Latem w wiejskim ogrodzie cz. 20

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Latem w wiejskim ogrodzie cz. 20

Post »

Marysiu! Lisie ogonki i pelargonia już rosną. ;:108 Serdecznie dziękuję ;:168 ;:168 ;:168
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
ogla
500p
500p
Od: 27 kwie 2010, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu ta tawuła to chyba Crispa, mam podobną i tak się nazywa:)
Przypomniałaś mi o mieczykach i daliach. Jakoś w tym roku ich nie posadziłam, ciekawe czy coś z nich jeszcze zostanie do przyszłej wiosny...
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Marysiu - piękne masz zakątki w ogrodzie ;:138 Kocham takie z drzewami i trawką , ;:oj ta pierwsza fotka z aleją mnie zauroczyła ;:138
Przypuszczam ,że sił masz więcej do pracy ,ja już nie bardzo .Pomocnik mój też pracuje zawodowo więc sama rozumiesz :(

Koty bardzo eleganckie - Top Modele ;:138
Awatar użytkownika
dorkow0
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2013, o 22:58

Post »

Marysiu... ;:196
Wszystko posadzone i rośnie... Buziaki zostawiam... ;:cm
Wśród Sosen... Buków... Kotów...
Część 1Część 2
Dorota
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Jagódko nie jest tak źle byłaś już tutaj (22 str.), a Ty tego lata wojażowałaś i ogród reorganizowałaś ...jesteś usprawiedliwiona ;:196
Nad zielonym częściej nie panuję niż próbuję okiełznać, szczególnie kochają mnie pokrzywy od pysiutkich do ogromnych jak bestii na czas nie zauważę ;:oj
Za uznanie dziękuję, ale jestem pewna, że na nie nie zasługuję :wink:
Powiem nieskromnie ...piękne Obrazek
Dziękuję! że wpadłaś na południe Obrazek
Bogusiu każdy ogród ma swój urok jak widać w nim rękę i charakter właściciela ;:168 Cieszę się że przesyłeczka doszła, bo już mi to leżało na sercu ;:167 pelargonia szybko się rozmnoży, bo jest bezproblemowa Obrazek, a imię jej Stellar Arctic StarObrazek
Agnieszko R. rugosa Kórnik osiąga 1 - 1,5 m to u mnie na pewno osiągnie więcej ;:306
Siewka jest koralowa i wyrosła z nasion otrzymanych na wiosnę z Polanu. Na torebce napisane stało Floksy i nie wiem jakie :lol: ale chyba jest to wiechowaty :wink: stąd moje wątpliwości Obrazek
U mnie dzielżany osiągają ogromne rozmiary i przy pierwszym deszczu leżą, już nawet częściowo je cięłam w czerwcu i dorosły do tych nie cięty i leżą wszystkie ;:223
Olgo oj widać :oops: oliwnik gubi liście a orzechy spadają ...to jak to nazwać :?:
Koty a szczególnie Maciek nachalnie upomina się o pieszczoty Obrazek
Asiu bo pewnie już ma taki charakter, ale jak sobie kogoś w domu upatrzy to dla niego będzie miła. Maciek przyszedł do mnie na kolana po 2 latach ;:219
Bartoszu ciekawa jestem Obrazek
O tam Małgosiu i najbardziej bulwersuje nas tu mieszkających, bo my chodzimy kilometry a ktoś siada w auto i wychodzi z niego prawie w lesie. Kasia była wczoraj z Lolą i spotkała tych przyjemniaczków ...nie przebierali w słowach, to prymitywne towarzystwo ;:14
Małgosiu ja po pasie startowym też się nachodzę ;:oj wierz mi, mam co mam i cieszę się z tego ;:167 Kotek do nas przyszedł w odwiedziny (zaplątał się), to ładny, zadbany kotek i na pewno ma właściciela Obrazek
Olgo o tak, tak! przypominam sobie Obrazek
Szkoda może jeszcze wsadzisz do doniczki i jak będzie spadać temperatura wciągniesz do domu, bo w przeciwnym razie nic z cebul nie będzie ;:185
Jadziu pierwsza fotka, to kto zna mój ogród jest dla niego charakterystyczna Obrazek, można rzec wizytówka Obrazek
Sił mam niewiele, nawala kręgosłup (rwa k.) i ostroga w pięcie, ale kuleje i zapycham bo siedzieć nie będę ;:185 nie mam pomocnika mój M nie z tych ;:185
Kociaki to nasze maskotki Obrazek
Dorotko jak się cieszę ;:196
Dla moich miłych gości słonecznikowe słoneczko ;:4

Obrazek
Awatar użytkownika
Lisica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2013, o 19:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Marysiu! :wit

Czy martwić się nadchodzącą jesienią, czy cieszyć z pięknej końcówki lata?
Oto jest pytanie.
Myślę, że znam Twoją odpowiedź: cieszyć się, cieszyć i jeszcze raz cieszyć.
Zrobiłaś przepiękne zdjęcie białym kosmosom (to nasza wspólna miłość ;:226 ).
Natomiast zabójcze spojrzenie Twojej kocicy podbiło moje serce. Lubię takie wymowne kocie spojrzenie!
Pozdrawiam z pięknych Kaszub.
Lisica
"Tylko błękit wciąga nas..."
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Marysiu co ja czytam Rwa Cię dorwała ?? współczuje , znam ten ból , życzę dużo , dużo zdrówka ;:196
Piszesz o jesieni i że Oliwnik gubi liście , mój też ;:108 a ja myślałam że zachorował i miałam zaglądać mu do korzeni , czy go coś nie podjada ;:223 Powiedz mi czy no nie przemarza zimą , czy trzeba go jakoś okrywać ???
słonecznikowe słoneczko cudne - dziękuje .
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witaj Lisico!
Jak Ty mnie już znasz ;:168 zaiste cieszyć się, bo na martwienie zawsze jest czas :oops:
Kosmosy są nieobliczalne, bo nigdy nie wiadomo który kolor przeważy, a tańczące kosmosy to po maczkach najbardziej zwiewne kwiaty :heja
Monia Ci się spodobała, a wiesz Ty że wychowała ją moja koleżanka i zawsze w oczach Moni widzę spojrzenie mojej koleżanki ;:306
To charakterna śliczna kocica ;:215
Południe pozdrawia piękne Kaszuby ;:167

Tereniu ta f.... już mnie drugi raz trapi, pierwszy raz zastrzykami zatrzymałam, a teraz zabrakło mi determinacji żeby iść do lekarza :wink: i raz lepiej raz gorzej w zależności od wysiłku jaki włożę w ogród :uszy dziękuję za życzenia ;:196
Oliwnik o którym piszę jest starym drzewem (20 - 30 lat) i nie przemarza, no może czasem gałązki ale i tak go przycinam, bo opanowałby każde wolne miejsce. Dostałam od Michała malutki, ale ten wygląda dziwnie i nie wiem czy to jest sprawa zbliżającej się jesieni ;:202
Trochę późno posiałam słoneczniki, ale za to są piękną ozdobą ;:167
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Dzięki Marysiu ;:196 Mój Ołownik posadziłam na nowej działce , jest młodziutki i dlatego pytam , piszesz że z niego duże drzewo wyrośnie a ja myślałam że to krzew ;:223 więc muszę mu zmienić miejscówkę ale chyba już wiosną .
Idź kobieto do lekarza , jak się da to przerwij to ..... nie musisz cierpieć ;:185
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Tereniu już kolejny tydzień obiecuję sobie, że jak nie przestanie to pójdę....i co? nie idę ;:131
Masz rację że to krzew, ale u mnie ma dwa grubsze pnie kiedyś pokazywałam zdjęcie jak znajdę to Ci wyślę na pw :lol:
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Maryś ;:4 to już troszkę długo trwa może zdecydujesz się na wizytę u dochtora :)
a słonecznika muśże Ci zabrać i już ;:306 dobranoc ;:19
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
dorkow0
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2013, o 22:58

Post »

Marysiu... Aż mi Cię szkoda, ta cholera potrafi człowiekowi życie uprzykrzyć... I nawet, jak ją podleczymy, to się odezwie... Pewnie samotna się czuje... :twisted:
Właśnie się wybieram do masażysty, ale najpierw muszę być zdrowsza... Bo mi powiedział, że on lekarzem nie jest... No, już czuję, że mi lepiej... :roll:
Wśród Sosen... Buków... Kotów...
Część 1Część 2
Dorota
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Misiu co sobie zaplanuję, że pójdę to jest dzień lepszy, jak lepszy to łopata, i góra dół i znowu gorzej ;:306
Słonecznik dla Ciebie
Obrazek

Dorotko stale sobie przyrzekam, że jak przejdzie to będę solennie ćwiczyć ... i wiesz jak to się kończy ;:131
Ani sanatorium , ani rehabilitacji nie pomogła :?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”