Latem w wiejskim ogrodzie cz. 20

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Latem w wiejskim ogrodzie cz. 20

Post »

ale fajne masz kurki Marysiu :wit
Dzielżany piękne,ja ich nie mam więc podziwiam u ciebie ;:108
Dalijki, róże tez masz śliczne ;:333
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Aniu Pulpo a czerwone już masz? ;:306, bo ja nie ;:131 Pięknego dnia ;:168
Bartoszu ja niezmiennie 7 + kogut bo co przybywa jakaś to któraś ;:14 pada, teraz też jedna jest chora ;:oj
Tereniu moje róże też takie były ale wystarczy dwa dni bez deszczu i rozkwitają ładne kwiaty :lol: Heptakodium znalazłam u Strkl i tak mnie zaciekawił że kupiłam i spisuje się jak na razie ;:215
Oj tak! poranki na wsi są radosne jak nie koguty to ptaki, bo później włączają się często inne mniej miłe dźwięki, np discopolo z samochodowych odbiorników na podwórkach :twisted:
Kiedyś jak nie było kosiarek spalinowych było jeszcze miłej, bo w ruch szły jedynie kosy :D było, minęło, nie wróci ...
Wsi Aniu jesteś usprawiedliwiona! a wiesz że moja Niebieska Królowa jest kupowana wiosna w Auch i obrazek odpowiada temu co zakwitło ;:333 jest taka trochę zimna, jakby sztuczna ;:219
Zawsze Twoje wschody mogą poczekać na lepsze czasy więc jak będziesz mogła to cyknij zdjęcie ;:177 Mam taką starą książeczkę, o kurach która pożyczył mi autobusowy kolega jak zamierzałam nabyć kury i zrobiłam sobie ksero. Książka dla gospodyń mieszkających chyba przy PGR, bo z lat 50-tych ;:306 ale czasem z niej korzystam,
Aniu anabuko lubię to moje stadko! często przystaje i je obserwuję ... mam na to czas :lol:
Dzielżany koniecznie musisz mieć, bo jesienią zdobią ogród, a dalie w większości mam siane.
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Cześć, Marysiu :!:
A wiesz, że w zeszłym roku mój Filozof zbierał podpisy, żeby zlikwidować koguty, bo mu spać nie dają, za wcześnie pieją :;230. Oczywiście pogoniłam go z tą listą, bo pianie kogutów to chyba najprzyjemniejszy budzik ;:224.

Buziaki z upalnego słonecznego Pomorza - ;:196 Jagoda
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Marysiu, posyłam słońce, bo mam go dużo.A TY jakbyś z deszczem się widziała, przypomnij mu o mnie. :D
Cały czas zachwycam się Thomasem. Piękne kwiaty tworzy. Śliczności chłopak z niego. A Chopin duży rośnie? Cosik mi się wydaje, że ta jedna nn to jednak Chopin, chociaż biel kwiatów inna i kwiaty takie duże się tworzą. Ale na etapie pąką rozwiniętego idealnie pasuje.
Awatar użytkownika
Biotit
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 cze 2014, o 00:09

Post »

Kogut 1 klasa, kiedyś w Trójce był świetny reportaż o trunkowym kogucie, pamięta ktoś ?
Moje wątki
Festina Lente
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Marysiu melduję, że wszystko wysadzone i ma rosnąć, różyczki cudne, szczególnie pierwsza i druga, a jeśli mowa o kogucie trunkowym, to dawno temu miałam przygodę ze swoim kogutem, wypróżniałam słoiki z fermentowanymi owocami, kompotami, a kogutowi to tak posmakowało, że najadł się, napił i padł, no więc mówię do M, zagotuję wodę, a Ty go złam i na rosół będzie póki ciepły jeszcze, więc wrzątek w wiadrze, M koguta za nogi, kładzie na pieniek, zamachnął się, a kogut w krzyk, wyrwał się, darł się, że sąsiedzi się zlecieli zza płotu, w ostatniej chwili wytrzeźwiał ;:306 ;:306 ;:306
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Lekko zakręcona po cydrze lubelskim i Kubricku (wystawa) witam wieczorową porą ;:180
Jagódko a filozof to jakiej pci :;230 :;230
Jak można pozbawiać panie przyjemności ;:185 o pamiętam jak gdzieś kazano coś psom robić, żeby nie szczekały ;:124
Ludziom się poprzewracało w głowach to wszystko przez te atomy.
Ściskam po krakowsku ;:4
Małgosiu na razie słońce świeci ;:3 ale jutro ma być 26 st słońce i burze to kto wie może Ci coś załatwię ;:306
W książkach piszą że ma osiągać do 1,5 m , a mój ma 2,5 jak nic ;:oj Tu masz Chopina w rozkwicie

Obrazek

Piotrze nie pamiętam ;:185 i witam Cię w wiejskim ogrodzie ;:180
A jak ślicznie pieje ;:224
Iwonko jak ja lubię jak Ty o swoich zwierzętach opowiadasz! pamiętam jak opowiadałaś o kozie ;:167
Miał kogut szczęście, Wy mniejsze bo niedziela bez rosołu ;:306
Będzie rosło ;:168
Awatar użytkownika
Biotit
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 cze 2014, o 00:09

Post »

Chyba zadzwonię do Wojtka M. i poproszę o pomoc w znalezieniu tego reportażu, trochę pamiętam, jak na konic kogut się zapił wódką na śmierć.
Moje wątki
Festina Lente
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Marysiu trochę Ci zazdroszczę tej pierzastej menażerii i pobudki o wschodzie słońca .Kiedyś też miałam na ogródku takie towarzystwo ;:224 i trochę tęsknię za pianiem koguta ,wodzeniu kwoki gdy wybierała sie z młodymi na spacer ;:224 .No cóż to już zamierzchłe czasy ;:224
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Piotrze nie wiadomo czy się zachował? w czy to było tzn. w jakim programie?

Jadziu ja można powiedzieć jestem na początku drogi, ale za rok mam nadzieję na własne kurczątka. Tylko już się boję co to będzie jak wyklują się kogutki, chyba najmę oprawcę ;:oj chyba też będę nieszczęśliwa jak trzeba będzie przestać z braku sił, ale póki co ;:333
AmeliaL
200p
200p
Od: 23 maja 2013, o 19:18

Post »

Uroczy ten Chopin w rozkwicie i w ogóle wszystkie róże :)

Kogucik taki bielusieńki :) Jak szukałam męża dla swoich kurek to akurat białych kogutków nie mieli :evil: A takie najbardziej mi się podobają :wink:
Pozdrawiam Amelia
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sie 2012, o 14:52

Post »

Mi się ten Chopin podoba i chyba sobie sprawię. I kilka innych, które wypatrzyłam u Ciebie. Zastanawiam się tylko, kiedy lepiej sadzić. Na jesieni, czy na wiosnę ?
Awatar użytkownika
bartosz les
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sie 2013, o 09:02

Post »

Marysiu,szkoda kurki ;:145 moja też nie cały miesiąc temu padła,całymi dniami była taka osowiała i siedziała w kurniku ;:oj ,a po za tym piękne różyczki ;:215
Pozdrawiam Bartek
Nowy sezon 2020
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”