Wielka miłość od maja 2013, czyli działeczka Aneczki. Cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2012, o 19:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Wielka miłość od maja 2013, czyli działeczka Aneczki. Cz. 2

Post »

Aniu pieknie masz , bardzo mi sie podoba pomysl z dzbanem wylewajacy kwiaty chyba podkradne ten pomysl u mnie na skalniaku
Awatar użytkownika
bartosz les
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sie 2013, o 09:02
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

;:111 Jaki piękny powojnik pełny ;:111
Pozdrawiam Bartek
Nowy sezon 2020
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30

Post »

Ojojojoj,to moj multi blue leci samolotem na lekcje,tylko go dobrze naucz,ok? :;230

A zima to raczej sroga bedzie,bo dziewanny to w tym roku że hej,a bocianów juz nie ma i liscie spadaja z brzóz ;:24
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Ciiii Mateusz... ja nawet nie chcę tego słuchać!

Prawda Bartoszu? Kupiony u naszej forumowej Stasi. Polecam!

Babciabenia witaj u mnie. :wit Jeśli tylko masz ochotę to kopiuj pomysł. Będzie mi bardzo miło. :D

Sabinko Ty to jesteś mój słodziak. ;:168 U mnie po prostu zawsze jest co pokazać, bo mam 38 powojników. Gdybym miała z pięć, mogłoby być różnie... :oops:

Ruda masz rację. Nie zamierzam co roku wykopywać cebulowych. Sadzę je na miejscu dalii i kann, bo te dostały w tym roku niefortunne miejscówki, dalie szczególnie. Rozrosły się niebotycznie i strasznie panoszyły na rabatach, tłamsząc co nie co towarzystwo dookoła. :oops: I cieszę się, że natchnęłam Cie do szarpania cebul z Biedry. Przecież wszyscy je chwalą a cena w porównaniu z innymi miodzio! No i odmiany są bardzo urocze. Pochwal się co kupiłaś. :D

Aniu wykopuj wszystkie i przyślij do mnie! :D Nie ma sprawy! Tylko nie gwarantuję czy po reanimacji będę w stanie je oddać. :lol: :;230

Kupiłam dziś dwie bukietówki... ;:138 ;:138 ;:138 Bobo, która pójdzie na miejsce Limelight, co ma za mało miejsca i hortensję Phantom, którą zamierzam prowadzić na kiju. Pierwsza jest ładniutkim małym krzaczkiem. A druga ma ino jedną wysoką gidyję z ogromniastym kwiatostanem, który na wiosnę zetnę(tylko sam kwiat) i od tego pułapu będzie startować korona. :tan
Bardzo się cieszę z tych zakupów. I już nie mogę doczekać się przyszłego sezonu!
Zdjęcia później. Uciekamy na działkę. :heja
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Miłego działkowania :wit
Awatar użytkownika
bartosz les
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sie 2013, o 09:02

Post »

Również miłego dnia ;:3 ;:3 ;:3
Pozdrawiam Bartek
Nowy sezon 2020
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie wieczorową porą. :wit

Kupiłam hortensje bukietowe. Mam ich teraz 6. I normalnie zakochałam się w nich! I już nie mogę doczekać się piątku, by móc dokupić Polarnego Misia. ;:65

Kilka fotek:

Nowy nabytek -hortensja bukietowa Bobo:

Obrazek

Nowy nabytek -Phantom. Będzie prowadzona na pniu.

Obrazek

Obrazek

Phantom na pierwszym planie, za nią z lewej (mająca lekko czerwieniejące już liście) Pinky Winky, a z tyłu Limelight. Pinky zamieni się miejscówką z Vanille Fraise Renhy (którą, jak się dobrze przyjrzeć, widać z tyłu, z prawej). Dosadzę tam jeszcze Polar Bear. A na wiosnę cały ten teren hortensjowy będzie skopany. Położę agro i korę z szyszkami:

Obrazek

Dziś przesadzona Limelight (na jej miejsce poszła Bobo). W swoim starym, ciasnym miejscu nie mogła ukazać całego swego uroku. Teraz mnie powala na kolana. notabene to zeszłoroczny prezent imieninowy od mężusia, chyba szczerze dany. :wink:

Obrazek

Obrazek

Śliczny kwiatostan świecznicy:

Obrazek

Drugie tchnienie przetacznika:

Obrazek

Rogownica kutnerowata pięknie się rozrosła:

Obrazek
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Takie widoczki, że słów brakuje. ;:167

-- 6 wrz 2014, o 22:42 --

-- 6 wrz 2014, o 22:42 --

Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 mar 2011, o 10:29

Post »

aneczka1979 pisze: Kupiłam dziś dwie bukietówki... ;:138 ;:138 ;:138 Bobo, która pójdzie na miejsce Limelight, co ma za mało miejsca i hortensję Phantom, którą zamierzam prowadzić na kiju.
No nie wytrzymam ;:219 .
Przestanę do Ciebie zaglądać albo pójdę z torbami ;:224
Już teraz po hortusie gotowam lecieć - dobrze że prawie północ i zamknięte. Ale jutro .... ;:215 ..... z jedną .... no, najwyżej dwie .....
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Aniu super zakupy ;:333 Hortensje wciągają mnie tak jak róże,ale potrzebują więcej miejsca:)
Dziś byłam na giełdzie i o mały włos nie kupiłam Dollara...wiem miałam nie myśleć o zakupach :oops:
Nie kupiłam go tylko dlatego,że chwilę wcześniej znalazłam starą oszkloną latarenkę,którą chcę przemalować i ozdobić lawendowymi dodatkami ;:224
Phantom na pniu...hmm ciekawa jestem efektu :wink:
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu podziwiam nowe nabytki, też mam "kota" na punkcie bukietówek. Są piękne i bezproblemowe. Phantom śliczna, na pewno uda się na pniu. Niebieskie przetaczniki cudowne. Tulipanów nie musisz wykopywać, ja wykopałam po dwu latach i tylko te które musiały zmienić miejsce. Pozostałe kwitną bezproblemowo.
Perowskie przyjęte?
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie Kochani. :wit
Siedzimy właśnie na działce. Pogoda cudowna, pieczone skrzydełka, piwko i natura... czego chcieć więcej? ;:215

Soniu właśnie przed chwilą u nich byłam. Stoją pięknie na baczność, nie przygarbione... to chyba się przyjęły. ;:215 A jak firletka? ;:109

[quote="Annes 77"
Phantom na pniu...hmm ciekawa jestem efektu :wink:[/quote]

Aniu ja też... ja też! ;:215
Ja na bank dokupie jeszcze tego miśka. Może pokuszę się na jeszcze jedną Bobo... zobaczymy. Tego dolara babeczka też miała ale nie bardzo mam teraz gdzie wsadzać takie duże krzaczory, ale miśka jeszcze wcisnę. ;:109
Liczę u ciebie na fotki latarenki po Twoim tiuningu, już niedługo...

Ruda w Twoim ogródku na pewno zmieszczą się dwie bukietówki, ba sama wiesz, ze nawet więcej. Kupuj więc! ;:215 Są świetne i takie bezproblemowe... w upały wody się ino domagają i to wszystko!

Mateuszu dziękuję. Staram się jak mogę, by mi się podobało a jeśli jeszcze Wam się podoba to już pełnia szczęścia. :wink:

Co do hortensji... ogrodowe nie kręcą mnie wcale. Bukietowe mi się podobały. Ale jak wczoraj przesadziłam swoją Limelight (jedyny u mnie spory krzaczek hortensjowy) to oszalałam! Jakiez one piękne! No chcę więcej. Mam nadzieję, że moje wszystkie tegoroczne nasadzenia (2 x Vanille Fraise Renhy, Pinky winky, Bobo i misiek którego dokupię) w przyszłym roku zachwycą mnie tak jak zeszłoroczna Limelight . ;:65

Małż mój, jakiś czas temu ułamał mi gałązkę Vanilki, wsadziłam ją więc do ziemi. Widzę, że chyba się przyjęła. :heja Byłoby super!

Dobra zmykam zamieniac miejscem Pinky Winki i Vanilkę.
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zaraza na mnie wstępuje,no ch*****,babcia nie ma 5 hektarow :;230
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”