dobrego dnia!
Olu jak przystało na wczesną porę trochę mało wyraźne
Milenko ona to! właśnie dlatego ją cyknęłam bo cała oszroniona była u mnie też! ale jutro już podobno
Małgosiu moje niektóre dopiero teraz zaczynają (np. R. Kórnik) to może i Twoje zakwitną
Aniu p przeczytać tyle miłych słów na koniec dnia to najlepsze jego zakończenie, dziękuję Ci
Przed zimą nie tniemy hortensji, a na wiosnę jak ją przytniesz to patyczki wsadź do ziemi i będziesz miała, albo kolejne krzaczki, albo na wymianę
Serdecznie Cię pozdrawiam i zapraszam a może założysz swój wątek i pokażesz nam ogród?
Misiu wyjaśnienie na pw
Oczywiście róże bardzo mi się podobają, ale jest tyle pięknych mniej okazałych roślin
Nie zawieruszył się żaden pęd, tylko mają obie rośliny podobną sztywność i wygląd pędów chciałabym żeby zakwitły na wiosnę
Aniu anym turzyca rośnie w cieniu, ale też ma podsuszone brzegi (niektóre)
Na dobranoc ceglasta dalia
- Lisica
- Od: 19 lut 2013, o 19:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Marysiu!
Tym razem nie przychodzę z siódmym pytaniem na temat VF
Chcę Ci pokazać kilka kaszubskich pejzaży.
Oto pierwszy. Czujesz ten bezkres?
A to drugi. Czujesz ten spokój, jaki płynie z widoku pasących się krów?
Pozdrawiam serdecznie!
Tym razem nie przychodzę z siódmym pytaniem na temat VF
Chcę Ci pokazać kilka kaszubskich pejzaży.
Oto pierwszy. Czujesz ten bezkres?
A to drugi. Czujesz ten spokój, jaki płynie z widoku pasących się krów?
Pozdrawiam serdecznie!
Lisica
"Tylko błękit wciąga nas..."
"Tylko błękit wciąga nas..."
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Lisico czuję! ja tam byłam i widziałam to na własne oczy !
Bardzo dobrze się czułam na Kaszubach
Serdeczności ślę
Bardzo dobrze się czułam na Kaszubach
Serdeczności ślę
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Na ostatniej fotce tyle dobroci na tej łące Oj pozgarniałoby się to wszystko do worka, a roślinki by się ucieszyły .W/g mnie to najlepszy nawóz lepszy, a potem koński
- bartosz les
- Od: 24 sie 2013, o 09:02
Marysiu,chodzisz na grzyby bo widzę że są tam dość duże lasy,u nas w lasach nie brakuje grzybów
-
- 200p
- Od: 6 cze 2014, o 21:43
Na te wszystkie miłe słowa zasłużyłaś Kochaniutka w 100 %. Ja na razie douczam się i podpatruję, bo będę wkrótce właścicielką 20 arowej działki. na razie mam tylko małą działeczkę ,ale przy tak pięknych ogrodach nie mam czym się chwalić Dziękuję za informację o VF
Pozdrowionka
Pozdrowionka