Storczykowy festiwal kwiatów -Lady H
Re: Storczykowy festiwal kwiatów -Lady H
Będzie się działo Multiflorka zaczyna się rozkręcać
Pędziki na dendrobium rosną jak na drożdżach a w katlejkowych pochewkach też coś zaczyna się pojawiać
I jeszcze tak na marginesie...Przed chwilą pozbyłam się całkowicie firaneczki z sypialni która i tak była baaaardzo kusa ponieważ paproć wisząca na ścianie obok tak szaleje że zaczęła wrastać we wzorki tej firanki Jeszcze trochę i będę spać na korytarzu
Pędziki na dendrobium rosną jak na drożdżach a w katlejkowych pochewkach też coś zaczyna się pojawiać
I jeszcze tak na marginesie...Przed chwilą pozbyłam się całkowicie firaneczki z sypialni która i tak była baaaardzo kusa ponieważ paproć wisząca na ścianie obok tak szaleje że zaczęła wrastać we wzorki tej firanki Jeszcze trochę i będę spać na korytarzu
- anetka12
- 100p
- Od: 4 kwie 2013, o 12:32
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
piękna białe jednak mają coś w sobie:)
a dopóki nikt w domu nie protestuje, że nie ma gdzie się ruszyć bo wszędzie kwiatki, to jest dobrze
a dopóki nikt w domu nie protestuje, że nie ma gdzie się ruszyć bo wszędzie kwiatki, to jest dobrze
of course you should be afraid of the dark, you know what's out there...
moje storczyki
pozdrawiam, Aneta
moje storczyki
pozdrawiam, Aneta
U mnie nie ma protestów a nawet przeciwnie ..Mąż lubi moje storczyki i kaktusy i nawet sam czasem coś kupi Ale nie wiem co będzie gdy zobaczy że nie ma firanki
- anetka12
- 100p
- Od: 4 kwie 2013, o 12:32
No to zazdroszczę Mój uważa kwiatki za coś zbędnego, a żeby coś kupił sam z siebie to już w ogóle nie ma o czym mówić
of course you should be afraid of the dark, you know what's out there...
moje storczyki
pozdrawiam, Aneta
moje storczyki
pozdrawiam, Aneta
Mój czasem marudzi, jak w każdym sklepie chcę oglądać storczyki, ale nie postrzega ich jako coś zbędnego. Czasem mu tłumaczę co i jak z nimi postępować, by wiedział ^^
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 lip 2014, o 19:26
Jak cały rozkwitnie to dopiero będzie widok! Piękny
- gapapl
- Od: 1 maja 2014, o 21:55
Już teraz jest śliczny,ale fakt jak wszystkie pączki się otworzą to dopiero będzie widok
- Russski
- Od: 3 lut 2013, o 13:32
Twoja multiflora jest naprawdę multi z uwagi na ilość pączków, mam taką samą i raczej bym jej tak nie nazwał
Gratulacje
Gratulacje
Damian-Obecnie kwitnie jeszcze inna multiflora.Dopiero ona ma pąków .A mam też inną o nieco większych ,woskowych kwiatach i ona tak była obsypana niedawno kwiatami że w końcu pęd się złamał pod ciężarem mimo przypięcia do patyczka
- Paula15
- Od: 23 sie 2008, o 16:15
Jestem pod wrażeniem Twoich storczyków Niektóre w bardzo niespotykanych zestawieniach kolorystycznych Ale ten pachnący piwoniami....mmmm...
Paulinko Ten pachnący piwoniami bardzo długo kwitł i kilka dni temu ostatnie kwiatki z niego opadły ...Teraz miltonia przejęła pałeczkę i przyjemnie pachnie
Dzisiaj przyszły moje "cudeńka" .Jeden prawie bez korzeni,drugi z połową uszkodzonych Liście nawoskowane jak diabli z odchodami i śladami żerowania oraz pajęczynki gratis Wypadające z doniczek bo wsadzone byle jak do niewielkiej ilości rozkładającej się kory.Wypryskałam na balkonie i powiesiłam na sznurku żeby wyschły.Potem zrobiłam porządek z korzeniami i posadziłam jak należy.Mam nadzieję że ich nie stracę .Oto efekt końcowy ...
Z lewej Phalaenopsis lueddemanniana a z prawej Phalaenopsis mannii dark x amboinensis flavida. Prawie bez korzeni jest ten mniejszy nieboraczek
Z lewej Phalaenopsis lueddemanniana a z prawej Phalaenopsis mannii dark x amboinensis flavida. Prawie bez korzeni jest ten mniejszy nieboraczek