Kasiu, wielkie gratulacje za ten kwiatuszek
Wiem co piszę Sama miałam tego storczyka i jedyne kwitnienie jakiego doczekałam to było 2 miesiące po
zakupie (czyli pewnie zapracował na nie hodowca).
Po tamtym kwitnieniu miałam roslinę jeszcze kilka lat i ani razu więcej nie zakwitła mimo, że starałam się zapewnić jej wszystko co lubi...
Kwiaty pachniały czekoladowo-kokosowo
Na początek taka, która juz przekwitła, tak długo zbierałam sie do wstawienia zdjec
I mała zbiorówka
A to już obecnie kwitnace
Zakwitła po dwóch latach od zakupu, przyszła w opłakanym stanie, bez korzeni, po dwóch latach na tyle je odbudowała ze postanowiła pokazać swoje kwiatki
Epicattleya El Hatilo, jak byłam w tym roku w storczykarni to ona właśnie tam kwitła, zapach miała silny, wręcz śmierdzacy, ta ładnie pachnie hiacyntami
Katlejki przepiękne Aż miło popatrzeć.I tak ładnie zaprezentowane.Ja zaczęłam się nimi interesować jakieś półtora roku temu i jeżeli się dogadamy (mam tylko 2 szt) to sobie jeszcze kilka kupię bo straaaasznie mi się podobają .A te Twoje to się umówiły że tak wszystkie jednocześnie ??
Po obejrzeniu takiej zbioróweczki nachodzi mnie ochota wyrzucić wszystko inne i kupić same cattleye
Także mam jedną szykującą się do kwitnienia, kolor niespodzianka...
Gratuluję Ci tak cudownych kwitnień.