Przepiękne są te canny. Ostatnio dużo jeżdżę samochodem i od około trzech tygodni to istny festiwal cannowy po drodze, naprawde można się zagapić...
Ja niestety nie mam tych pięknych kwiatów, ale jak widze te piękne ogrody, to zaczynam sie zastanawiać nad przynajmniej jedną do donicy w przyszłym roku.
Mam jeszcze pytanie czy wysokość tych kwiatów to kwestia odmiany, czy wieku rosliny?
Tak, wysokość zależy od odmiany, są niskie, średnie i wysokie.
Wiek nie ma tu znaczenia bo z nasionka w tym samym roku wyrastają duże i zakwitają.
Do donic proponuje niskie odmiany, bo większe potrafią rozerwać donicę.
Ja ją kupiłam w Obi bez konkretnej nazwy, wszystkie wyglądały mi na całą serię tych małych Tropical.
Nie podpisywałam bo nie dam głowy ale wygląda mi na Tropical Bronze Scarlet.
Już kiedyś taką kupiłam z innego źródła tylko była bardzo zdeformowana i wywaliłam, fotki jej zamieszczałam już w którymś wątku.
Ta pięknie rośnie i jest zdrowa, jak na razie.
Witam Was wszystkich, piękne Canny, jestem pełna podziwu! Czy jest szansa na podzielenie się/kupno od Państwa nasion? Hoduję Canny także u siebie w ogrodzie ale przy Waszych okazach są taakie niepozorne! Bardzo proszę o jakąkolwiek odpowiedź, pozdrawiam! Małgorzata
Przepraszam za te ogłoszenie ale bardzo długo nie było mnie na forum i pewne wątki z moimi postami już chyba w archiwum No i na razie dostępu do tej sekcji nie mam no ale wracając do tematu Cann, pewnie ten temat już sie przewijał ale właśnie zaczęłam zbierać nasiona, przechowywać je mogę normalnie w kartoniku aż do wiosny? no i wysiew, kiedy najlepiej? Widziałam Wasze siewki, jakie one są ogromne i kwitną