Dzięki Bogdanie. Mam w zanadrzu jeszcze kilka parków narodowych i ogród botaniczny w Singapurze - jeden z najpiękniejszych. Może uda się zaprezentować.
W takim razie pragnę zaprosić na przechadzkę po parku Tasek Lama. Park znajduje się w stolicy państwa Brunei (właściwie Brunei Darussalam) Bandar Seri Begawan. O Brunei postaram się napisać i pokazać w wątku PODRÓŻE do ciekawych miejsc. Park z elementami deszczowego lasu równikowego znajduje się blisko centrum i oferuje miejscowym (turystów bardzo niewielu) znakomite trasy joggingowe i spacerowe.
Bogdanie, oprócz poszukiwania ciekawych ujęć i podziwiania egzotycznej przyrody, trzeba było borykać się z niemiłosiernym skwarem, wilgotnością przekraczającą 90% i strużkami potu płynącymi po całym ciele. Ledwo z życiem uszedłem.
Swoją drogą, jak tu uprawiać jogging w takich warunkach, a takich desperatów było wielu.
Witam ,nie mam niestety swojego ogrodu ale postanowiłam poodwiedzać ogrody botaniczne w okolicy i przy okazji podzielić się z Wami tym co zobaczyłam.
Pierwszy ogród,który odwiedziłam to Trompenburg w Rotterdamie,fakt że trochę za późno bo najpiękniejszy podobno jest w czerwcu i lipcu ale i tak mnie zachwycił.....bo lubię naturę
Na pewno wszyscy, którzy odwiedzają Gdańsk i mają trochę wolnego czasu wybierają się na spacer do Parku Oliwskiego. Jesienią jest w nim szczególnie pięknie. W tym roku powiększył swój areał. Wzbogacił się o ogród z elementami japońskimi i nowy ogród barokowy.
Zapraszam na spacer po parku.
Usunięto płot dzielący park od ogrodu botanicznego