Hojowo,storczykowo,skrętnikowo u deissy 2
- deissy
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 sie 2008, o 17:28
Re: Hojowo,storczykowo,skrętnikowo u deissy 2
Kinga to czekam efekt,taki mix może być ciekawy .
Trzecie kwitniejnie mojego Hibiskusa Nn zwanego pomponikiem Teraz dał po oczach i pokazał jaki potrafi być piękny Nie mogę uchwycić ale on ma taki długi słupek i na nim taki dość spory frędzel,wcześniej tak nie miał Troche to widać na tych niewyraźnych fotkach w realu jest mocno czerwony w środku jakby cieniowany białymi i ciemnymi smugami .
Trzecie kwitniejnie mojego Hibiskusa Nn zwanego pomponikiem Teraz dał po oczach i pokazał jaki potrafi być piękny Nie mogę uchwycić ale on ma taki długi słupek i na nim taki dość spory frędzel,wcześniej tak nie miał Troche to widać na tych niewyraźnych fotkach w realu jest mocno czerwony w środku jakby cieniowany białymi i ciemnymi smugami .
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Niesamowita Masz multiflorę, pięknie Ci kwitnie i rośnie
Widzisz, storczyki też Cię lubią...piękny jest.
I hibiskus... zaczynam się przyzwyczajać do widoków u Ciebie...z różami chińskimi...
Jak tam nasienniki skrętnika?
U mnie kolejne dojrzewają... zaczęłam wysiewy
Widzisz, storczyki też Cię lubią...piękny jest.
I hibiskus... zaczynam się przyzwyczajać do widoków u Ciebie...z różami chińskimi...
Jak tam nasienniki skrętnika?
U mnie kolejne dojrzewają... zaczęłam wysiewy
- deissy
Justynko,nasiennik ściemniał i teraz czekam aż się "wysypie" . Hibiskusy bardzo lubię,teraz mam okres skretnikowo-hibiskusowy....hoje coraz mniej mnie ciągną już...może przez ten brak miejsca nie wiem :)mam nadzieje że to przejściowe:).
- justus27
A łodyżka zielona, czy już brązowa? Bo jak brązowa, to już jest gotowy nasiennik do wysiewu.
Tylko Zdezynfekuj podłoże przed wysiewem. Ja zamgławiam Previcurem po wysiewie - ziemia z perlitem jest "wyparzona". Podobnie pojemniczek do którego Będziesz siać, Przetrzyj rozcieńczoną wodą utlenioną lub spirytusem...
Tylko Zdezynfekuj podłoże przed wysiewem. Ja zamgławiam Previcurem po wysiewie - ziemia z perlitem jest "wyparzona". Podobnie pojemniczek do którego Będziesz siać, Przetrzyj rozcieńczoną wodą utlenioną lub spirytusem...
- deissy
Łodyżka brązowa...ale nasiennik zamknięty jeszcze,a jak wyparzasz ziemie? w piekarniku?. Kurde nie mam takiego specyfiku jak piszesz...A powiedz mi jak już wysieje to przykrywać? czymś?Nasionka przysypać ziemią czy lepiej nie?
Wysiej w pojemnik który możesz nakryć przezroczystym wieczkiem, nasionka a potem będą mieć stałą wilgotność. Nasionek nie przykrywaj ziemią, ewentualnie delikatnie możesz przyklepać.Naprawdę delikatnie bo ta nasionka są mniejsze niż ziarna piasku.
Kasia Mój wątek skrętnikowy http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=68109" onclick="window.open(this.href);return false;
Wiatr wśród pól viewtopic.php?f=2&t=104380" onclick="window.open(this.href);return false;
Irysy SDB i TB https://www.forumogrodnicze.info/viewto ... 2#p6183292" onclick="window.open(this.href);return false;
Wiatr wśród pól viewtopic.php?f=2&t=104380" onclick="window.open(this.href);return false;
Irysy SDB i TB https://www.forumogrodnicze.info/viewto ... 2#p6183292" onclick="window.open(this.href);return false;
- justus27
Kaska1ge Ma rację...
Ja przyklepuję nasiona. Jedynie czasami, mieszam piasek z odrobiną ziemi i lekko "prószę" nasiona. Potem zamgławiam opryskiwaczem. Do mnożarki i na parapet. Dwa razy w tygodniu zamgławiam.
Zamiast prażenia ziemi - Kup jakiś środek do dezynfekcji podłoża( nie wiem, co u Ciebie w ogrodniczym jest dostępne; nie musi to być akurat Previcur). Inaczej Ci siewki będą chorować i Możesz się nie doczekać ich wzrostu.
Ja przyklepuję nasiona. Jedynie czasami, mieszam piasek z odrobiną ziemi i lekko "prószę" nasiona. Potem zamgławiam opryskiwaczem. Do mnożarki i na parapet. Dwa razy w tygodniu zamgławiam.
Zamiast prażenia ziemi - Kup jakiś środek do dezynfekcji podłoża( nie wiem, co u Ciebie w ogrodniczym jest dostępne; nie musi to być akurat Previcur). Inaczej Ci siewki będą chorować i Możesz się nie doczekać ich wzrostu.
Witaj,
jak mają się nasionka skrętnikowe - wysiane?
Będę zaglądała, by podziwiać Twoje zielone, kolorowe
jak mają się nasionka skrętnikowe - wysiane?
Będę zaglądała, by podziwiać Twoje zielone, kolorowe
Anna S.
Moje kwiatki
Moje kwiatki
- crazydaisy
- Od: 27 cze 2013, o 09:45
Klaudia, ja laduje ziemie w piekarnik na 150st. i nie ma upros, wszystko sie musi ugotowac. Jest tez opcja z mikrofala, ale do mikrofali musialabym po odrobinie dawac, a w piekarnik leci hurtem. W ziemi ktora kupuje zawsze jest ziemiorka, wiec gotowanie zyjatek jest zasada numer 1.
Kinga
Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija... ;) cz.3 - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 05&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Zgoda bez polskiej czcionki/Adminka
Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija... ;) cz.3 - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 05&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Zgoda bez polskiej czcionki/Adminka
- deissy
Dziekuje kochane za rady.Dla pewności je upieke i prysnę jakimś odkażaczem.
nuska89 jeszcze nie wysiane . Miło ze zajrzałaś zapraszam częściej.Musze trochę fotek wrzucić,bo się opuściłam
nuska89 jeszcze nie wysiane . Miło ze zajrzałaś zapraszam częściej.Musze trochę fotek wrzucić,bo się opuściłam
Wróciłam po dłuższej nieobecności- ale zdopingował mnie Twój ememes- stwierdziłam, że obejrzę sobie w powiększeniu ale tu jeszcze nie widać tej kwitnącej trąbki daturowej... poczekam- bardzo mi się miło zrobiło po Twojej wiadomości- cieszę się bardzo, ze u Ciebie tak ładnie zakwitła
Nadrobiłam cały wątek- pięknie Ci rośnie hojka lacunosa... na zdjęciach porównawczych widać to najlepiej dostałam ją od Ciebie- i zgadzam się- rośnie tak jak,,mamusia"- w zastraszającym tempie- nie wiem czy dobrze zrobiłam bo posadziłam ją razem z 2 innymi do jednej doniczki
hibiskus piękny... widzę nową miłość do mieczyków i lilii- nie dziwię się urokliwe są
remont korzystnie wpłynął na wielkość parapetów- z tego co widzę ale jak zobaczyłam kwietnik pierwsze co zrobiłam zaczęłam liczyć miejsca- bo wszelkie przeze mnie widziane rozpoczynały się od ok 4 doniczek- no proszę- co to jest 4 doniczki dla tak zielono zakręconych a tu aż 15 miejscówek- funkcjonalny i o pięknym wyglądzie
przybywa skrętników- i kwitnących i sadzonek temat mi bliski zdjęcie porównywalne liścia samby z chochelką
fuksje na maszynie do szycia- należycie wyeksponowane uciekająca- o przepraszam- czmychająca hoja no i te obsypane kwieciem
zaintrygowało mnie to epi- taka niespodzianka Cię czeka- nic czekamy razem z Tobą na efekty
wiele rzeczy widziałam na wątkach ale pomidorowej choinki jeszcze nie
pomiziałaś skrętnika- i to owocnie musiała piękna wyjść krzyżówka
na pewno pominęłam wiele- ale co zrobić jak tyle ciekawych roślinek i takich cudnych
Nadrobiłam cały wątek- pięknie Ci rośnie hojka lacunosa... na zdjęciach porównawczych widać to najlepiej dostałam ją od Ciebie- i zgadzam się- rośnie tak jak,,mamusia"- w zastraszającym tempie- nie wiem czy dobrze zrobiłam bo posadziłam ją razem z 2 innymi do jednej doniczki
hibiskus piękny... widzę nową miłość do mieczyków i lilii- nie dziwię się urokliwe są
remont korzystnie wpłynął na wielkość parapetów- z tego co widzę ale jak zobaczyłam kwietnik pierwsze co zrobiłam zaczęłam liczyć miejsca- bo wszelkie przeze mnie widziane rozpoczynały się od ok 4 doniczek- no proszę- co to jest 4 doniczki dla tak zielono zakręconych a tu aż 15 miejscówek- funkcjonalny i o pięknym wyglądzie
przybywa skrętników- i kwitnących i sadzonek temat mi bliski zdjęcie porównywalne liścia samby z chochelką
fuksje na maszynie do szycia- należycie wyeksponowane uciekająca- o przepraszam- czmychająca hoja no i te obsypane kwieciem
zaintrygowało mnie to epi- taka niespodzianka Cię czeka- nic czekamy razem z Tobą na efekty
wiele rzeczy widziałam na wątkach ale pomidorowej choinki jeszcze nie
pomiziałaś skrętnika- i to owocnie musiała piękna wyjść krzyżówka
na pewno pominęłam wiele- ale co zrobić jak tyle ciekawych roślinek i takich cudnych
Życie jest piękne:) pozdrawiam wszystkich zielono zakręconych- Karolina
mój wątek- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=67088" onclick="window.open(this.href);return false;
mój wątek- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=67088" onclick="window.open(this.href);return false;
- deissy
Karolinko witaj kochana,ale ja się za Toba stęskniłam .Jutro wstawie zdjęcia daturki i inne cudaczki Skrętnik nadal sobie siedzi zamknięty w nasienniku nawet dwóch...i nic zapakowałam go do foliowego woreczka i dalej nic:).
Ja miałam to samo- nie mogłam się doczekać kiedy pewne rzeczy, w życiu mi się unormują i będę mogła do Was wrócić spokojnie- skrętnik tylko ćwiczy Twoją cierpliwość- już niedługo będzie ,,wielkie otwarcie" z niecierpliwością wyglądam zdjęć Twoich zielonych podopiecznych- co tam się u nich zmieniło
Życie jest piękne:) pozdrawiam wszystkich zielono zakręconych- Karolina