Modro u Maadro
- Alenka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 lut 2013, o 15:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Modro u Maadro
Rewelacyjne zdjęcia kwiatów na tle porannej mgły
I piękne różności
I piękne różności
Mój balkonik -->Moja kolorowa oaza *cz.3*, Początki hoyozy i inne roślinki Madzia
Galerie zdjęć:*Moje pelargonie * Fuksje
Moje wątki
Moje wątki
- ewa321
- Od: 5 lip 2014, o 17:13
Ewuniu - Twój szczawik razem z patyczakiem tak ślicznie mówią mi "dzień dobry", czy "dobry wieczór", wszystko jedno,
że nie można im nie odpowiedzieć
A wszystkie fotki takie fajnie nastrojowe
że nie można im nie odpowiedzieć
A wszystkie fotki takie fajnie nastrojowe
Pozdrawiam i zapraszam
- maadro
- 1000p
- Od: 17 mar 2014, o 20:21
Witam Wszystkkich Gości u progu kolejnego nowego tygodnia
i dziękuję za odwiedziny, za wpisy i za zaglądanie bez wpisywania.
Pięknie zaczął się u mnie wrzesień. Słonko ogrzewa delikatnie i bez lipcowej afrykańskiej przesady.
Rośliny wznowiły kwitnienia, co cieszy mnie ogromnie, bo bałam się że moje fuksje zmarnieją zupełnie po najazdach owadzich hunów.
Madziu mmudant
Od początku mojego bywania na Forum podziwiałam Twoje piękne fotografie roślin różnych w ogrodzie Twojej Mamy i w Twoim wątku. Niewiele potrafię, a i aparat mam mizerny, ale może kiedyś....
Lubię "zabawy aparatem" jak to kiedyś nazwałaś w swoim wątku i pewnie dlatego pstrykam sporo zdjęć i dużo ich tu wklejam.
Wszystko to jest doskonałym samonauczaniem
Poranne słoneczko daje ostre światło i nie jest łatwo uchwycić naturalny kolor roślin, nie mówiąc o ostrości obrazu.
Wieczór pozwala pokazać wyraźniej podobizny bialo kwitnącej Annabell.
Niunia1981 Moniś
Zapraszam na kawusię na rozpoczęcie nowego tygodnia.
Alenko
Po takiej porcji porannej mgły, wszystkie rośliny wyraźnie odżywają.
Wszyscy doskonale wiemy że ciepełko tak przyjazne roślinom (nam też) nie potrwa już długo, tym bardziej więc cieszy każde kwitnienie.
A więcej kwitnień, to i więcej fotek.
ewa321 Imienniczko dobry wieczór
Pisałas kiedyś, że nie możesz się dogadać z bluszczem. Ja mam podobnie
mój oportunista ma 5 czy 6 lat , a wciąz jest malutką roślinką. Jeśli wypuści trzy gałązki, dwie z nich traci, zrzucając po kolei liście. Zwykle ucinam te gałązki z kilkoma listkami na końcu i ukorzeniam obok, a czasem w innej doniczce. I zabawa trwa od nowa.
W tym roku w jednej doniczce tak wygląda :
w innej:
Ewuś echh, aż płakać się chce, że tak wielkie i dorodne te moje bluszczydła!
A na dobranoc mój inny szczawik:
I coraz większy, rosnący w mieszkaniu tzw "drut kolczasty"
Pięknego tygodnia życzę Wszystkim
i dziękuję za odwiedziny, za wpisy i za zaglądanie bez wpisywania.
Pięknie zaczął się u mnie wrzesień. Słonko ogrzewa delikatnie i bez lipcowej afrykańskiej przesady.
Rośliny wznowiły kwitnienia, co cieszy mnie ogromnie, bo bałam się że moje fuksje zmarnieją zupełnie po najazdach owadzich hunów.
Madziu mmudant
Od początku mojego bywania na Forum podziwiałam Twoje piękne fotografie roślin różnych w ogrodzie Twojej Mamy i w Twoim wątku. Niewiele potrafię, a i aparat mam mizerny, ale może kiedyś....
Lubię "zabawy aparatem" jak to kiedyś nazwałaś w swoim wątku i pewnie dlatego pstrykam sporo zdjęć i dużo ich tu wklejam.
Wszystko to jest doskonałym samonauczaniem
Poranne słoneczko daje ostre światło i nie jest łatwo uchwycić naturalny kolor roślin, nie mówiąc o ostrości obrazu.
Wieczór pozwala pokazać wyraźniej podobizny bialo kwitnącej Annabell.
Niunia1981 Moniś
Zapraszam na kawusię na rozpoczęcie nowego tygodnia.
Alenko
Po takiej porcji porannej mgły, wszystkie rośliny wyraźnie odżywają.
Wszyscy doskonale wiemy że ciepełko tak przyjazne roślinom (nam też) nie potrwa już długo, tym bardziej więc cieszy każde kwitnienie.
A więcej kwitnień, to i więcej fotek.
ewa321 Imienniczko dobry wieczór
Pisałas kiedyś, że nie możesz się dogadać z bluszczem. Ja mam podobnie
mój oportunista ma 5 czy 6 lat , a wciąz jest malutką roślinką. Jeśli wypuści trzy gałązki, dwie z nich traci, zrzucając po kolei liście. Zwykle ucinam te gałązki z kilkoma listkami na końcu i ukorzeniam obok, a czasem w innej doniczce. I zabawa trwa od nowa.
W tym roku w jednej doniczce tak wygląda :
w innej:
Ewuś echh, aż płakać się chce, że tak wielkie i dorodne te moje bluszczydła!
A na dobranoc mój inny szczawik:
I coraz większy, rosnący w mieszkaniu tzw "drut kolczasty"
Pięknego tygodnia życzę Wszystkim
Pozdrawiam serdecznie - Ewa
balkonowo i doniczkowo
balkonowo i doniczkowo
- ewa321
- Od: 5 lip 2014, o 17:13
Ewciu - imienniczko droga - już zapamiętam to chyba raz na zawsze
No piękną sesję mi przygotowałaś - koncert życzeń
Bluszczyk miodzio, o ile jeszcze będzie rósł, a na pewno będzie rósł !!
Ja robię z nimi podobnie, tyle, że zagęszczacza nie ukorzeniam, a kupuję po okazyjnej cenie
Szczawiki kocham no a drut kolczasty - podziwiam nieustannie
Tobie również pięknej niedzieli życzę !!
No piękną sesję mi przygotowałaś - koncert życzeń
Bluszczyk miodzio, o ile jeszcze będzie rósł, a na pewno będzie rósł !!
Ja robię z nimi podobnie, tyle, że zagęszczacza nie ukorzeniam, a kupuję po okazyjnej cenie
Szczawiki kocham no a drut kolczasty - podziwiam nieustannie
Tobie również pięknej niedzieli życzę !!
Pozdrawiam i zapraszam
- Bogsaf
- 500p
- Od: 1 kwie 2014, o 13:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Piękną sesję zdjęciową nam zafundowałaś Dzięki takim zdjęciom na forum będzie trochę przyjemniej w chłodne i mokre dni jesieni.
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Pięknie nadal na balkonie
Mgły...zwiastują początek jesieni. Wnosisz już rośliny balkonowe do zimowania?
Ja, już część roślin przycięłam. Szczepię pelargonie i fuksje.
W tym tygodniu przeniosę większość roślin do budynku
Mgły...zwiastują początek jesieni. Wnosisz już rośliny balkonowe do zimowania?
Ja, już część roślin przycięłam. Szczepię pelargonie i fuksje.
W tym tygodniu przeniosę większość roślin do budynku
- Alenka
- Od: 5 lut 2013, o 15:11
Fuskje To jest coś, co kocham
U Ciebie też widzę, że na jesień rozkręcają się na dobre A myślałam, że tylko moim tak odbiło
U Ciebie też widzę, że na jesień rozkręcają się na dobre A myślałam, że tylko moim tak odbiło
Mój balkonik -->Moja kolorowa oaza *cz.3*, Początki hoyozy i inne roślinki Madzia
Moje wątki
Moje wątki
Ewuś, niby wszystko zapowiada jesień, ale widać, że Twoje roślinki balkonowe się tym w ogóle nie przejmują, zwłaszcza fuksje kwitną przepięknie, zresztą cała łąka balkonowa nadal robi wrażenie, z wielką przyjemnością do Ciebie zaglądam
Pozdrawiam, Marta
Roślinnik balkonowy
Roślinnik balkonowy
- maadro
- 1000p
- Od: 17 mar 2014, o 20:21
Witam w nowym dniu
Słonko śpi jeszcze, a ja zbieram się do drogi i przyszłam Wam życzyć pięknej reszty września, z pogodą łaskawą dla naszych zielonych i kolorowych pupilków.
Balkon i domowe rośliny zostawiam pod doskonalą opieką mojej siostry, a wybieram się z M. do rodzinki najmłodszej córki. Wracamy pod koniec miesiąca.
Jeśli internet będzie działał jak należy, postaram sie poodwiedzać Wasze wątki.
ewa321
Ostatnio kuleczki na kalocefalusie robią się puchate i pewnie rozsieją nasionka jak dmuchawiec. Ciekawam, czy urosną z nich nowe roślinki.
Przepraszam za jakość fotek, ale tak pokazuje moj aparat rośliny fiotografowane w słoneczny ranek.
Czy u Ciebie w końcu pokazał kwiatuszki?
Bogsaf
Dziękuję za pochwalę, ale mam świadomość, że Tobie w fotografowaniu nie dorównam.
Jestem tylko niewielką kropelką w morzu Forum i pięknych zdjęć w innych wątkach nie braknie calusieńką zimę. Oby tylko kwiaty jak najdłużej pokazywały swe uroki, to też postaram się je pokazywać.
To moje dwie draceny mieszkające wspólnie z krotonem.
justus27
Justynko, nie bardzo mam gdzie zimowac balkonowe rośliny. Zrobiłam szczepeczki fuksjowe, ale bardzo źle się przyjmują.
Najmniejsze z matecznych owszem, zostaną zimą w mieszkaniu, ale czy dotrwają do wiosny, to się okaże.
Przycięte fuksje wypuszczają mnóstwo nowych liści i pączków, wcale im do zimy nie spieszno.
Chociaż Annabell wygląda już jesiennie :
Angelika Fuhrmann kolejny raz zaczyna kwitnienie, ale kwiatów już nie zobaczę, chyba że będzie kwitła do października.
Alenko Twoja milość do fuksji i mnie się udzielila
Jeśli los będzie sprzyjał, chciałabym i w następnym sezonie móc się cieszyć tymi fantastycznymi roślinami. Oby tylko kolejne lato nie obdarzała nas taką ilością szkodników jak tegoroczne.
Faktycznie fuksje rozkręcają się na dobre, ale i pelargonie im dorównują.
emka29
Dziękuję Jesień już się czuje na dobre, szczeglnie w deszczowe dni, ale wystarczy , że słonko się pokaże, zaraz rozkwitają postulane kwiatuszki.
Katiusha
Skusiłaś mnie na grzybobranie swoimi opowieściami. Też się wybrałam i wreszcie mogłam się nacieszyć wspaniałym, pachnącym lasem. Grzybków też udało się nam nazbierać, ale najważniejsze są chwile w lesie spędzone, każda warta zapamiętania. Będę je wspominać w długie zimowe wieczory.
Wspaniałej wrześniowej pogody życzę Wszystkim i do zobaczenia w październiku.
Słonko śpi jeszcze, a ja zbieram się do drogi i przyszłam Wam życzyć pięknej reszty września, z pogodą łaskawą dla naszych zielonych i kolorowych pupilków.
Balkon i domowe rośliny zostawiam pod doskonalą opieką mojej siostry, a wybieram się z M. do rodzinki najmłodszej córki. Wracamy pod koniec miesiąca.
Jeśli internet będzie działał jak należy, postaram sie poodwiedzać Wasze wątki.
ewa321
Ostatnio kuleczki na kalocefalusie robią się puchate i pewnie rozsieją nasionka jak dmuchawiec. Ciekawam, czy urosną z nich nowe roślinki.
Przepraszam za jakość fotek, ale tak pokazuje moj aparat rośliny fiotografowane w słoneczny ranek.
Czy u Ciebie w końcu pokazał kwiatuszki?
Bogsaf
Dziękuję za pochwalę, ale mam świadomość, że Tobie w fotografowaniu nie dorównam.
Jestem tylko niewielką kropelką w morzu Forum i pięknych zdjęć w innych wątkach nie braknie calusieńką zimę. Oby tylko kwiaty jak najdłużej pokazywały swe uroki, to też postaram się je pokazywać.
To moje dwie draceny mieszkające wspólnie z krotonem.
justus27
Justynko, nie bardzo mam gdzie zimowac balkonowe rośliny. Zrobiłam szczepeczki fuksjowe, ale bardzo źle się przyjmują.
Najmniejsze z matecznych owszem, zostaną zimą w mieszkaniu, ale czy dotrwają do wiosny, to się okaże.
Przycięte fuksje wypuszczają mnóstwo nowych liści i pączków, wcale im do zimy nie spieszno.
Chociaż Annabell wygląda już jesiennie :
Angelika Fuhrmann kolejny raz zaczyna kwitnienie, ale kwiatów już nie zobaczę, chyba że będzie kwitła do października.
Alenko Twoja milość do fuksji i mnie się udzielila
Jeśli los będzie sprzyjał, chciałabym i w następnym sezonie móc się cieszyć tymi fantastycznymi roślinami. Oby tylko kolejne lato nie obdarzała nas taką ilością szkodników jak tegoroczne.
Faktycznie fuksje rozkręcają się na dobre, ale i pelargonie im dorównują.
emka29
Dziękuję Jesień już się czuje na dobre, szczeglnie w deszczowe dni, ale wystarczy , że słonko się pokaże, zaraz rozkwitają postulane kwiatuszki.
Katiusha
Skusiłaś mnie na grzybobranie swoimi opowieściami. Też się wybrałam i wreszcie mogłam się nacieszyć wspaniałym, pachnącym lasem. Grzybków też udało się nam nazbierać, ale najważniejsze są chwile w lesie spędzone, każda warta zapamiętania. Będę je wspominać w długie zimowe wieczory.
Wspaniałej wrześniowej pogody życzę Wszystkim i do zobaczenia w październiku.
Pozdrawiam serdecznie - Ewa
balkonowo i doniczkowo
balkonowo i doniczkowo
- janek45
- Od: 5 sie 2012, o 07:01
Ewuś U ciebie nadal pięknie jakby lato nie mijało, grzybobranie jak widać udane , szkoda że ja nie lubię zbierać grzybów, dla mnie za nudne , ja bym chciał wejść do lasu zerznąć pełen kosz i wracać
miłego dnia życzę.
miłego dnia życzę.
- Niunia1981
- Od: 18 sie 2011, o 15:01
Ewuniu fuksje miały w te lato prawdziwą szkołę przetrwania Upały na zmianę z atakami szkodników Oby przyszłe lato było bardziej sprzyjające
Oj jak ci zazdroszczę grzybobrania, muszę namówić rodzinkę na wypad do lasu
Miłego odpoczynku, bądź spokojna, przypilnujemy balkonik i Twoje roślinki
Oj jak ci zazdroszczę grzybobrania, muszę namówić rodzinkę na wypad do lasu
Miłego odpoczynku, bądź spokojna, przypilnujemy balkonik i Twoje roślinki
Pozdrawiam, Monika
Zielony świat Moniki cz. 9
Zielony świat Moniki cz. 9
Ewciu pikne kwiecia, ale LAS Aż poczułam jego zapach Grzybki jak malowane My jedziemy w sobotę do lasu. Hurrraaa!!!