Ogrodowe rewolucje czyli jak powstaje nasz azyl

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogrodowe rewolucje czyli jak powstaje nasz azyl

Post »

Aniu, ja jako nauczyciel, przybiję Ci piątkę! Bardzo dobrze zrobiłaś, że nie dałaś już małej do szkoły!
200 cebul powiadasz... he he idziemy łeb w łeb... ;:183 ;:183 ;:183 tyle, że ja nie miałam nic. I już się martwię jak ja to upchnę na moich 380 metrach... :oops: A nie mam jeszcze krokusów i szafirków, a muszę je mieć! Choć po kępce. ;:131
Awatar użytkownika
bartosz les
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sie 2013, o 09:02

Post »

Aniu Witaj :wit chryzantemy i iglaki poezja ;:173
Pozdrawiam Bartek
Nowy sezon 2020
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Witaj Aniu po małej przerwie ;:168 Nazbierało mi się trochę zaległości i powolutku nadrabiam, głównie z pisaniem, bo wątki śledzę na bieżąco ;:173 Powiedz mi czy robisz jakieś przetwory z czarnego bzu?? Widziałam, że fajnie w tym roku obrodził ;:108 Myślę, że dobrze zrobiłaś zostawiając córcię w przedszkolu. Moja teraz poszła do I kl jako 7- latka, ale klasy są łączone z maluchami i faktycznie jest różnica, nie tyle intelektualna co mentalna..młodsze dzieci wciąż płaczą przy szatniach i widać perspektywa "dużej szkoły" ich przeraża. Aż się boję co to będzie jak mój pójdzie za rok jako 6-latek ;:223 Może coś się jeszcze zmieni..
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p
Od: 16 cze 2014, o 18:59

Post »

Aniu :wit ten pstrokaty ostrokrzew - śliczny , dzięki Wam zakochałam się w cyniach , których nigdy nie miałam , a Ty takie cudne pokazujesz ;:108
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

He he... Mężuś kupił mi dziś 100 szafirków a dzieci 10 tulipanów... ;:183 ;:183 ;:183
Oj będzie się działo...
Awatar użytkownika
ann_30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2012, o 10:36

Post »

Kochani już jestem ;:7 Melduję,że nie zagubiłam, się w lesie i wróciłam cała i zdrowa do domku ;:65 Oczywiście grzybów troszkę nazbieraliśmy i stwierdzam,że jak na nasz użytek jest to wystarczająca ilość.Muszę się przyznać,że ja do lasu jeżdżę raczej rekreacyjnie,żeby pospacerować,posłuchać śpiewu ptaków i nawdychać się zdrowego powietrza a jak jakiś grzyb mi się napatoczy to przygarniam go do koszyczka ;:306 Staram się nie nazbierać ich więcej niż będzie mi się chciało później przerobić ;:198
A oto skromne efekty:
Obrazek
Mąż postanowił mi zrobić niespodziankę i przygotował dziś rano rabatkę pod kwiaty cebulowa.Oczywiście,że się ucieszyłam i podziękowałam tylko jakoś nie mam serca,żeby mu powiedzieć że ilość miejsca które na nie przeznaczył nijak się ma do ilości cebul które mam zamiar posadzić :oops:
Obrazek

Paulii dziękuję za miłe słowa ;:196 Troszkę Cię u mnie nie było ale mam nadzieję,że porządnie przez ten czas wypoczęłaś ;:108
Filemon Anitko to gardło to boli pewnie od weselnych śpiewów a trzeba było przepłukać od czasu do czasu :wink: Męża w lesie pilnowałam ale głównie dlatego,że mam słabą orientację w terenie a jak się zgubić to lepiej we dwoje ;:306
Aneczko muszę się przyznać,że już po pierwszym tygodniu upewniłam się w swojej decyzji co do szkoły.Co do cebulek to widzę,że szykuje się prawdziwy festiwal kwiatów na wiosnę ;:173 A pamiętasz jeszcze,że masz u mnie zapisane cebulki wonnych narcyzów ;:183
Bartosz witam w moich skromnych progach ;:7 Iglaków mam raptem kilka sztuk ale znając moje ogrodowe zapędy na pewno na tylu się nie skończy ;:224
Sabinko witaj kochana ;:196 Temat szkoły jest ostatnio bardzo na czasie :roll: Wiem,że moja młodsza córcia poradziła by sobie z nauką bo widzę,że łatwo jej przychodzi i już teraz sporo umie jak na swój wiek ale chodzi właśnie o dojrzałość emocjonalną.Jak tu wierzyć zapewnieniom co niektórych kiedy sama pani wychowawczyni z przedszkola powiedziała,że tak na prawdę to na palcach można policzyć dzieci sześcioletnie gotowe do nauki w pierwszej klasie ;:131
Moniko od dłuższego czasu polowałam na ten ostrokrzew i chociaż na razie jest malutki wierzę,że będzie ozdobą ogrodu ;:108 Widzę kochana,że Ty dość kochliwa jesteś...najpierw floksy,teraz cynie a kto wie co jeszcze... ;:306

Dla Was kilka dzisiejszych kolorków:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
A tak wygląda obecnie rabata na której wiosną królowały kwiaty cebulowe:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Och Aniu oczywiście, że moja siostra skleroza nie kazała mi o tym pamiętać. :oops: Jak dobrze, że masz ten kajecik! ;:196 ;:168
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p
Od: 16 cze 2014, o 18:59

Post »

A tak Aniu ;:108 , kochliwa jestem strasznie i jak już się zakocham to muszę to mieć ;:65
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Awatar użytkownika
bartosz les
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sie 2013, o 09:02

Post »

Widzę grzybobranie było ;:173 , śliczne dalie :wit
Pozdrawiam Bartek
Nowy sezon 2020
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Aniu chciałabym,aby prawdziwki mi tak same do koszyczka wpadały :wink:
Awatar użytkownika
wsiania
500p
500p
Od: 27 sty 2012, o 09:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Aniu! Ależ kolorki u Ciebie ;:333 Dalie, cynie, astry... A niektórzy mówią, że jesień w ogrodzie jest smutna. Na widok grzybów pewnie zazdrość by mnie zjadła, gdyby nie fakt, że jutro zabieram dzieci do lasu. Mąż wyjechał, a pogoda cudna, to nie będziemy się w domu kisić. U nas jest odwrotnie - to ja uwielbiam zbierać grzyby, a małż raczej rekreacyjnie jeździ. Mam nadzieję, że dzieciaki dadzą jutro połazić (muszę im jakąś zabawę wymyślić).
Moje wsiowe poczynania - c.j.d. :)
gdzie diabeł nie może... tam mnie wołają :)
pozdrawiam, Ania
Awatar użytkownika
persymona
200p
200p
Od: 7 mar 2012, o 15:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

I znowu widzę grzybki...wykończycie mnie ;:306 taką mam ochotę na zbieranie a tu chwilowo nie mam jak ;:124 a przydało by się parę słoiczków zamarynować ;:167
lato,lato,lato... echże ty :*
Mój mały raj- ogród Magdy
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Dalie zawsze mnie cieszą . ;:oj ta zółta bardzo mi się podoba. :wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”