Ogrodowe rewolucje czyli jak powstaje nasz azyl

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogrodowe rewolucje czyli jak powstaje nasz azyl

Post »

Anna55 ,na 5 fotce od góry jest kłosowiec anyżowy Golden Jubilee (agastache).
ANIU ,sorki ,że Cię wyręczyłam . ;:196 :wit
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

I ja mam kłosowca. ;:138 Bardzo na niego wiosną "chorowałam" toteż musiałam popełnić zakup. ;:131 Mój to Agastache foeniculum 'Caerulea' - kłosowiec fenkułowy i też jestem z niego bardzo zadowolona.
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52

Post »

A ja mam jeszcze biało kwitnącego .Ogromny krzaczor z niego rośnie i bardzo się rozsiewa . ;:108
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu! zarumieniłam się ;:108 ;:108 ;:108 krepę ;:306 , chęci i zdrowie na razie mam. Nieważne co wskazują cyferki przy
PESEL-u,nieprawdaż?Pozdrawiam cieplutko ;:168
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Aniu widzę dziki bez ;:oj Czy robisz go w słoiczki na zimę :?:
Bo ja tak ,co roku :wit
Awatar użytkownika
ann_30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2012, o 10:36

Post »

Robercie i ja plądruję wszystkie okoliczne markety w poszukiwaniu ciekawych cebulek kwiatowych.W Tesco jeszcze nie byłam ale na pewno sprawdzę jaką mają ofertę ;:108
Anulla oj co niektórzy zazdroszczą włosów tylko mi nikt nie zazdrości czesania ;:306 Na szczęście moja bratowa lubi bawić się we fryzjerkę i wymyśla moim dziewczynom nowe fryzury.Młodsza córcia jeszcze nie wpadła na pomysł samodzielnego obcinania włosów ale starsza kiedyś skróciła sobie grzywkę na długość jednego centymetra ;:14 Trzeba było widzieć minę fryzjerki u której próbowałyśmy to naprawić ;:173
aage i ja pamiętam to oczekiwanie na pierwszy dzwonek ;:173 Jak miło jest powspominać swoje szkolne czasy ;:108
persymona każdy z nas ma jakieś marzenia.Ja na zagospodarowanie terenu wokół domu czekam już 7 lat i wreszcie będzie to możliwe.Pocieszam się,że przynajmniej będzie to najbardziej przemyślana rabata w moim życiu :;230 Co ciekawe najładniej kwitnie ta z budlei którą kupiłam w Biedronce więc jeśli Ci się taka trafi to polecam ;:108
anabuko1 i ja trafiam na gąsienice w ogrodzie ale niestety aparat nie pozwala mi na zrobienie lepszych zdjęć ;:223 Budlei mam cztery kolory ale to ich pierwszy rok u mnie więc mam nadzieję,że jeszcze bardziej mnie zachwycą w przyszłym sezonie ;:108
Anna55 co do roślinki to Jola już za mnie odpowiedziała :wink: Dodam tylko,że liliowce już posadzone (oczywiście moje dziewczyny mi pomagały,bo to w końcu ich rabata).Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam ;:196
Filemon24 40 nowych wrzosów to już prawdziwa plantacja ;:154 I ja pokusiłam się w tym roku o zakup hortensji.Nie ogarnęło Cię w tym roku pospolicie występujące szaleństwo zakupu roślin cebulowych? ;:183
JolantaG miło mi Cię gościć ;:168 Co do kłosowca to pewnie masz rację,tym bardziej ,że to najprawdopodobniej jeden z Twoich gratisów ;:196
Aneczko pokaż swojego kłosowca.Jest podobny do mojego?
Bogusiu może to oklepane ale nie ważne ile się ma lat tylko na ile się czujemy.Najważniejsze to stawiać sobie nowe cele i mieć poczucie,że ma się dla kogo żyć.Nic tak nie napędza jak miłość bliskich osób.Pozdrawiam serdecznie ;:196
e-babcia Jadziu kochana słoiczków u mnie na zimę dostatek :wink: Mam u siebie dziko rosnący czarny bez i kładę go w słoiczki głównie dla Teściowej,która uwielbia go do herbaty.Staram się przetwarzać wszystkie owoce i warzywa rosnące w ogrodzie bo to prawdziwa bomba witamin zimą ;:108
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu mój wygląda tak samo, tylko że liście ma zielone. :D Uwielbiam go. Na dodatek ładnie rósł tego sezonu. Mam nadzieję, ze w następnym to już całkiem mnie powali. ;:131
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Już po pierwszym dzwonku?
Filemon24
1000p
1000p
Od: 1 sie 2014, o 14:59
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu cebulki mnie jakoś nie kręcą w dodatku rzucili je akurat wtedy kiedy miałam na głowie zupełnie coś innego w dodatku bardzo absorbującego.
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu my tu czekamy na świeżą porcję zdjęć z ogrodu i wieści z frontu szkolnego. ;:65 ;:65 ;:65
Awatar użytkownika
ann_30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2012, o 10:36

Post »

Zostałam wywołana do odpowiedzi więc jestem-jak to w roku szkolnym przystało ;:306
aage już po pierwszym dzwonku i muszę przyznać,że dość łagodnie wchodzimy w szkolne klimaty :wink: Dziewczyny jak na razie zadowolone i oby taki zapał towarzyszył im przez cały czas ;:173
Filemon coś mi się obiło o uszy,że miałaś wesele w rodzinie ;:204 Ja zawsze szaleje z cebulkowymi zakupami a potem główkuję gdzie to wszystko upchnąć ;:173 Jak tak dziś na spokojnie policzyłam tegoroczne nabytki to wyszło mi ponad 200 cebulek a jak znam życie to jeszcze nie koniec ;:224
Aneczko ostatnie deszczowe dni nie nastrajały mnie do robienia zdjęć ale dziś już wyszło słonko ;:3 Starsza córcia to już szósta klasa więc o nią się nie martwię.To szkolna weteranka a na dodatek lubi szkołę i swoich nauczycieli,wszędzie jej pełno bo lubi się udzielać.Troszkę mi smutno,że za rok czeka ją zmiana i nauka w gimnazjum bo jej klasa, nauczyciele i my rodzice tworzymy świetną ekipę a nie wiadomo jak to będzie dalej :roll: Młodsza kończy sześć lat pod koniec roku więc zostawiliśmy ją w przedszkolu (klasa zerowa) i wiem,że to dobra decyzja.Nie wyobrażam jej sobie w jednej klasie z dziećmi prawie dwa lata od niej starszymi (np. taki siedmiolatek ze stycznia) bo według mnie dzieliła by je emocjonalna przepaść.

Kilka wrześniowych kolorków:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
I na zielono:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

A jutro z samego rana jedziemy na grzyby :tan Mąż wziął dzień wolnego bo stwierdził,że coś go ciągnie do lasu ;:306 Na szczęście ja też jadę więc będę miała go na oku :;230
Awatar użytkownika
Paulii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2013, o 15:03
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Aniu :wit Piękna fotorelacja z zoo :wink:
Córcie śliczniutkie i piękniutkie
Wrzos piękny. Fajniutka zielona ceramiczna gąsienniczka :roll:
Dalie piękne Budleja piekny ma kolorek :D
Kilka wrześniowych kolorków przepiękne ;:173 I na zielono śliczniutkie
Miłego udanego grzybobrania Wam życzę ;:196
Pauli :) "To możli­wość spełnienia marzeń spra­wia, że życie jest tak fascynujące"
Filemon24
1000p
1000p
Od: 1 sie 2014, o 14:59
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Pilnuj go Aniu w tym lesie :;230 u mnie z grzybami średnio bo już się sucho zrobiło. Jak były grzyby to nie było czasu iść bo przygotowania do wesela. Jeszcze nie doszłam do siebie po tym weselu ;:306 Dobrze że wszystko się udało i zabawa była super
Niestety trochę się rozchorowałam boli mnie gardło :?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”