maadro 
Dzięki za podpowiedz.

Kłopot będzie z tym, że moje całe mieszkanie to 20m2 i jest tylko jedno duże okno+ jedno kuchenne które zajmuje w całości asparagus

Nie wiem za bardzo jak pomieszczę parapetowce, póki co prowadzę negocjacje z "komitetem blokowym" żeby udostępnili mi suszarnię. Co do fuksji, zdjęcie jest 11 postów niżej.
To będzie moja pierwsza zima w bloku i już truchleję jak na to zareaguje "zielona Ferajna" . Na razie kupiłem parę nawilżaczy na kaloryfer, a na jesieni zamontuję na brzozie perlator mgły- z terrarium -może jakoś będzie.
Biotit Papryki siałem w kwietniu, kiełkowały chyba na początku maja, ładnie rosły, ale najpierw dobrał się do nich przędziorek, a później mszyce. Aby się pozbyć robactwa opryskałem je "Karate Zeon " firmy syngenta. Trzymałem się bardzo dokładnie instrukcji i proporcji. Niestety wiesiołki, floksy i parę innych balkonowców padło, dosłownie wyglądały na spalone. Nie jestem ogrodnikiem, balkonem bawię się dopiero od wiosny, ale tego preparatu nie polecam - przynajmniej dla początkujących
Bogsaf dzięki za pochwałę

w Twoich rękach papryka na pewno przeżyje. Nie wiem jakiego koloru będą moje, ale jak coś to na wiosnę wymienimy się nasionami. Z przykrością donoszę, że z albicji i lagerstroemi nic nie wyszło, u mnie też im się nie spodobało.
justus27 dzięki za link bardzo się przyda

może uda mi się zrobić małe drzewko z fuksji

życzę wam wszystkim udanego końca lata , oby jesień była ciepła i łaskawa dla wszystkich naszych podopiecznych