Storczykowy festiwal kwiatów -Lady H
Re: Storczykowy festiwal kwiatów -Lady H
O kurcze, kulki mchu, koszyczki z mchem już były, ale żeby kawałek drewienka :o
Oby wydobrzało
Oby wydobrzało
-
- 200p
- Od: 17 lut 2014, o 13:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Prześliczny storczyk, uwielbiam takie maziańce. Ostatnio chciałam takiego kupić, ale miał pleśń w podłożu, a był jedyny taki na całą paletę
Ja baaaaardzo długo szukałam nieco innego.I też albo była pleśń albo pajęczyna.Tego w końcu przytargał mąż ale nie jest dokładnie taki o jakim marzyłam.Co nie zmienia faktu że bardzo mi się podoba Mam go od lutego ...Był dosyć wysoki a ja za takimi nie przepadam więc ucięłam badyle po przekwitnięciu z nadzieją że kolejne u mnie wyrosną mniejsze.Nic z tego Liście się jeszcze wydłużyły a pędy które teraz wypuścił mają chyba po pół metra ...
Nieźle :o, mój nowy też ma długawy pęd i zabiera się za jego przedłużanie, ale chyba jakoś go w dół poprowadzę czy coś
- Russski
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 lut 2013, o 13:32
Halinko, przędziorki atakują Ci phalki?
Ja u siebie widziałem je na wszystkich storczykach prócz właśnie phalków które stały zaraz obok.
Nie wiem od czego to zależy, może po prostu najmniej im smakują...
Ja u siebie widziałem je na wszystkich storczykach prócz właśnie phalków które stały zaraz obok.
- anetka12
- 100p
- Od: 4 kwie 2013, o 12:32
śliczne zygopetalum mam nadzieję, że spotkam podobne w sklepie, bo od dawna mi się takiie marzy
A w dendrobium phal. to chyba norma wyrastanie kilku pędów na jednej bulwie, u mnie niektóre miały nawet 5 pędów wyrastających w innym czasie:)
A w dendrobium phal. to chyba norma wyrastanie kilku pędów na jednej bulwie, u mnie niektóre miały nawet 5 pędów wyrastających w innym czasie:)
of course you should be afraid of the dark, you know what's out there...
moje storczyki
pozdrawiam, Aneta
moje storczyki
pozdrawiam, Aneta
Mam storczyki stosunkowo krótko bo mniej więcej od 6-ciu lat i nigdy nie miałam żadnych problemów Ani robactwa ani pleśni ani chorób bakteryjnych.Z początkiem lipca kupiłam na Allegro 2 szt .adenium w tygodniowym odstępie czasu.Dokładnie obejrzałam i postawiłam z boku na kwietniku po czym wyjechaliśmy na urlop.Po powrocie okazało się że są łyse bo straciły wszystkie liście a gołe badyle spowite są pajęczynami.Wiadomo przędziory .Zaatakowały mi podczas 2-tygodniowej nieobecności wszystko co rośnie w domu(nawet w innym pokoju).Walczyłam z nimi z wielkim trudem bo ręka mnie boli po operacji i wygląda na to że je pokonałam ale dla kilkunastu roślin było już za późno.Samych fiołeczków straciłam 9 szt. Właśnie tutaj na forum zaczęłam czytać że inni również kupili od tego sprzedawcy rośliny z żywym inwentarzem i w akcie desperacji ,szukając pomocy założyłam sobie własne konto Czyli nie ma tego złego ......Russski pisze:Halinko, przędziorki atakują Ci phalki?
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 lip 2014, o 19:26
Piękny falek!
- Bogsaf
- 500p
- Od: 1 kwie 2014, o 13:40
- Kontakt: