40 Doniczkowych Historii Miłosnych
- ewa321
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 lip 2014, o 17:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: 40 Doniczkowych Historii Miłosnych
Tereniu - moja dracenka to nic w porównaniu z tym, co Ty i Twój kaktusik pokazaliście tutaj
Zielone wybryki, czyli najoryginalniejsze fotki roślin
Arku - żurawkowe maleństwa były bardzo zadowolone z komplementów
Basiu -
Kochani - pozdrawiam Was niedzielnie, słonecznie i serdecznie i taka różana sesja na miłe rozpoczęcie dnia
Powiem tylko tyle, że róże niestety nie są moje Sesja to efekt wyprawy do klasztoru Cystersów w Mogile,
a róże zrobiły tam niemal festyn !!
Tylko żółte, ale ile kolorów !!! Tylko żółte - ale za to jak one pachniały, cały dziedziniec klasztoru w różanym zapachu
A krótka foto-relacja z wyprawy do Mogiły tutaj --> Szlakiem PRL-u ... i nie tylko, czyli krakowski miszmasz
cdn
Zielone wybryki, czyli najoryginalniejsze fotki roślin
Arku - żurawkowe maleństwa były bardzo zadowolone z komplementów
Basiu -
Kochani - pozdrawiam Was niedzielnie, słonecznie i serdecznie i taka różana sesja na miłe rozpoczęcie dnia
Powiem tylko tyle, że róże niestety nie są moje Sesja to efekt wyprawy do klasztoru Cystersów w Mogile,
a róże zrobiły tam niemal festyn !!
Tylko żółte, ale ile kolorów !!! Tylko żółte - ale za to jak one pachniały, cały dziedziniec klasztoru w różanym zapachu
A krótka foto-relacja z wyprawy do Mogiły tutaj --> Szlakiem PRL-u ... i nie tylko, czyli krakowski miszmasz
cdn
Pozdrawiam i zapraszam
- karolacha
- Od: 1 cze 2014, o 15:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ewa 321 Ewuniu, róże śliczne, a zapach czuję w domu no i otoczenie ....super, lubię takie zabytki , a jeśli jeszcze połączone z przyrodą to już super ! Karola i czekam na cdn
- maadro
- 1000p
- Od: 17 mar 2014, o 20:21
Ewula piękne masz żurawki, a głodna dracenka jest na tyle mądra, że nie wrosła zupełnie siecią korzonków w ziemię fikusa, ale widać, że się do tego przygotowała, gdybyś nadal tam nie zaglądała.
W ziemi tej rosną jeszcze inne roślinki, czy powiesz jakie? Podoba mi się ta patyczkowata ciemnozielona trawka, czy to może jakiś sukulent ?
Czy przemyślałas już jak chcesz przezimować żurawki ? Pytam, bo mam ten sam problem.
Jeśli zostaną na balkonie musisz pomyśleć o jakichś pojemnikach, czy większych donicach, bo nie wiem czy w tych w jakich rosną nie będa narażone na przemarznięcie korzeni.
Moje dwie rosną w jednej 10-cio litrowej donicy i mam zamiar tę donicę wstawić do pudła styropianowego, a wierzch nakryć galęziami choiny.
Nie wiem tylko czy nie powinnam przesadzić ich do dwóch donic.
Pięknie dziękuję za różany poranek , zapachniłaś, oj zapachniłaś .....
Pięknego słonecznego dnia życzę.
W ziemi tej rosną jeszcze inne roślinki, czy powiesz jakie? Podoba mi się ta patyczkowata ciemnozielona trawka, czy to może jakiś sukulent ?
Czy przemyślałas już jak chcesz przezimować żurawki ? Pytam, bo mam ten sam problem.
Jeśli zostaną na balkonie musisz pomyśleć o jakichś pojemnikach, czy większych donicach, bo nie wiem czy w tych w jakich rosną nie będa narażone na przemarznięcie korzeni.
Moje dwie rosną w jednej 10-cio litrowej donicy i mam zamiar tę donicę wstawić do pudła styropianowego, a wierzch nakryć galęziami choiny.
Nie wiem tylko czy nie powinnam przesadzić ich do dwóch donic.
Pięknie dziękuję za różany poranek , zapachniłaś, oj zapachniłaś .....
Pięknego słonecznego dnia życzę.
Pozdrawiam serdecznie - Ewa
balkonowo i doniczkowo
balkonowo i doniczkowo
- karolacha
Ewa 321 Mobilizujesz nas pisząć, że <pustki na FO> ja się zrehabilituję ale na razie to się zachwycam Twoimi żurawkami, piękne, kolorowe i widać jak je kochasz pozdrawiam karola
- karolacha
No i ciekawe co zrobiłaś z draceną? zwłaszcza z jej korzonkiem
Jak one TYLKO żółte,to czemu różowa widzę???
- mati1999
- 1000p
- Od: 3 maja 2013, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
O mój Boże moje ukochane bo mogilskie bardzo dziękuję
- ewa321
Karolciu -
No właśnie, z tym zapachem róż to różnie bywa Bo z moich obserwacji wynika, że najczęściej nie pachną
A te u Ojców Cystersów no to po prostu ? zapachowy obłęd !!
I strasznie się cieszę, że trafił do Ciebie mój apel żebyś częściej gościła na FO z fotkami.
Co do dowcipnej draceny, to obwiążę ją czerwoną kokardką i w najbliższym czasie pójdzie jako prezent do ? mojej mamy,
bez wdawania się w szczegóły
Mnie jedna dracena wystarczy, a tą kupiłam z litości, i obiecuję sobie, że żadnych więcej "litościwych zakupów" nie zrobię !!
Ewciu -
Taaa, ta dracenka jest bardzo mądra Efektem tej jej mądrości jest przeprowadzka do mojej mamy ?
Ależ Ty jesteś spostrzegawcza !! Tak, w fikusie coś tam było extra, a przybyło jeszcze więcej !!
Najpierw był mini fikus, mini sansewieria i dracena, a teraz jest ? mini fikus, mini sansewieria, kilka odmian crassuli,
jakieś dwa sucholubki i dwa gatunki stapelii !!
Wierzch donicy fikusa jest, przepraszam ? był strasznie goły, tylko sucha ziemia.
Wykorzystałam tą suchą ziemię dla sucholubków ? kolejna mega-oszczędność miejsca na parapecie
A teraz wygląda to tak
A z żurawkami zrobię to samo co Ty - wszystkie są w malutkich doniczkach, więc włożę je do jednej wielkiej wyścielonej styropianem, a na górę gałęzie czy coś ...
Tulap ? no mnie o to nie pytaj ja się na różach kompletnie nie znam !! Ja je tylko podziwiam i obwąchuję
Ale dokładnie tak jest ? tam są wyłącznie krzaki żółtych róż, a gdzieniegdzie pomiędzy żółtymi ? odcienie różu cudo !!
I to samo się stało z oleandrem, który dałam mojej mamie.
Dałam - bo był żółty, nie bardzo mi się podobał, a u niej po paru tygodniach zmienił kolor i wybarwił się na taki,
którego bezskutecznie poszukiwałam po ogrodniczych całe lato ? na łososiowy !!
Pierwsza fotka ? kolor sprzed 2 miesięcy, druga ? aktualne kolorki
Mati -
Jak ja się cieszę, że masz taką frajdę !! A te róże są naprawdę obłędne !!
Kasiu ?
Od 2 dni czuję ten zapach !! No cóż, do moich różnych zielonych dziwactw, to znaczy do tego, że np gadam z moimi roślinkami
doszły mi jeszcze ... omamy zapachowe
No właśnie, z tym zapachem róż to różnie bywa Bo z moich obserwacji wynika, że najczęściej nie pachną
A te u Ojców Cystersów no to po prostu ? zapachowy obłęd !!
I strasznie się cieszę, że trafił do Ciebie mój apel żebyś częściej gościła na FO z fotkami.
Co do dowcipnej draceny, to obwiążę ją czerwoną kokardką i w najbliższym czasie pójdzie jako prezent do ? mojej mamy,
bez wdawania się w szczegóły
Mnie jedna dracena wystarczy, a tą kupiłam z litości, i obiecuję sobie, że żadnych więcej "litościwych zakupów" nie zrobię !!
Ewciu -
Taaa, ta dracenka jest bardzo mądra Efektem tej jej mądrości jest przeprowadzka do mojej mamy ?
Ależ Ty jesteś spostrzegawcza !! Tak, w fikusie coś tam było extra, a przybyło jeszcze więcej !!
Najpierw był mini fikus, mini sansewieria i dracena, a teraz jest ? mini fikus, mini sansewieria, kilka odmian crassuli,
jakieś dwa sucholubki i dwa gatunki stapelii !!
Wierzch donicy fikusa jest, przepraszam ? był strasznie goły, tylko sucha ziemia.
Wykorzystałam tą suchą ziemię dla sucholubków ? kolejna mega-oszczędność miejsca na parapecie
A teraz wygląda to tak
A z żurawkami zrobię to samo co Ty - wszystkie są w malutkich doniczkach, więc włożę je do jednej wielkiej wyścielonej styropianem, a na górę gałęzie czy coś ...
Tulap ? no mnie o to nie pytaj ja się na różach kompletnie nie znam !! Ja je tylko podziwiam i obwąchuję
Ale dokładnie tak jest ? tam są wyłącznie krzaki żółtych róż, a gdzieniegdzie pomiędzy żółtymi ? odcienie różu cudo !!
I to samo się stało z oleandrem, który dałam mojej mamie.
Dałam - bo był żółty, nie bardzo mi się podobał, a u niej po paru tygodniach zmienił kolor i wybarwił się na taki,
którego bezskutecznie poszukiwałam po ogrodniczych całe lato ? na łososiowy !!
Pierwsza fotka ? kolor sprzed 2 miesięcy, druga ? aktualne kolorki
Mati -
Jak ja się cieszę, że masz taką frajdę !! A te róże są naprawdę obłędne !!
Kasiu ?
Od 2 dni czuję ten zapach !! No cóż, do moich różnych zielonych dziwactw, to znaczy do tego, że np gadam z moimi roślinkami
doszły mi jeszcze ... omamy zapachowe
Pozdrawiam i zapraszam
No,ja tam byl brał,i powiedział,że za dracenke trzeba zapłacic
- ewa321
Albo wiem !!! Powiem mamie, że wymieniam oleandra na ... dracenę
Pozdrawiam i zapraszam
Na jedno wychodzi.
No ale byś nie była sobą,co nie?
No ale byś nie była sobą,co nie?
- maadro
- 1000p
- Od: 17 mar 2014, o 20:21
Ewuś
A to złośliwiec
Mam na myśli oleandra - kameleona .
Ale nie zamieniaj się, wystarczy szczepeczka, będzie więcej miejsca na inne na zimę.
Aha, a chodzilo mi o mini sansewierie, piękna ona jest
No i jeśli im razem dobrze, to dobrze im tak.
A to złośliwiec
Mam na myśli oleandra - kameleona .
Ale nie zamieniaj się, wystarczy szczepeczka, będzie więcej miejsca na inne na zimę.
Aha, a chodzilo mi o mini sansewierie, piękna ona jest
No i jeśli im razem dobrze, to dobrze im tak.
Pozdrawiam serdecznie - Ewa
balkonowo i doniczkowo
balkonowo i doniczkowo